Anonim

4 Boeing 747 i SNOW - Boeing 747 avgångar och landningar

Jag har sett anime Ano Hej Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. Den har ED-låten

"hemlig bas ~ Kimi ga Kureta Mono ~ (10 år efter ver.) (hemlig bas år efter Ver. ) "av Meiko Honma (Ai Kayano), Naruko Anjou (Haruka Tomatsu), Chiriko Tsurumi (Saori Hayami)

Några år senare efter att jag såg AnoHana såg jag en gammal anime, Kyou nr 5 nr 2. Jag hörde en av dess ED-låtar, och den liknar verkligen AnoHanas ED-sång. Titeln på Kyou no 5 no 2s ED-låt var som:

"hemlig bas ~ Kimi ga Kureta Mono ~ hemlig bas " av vänner: Yuu Kobayashi , Asami Shimoda, MAKO, Satomi Akesaka, Youko Honda, Kana Asumi

Så min fråga: Är det möjligt / sällsynt att en låt som används i OP / ED för en anime också används i OP / ED för en annan anime?

Har detta någonsin hänt med annan anime? Eller är det bara en tillfällighet?

3
  • Jag är ingen expert, men jag antar att låtar "hyrs" och / eller exklusivt produceras för anime. En studio köper förmodligen rättigheterna att använda den här låten i OP och ED.
  • 5 Raildex är ganska korrekt här. OP och ED kan bara vara vilken gammal låt som helst, men det tenderar att bli mindre överlappning eftersom de flesta shower tenderar att välja att ha skräddarsydda låtar för deras show, men det finns exempel på låtar som bara använder vad som är populärt och som till synes passar showen. Föreställningar som JoJo och Mushishi använder båda utländska låtar de har fått rättigheterna till, och andra föreställningar kan lätt göra detsamma, så jag skulle inte lägga det förbi att detta har hänt någon gång, men jag skulle säga att det verkligen är en sällsynt förekomst för shower som delar samma låt.
  • ranma 1/2 och di gi charat nyo delar en enda "lika romantik" i båda fallen förformade av olika artister