Anonim

Den hemliga historien bakom Deidara vs Sasuke och Itachi Uchiha - Naruto & Boruto

De nämner ingenting om att kalla Jutsu i provet och Naruto lärde sig denna jutsu före provet.
Även om Gamabunta inte skulle vilja kämpa för Naruto, varför försökte han inte åtminstone använda den jutsu?

Missade jag något? Sa de faktiskt att kallelse inte var tillåtet i provet?

9
  • Narutos Chuunin-provdeltagande visades i ett icke-kanonavsnitt där han kämpade med konohamaru. Så småningom använde han Sage-läge och blev diskvalificerat från chuunin-examen. Förutom det tror jag verkligen inte att det inte är tillåtet att använda någon kallande jutsu under chuunin-examen.
  • @SahanDeSilva Nej, Tentens vapen betraktas inte som kallelse, för hon lagrar vapnen själv i sina rullar med en tätningsjutsu. Hon kanske "kallar" sina vapen från sina rullar, men det är inte helt korrekt. Hon ångrar helt enkelt sina sälar från rullarna för att "kalla" sina vapen. Så att kalla hennes teknik att kalla Jutsu skulle vara felaktig.
  • @JunKang överens. Vad sägs om Orochimaru som kallar till sig ormarna? : D

För det första kan vi göra en korrigering. Naruto lärde sig Summoning Jutsu, inte före provet, men bara före den tredje omgången, innan hans kamp med Neji. Så han skulle bara ha haft en möjlighet att använda Jutsu under tentorna under sin kamp med Neji.

Såvitt jag vet anges aldrig EXPLICITT varför Naruto inte använde Summoning Jutsu för att kalla till Gamabunta under striden, men låt mig ge dig ett annat perspektiv. Varför skulle han vilja kalla till Gamabunta i sin kamp mot Neji?

  1. Han hade en personlig anledning att slåss mot Neji. Han ville förmodligen slå Neji på egen hand, 1v1, för att bevisa sin poäng för Neji. Förmodligen inte skulle kännas bra att slå Neji eftersom han hade en jätte groda steg på honom.
  2. Det skulle ha varit opraktiskt. Gamabunta är ENORM. Gamabunta skulle förmodligen ha fyllt hela arenan de kämpade på. Även om Gamabunta kämpade hade han säkert som helvete inte kunnat göra det utan att förstöra arenan för att nå ett enda litet mänskligt mål.
  3. Som du nämnde hade Gamabunta förmodligen inte ens velat slåss för Naruto. Den enda anledningen till att han kämpade med Naruto mot Gaara senare är att han visste om One Tail Beast och Gamakichi övertygade honom om det.
  4. Naruto hade bokstavligen bara använt tekniken en gång framgångsrikt i sin träning med Jiraiya, hotad att falla till sin död. Han hade nog inte förtroende för att han kunde använda den igen. Detta bevisas av det faktum att i sin kamp med Gaara senare kallade han bara framgångsrikt Gamabunta igen för att han var på väg att dö, och misslyckades första gången genom att kalla till Gamakichi. Naruto kan inte på ett tillförlitligt sätt kalla till sig Gamabunta under ett tag i serien och kallar Gamakichi och Gamatatsu vid flera tillfällen.
3
  • Till och med under den första gången han kallade till Gamabunta var han tvungen att låna lite chakra från Kyubi. Jag antar att vid den tiden hade han varken kontrollen eller chakrareserverna (hans egna reserver) för att göra en ordentlig kallelse.
  • 2 @ TheGamer007 Jag tänkte också på det, men bestämde mig för att hålla det borta från mitt svar, för Naruto gör under en kamp med Neji vid ett tillfälle knacka på Kyuubis chakra. Vilket medelvärde är han KAN ha kunnat använda dess chakra för att framgångsrikt kalla. Så bristen på chakra kvalificerar inte riktigt som en anledning för Naruto att inte försöka.
  • Rättvis poäng. Väl prickig