Anonim

LOL Surprise Dolls målarbok sida Yin och Yang QT med LIL Sisters Hairgoals

Om det märktes i flera manga nu. En extra sida läggs till i ett helt täckt överlägg, vanligtvis följt av identisk sida i antingen fullfärg eller normal färglös.

De brukar vara röda (ish), blå eller gröna. Men jag har sett en lila för ett tag sedan också.

Varför ingår dessa sidor och varifrån kommer de?

+50

Dessa sidor använder färgfärgning:

Denna typ av utskrift består av utskrift med 1 eller flera förblandade färger (vanligtvis 1, 2 eller 3 färger på en gång). Punktutskrift använder ett färgsystem med solida, förblandade färger som kallas Pantone-färger.

Som nämnts på den sidan är fördelarna med fläckfärgning:

När du använder platsutskrift är färgerna mer exakta eftersom du redan har bestämt färgen med dess specifika Pantone-nummer. Eftersom bläcket inte blandas kommer den färgen aldrig att ändras från en utskrift till en annan. Till exempel: en Pantone 186 Red kommer alltid att vara 186 Red. Vissa färger, som metalliska och fluorescerande, finns bara som spotfärger - samma färg och effekt kan inte uppnås med 4-färgsprocess.

Spotfärg är i allmänhet mer ekonomiskt om utskriften hålls i tre färger eller mindre.

Det nämns ingenstans uttryckligen varför fläckfärgning används för manga. Det kan dock sägas att de används som ett blickfång. Vanligtvis används enstaka färgfärgsidor för att göra publikationen mer färgstark men inte betala hela priset för färgade sidor.

TL; DR:

I Japan, där Manga publiceras i tidskrifter, tjänar sådana sidor syftet att fånga läsarens uppmärksamhet utan att kosta utgivaren så mycket pengar som det skulle ha kostat att publicera en fullfärgad sida och inte heller artisten / mangaka extra tid till färg varje del av sidan separat.

1
  • plus för 'blickfång'