Anonim

Spirited Away - Official Trailer

Andarna som fungerar för Yubaba i badhuset verkar vara i varierande grad, grodlik. Vissa verkar vara helt groda, som Aogaeru.

Medan andra mestadels är mänskliga som Lin, och fortfarande verkar andra vara blandningar av människa och groda. När Lin får höra att hon och Sen kommer att arbeta på det stora badkaret svarar Lin "det är grodearbete".

Finns det någon anledning i Spirited Away eller japansk mytologi som förklarar de grodliknande andarna?

2
  • Jag antar alltid att de är ... grodor.
  • En underhand förolämpning mot fransmännen?

Jag tror inte att det finns en anledning, men med tanke på hur mycket badhusarbetarna, som är andar av olika djur, föraktar människor, är det ganska uppenbart, varför de inte vill se för mycket ut som människor.

De flesta manliga arbetare är grodandar, de flesta kvinnliga arbetare är sniglar. Lin är en väsande anda och Kamaji är en spindelanda.

Eftersom du frågade om japansk mytologi, är den enda folklorehistoria, som jag kunde tänka på och hitta, som fick män att byta till grodor och kvinnor byta till snigel, The Tale of the Gallant Jiraiya. Det är en ganska populär berättelse, som också används som en källa för annan manga / anime (dvs. Naruto). Men jag vet inte om Miyazaki verkligen använde den här berättelsen som inspiration för arbetarna i badhuset.