Anonim

De flesta FANTASTISKA saker gjorda av 3D-skrivare!

Under serien händer det ganska ofta, där Naruto gör något dumt (vanligtvis sexigt relaterat till jutsu) och slås i huvudet, vilket följer av denna enorma stötar på huvudet. Detta händer ganska ofta även i andra serier.

Vad som fick mig är att föremål också verkar påverkas av detta fenomen:

Och i ett tidigare avsnitt tycktes det också hända ordföranden Tsunade kastade ut genom fönstret.

Vad heter trope och varför används det?

Den gigantiska head-bump-saken är vanlig i annan anime (och media, åtminstone i Östasien) och används för att indikera en skada på huvudet, som du har sagt. Till exempel, en kinesisk sökning efter " " på Google Image (bokstavligen "slå huvudet [på något]") ger bilder som den här, som inte verkar vara kopplade till någon anime:

Jag är ganska säker på att jag har sett detta i annan anime tidigare (t.ex. Keroro), men jag har problem med att hitta liknande skärmlock. På sätt och vis har det blivit något av en "konvention", på samma sätt som svettdroppar är typ av en "konvention", vilket förklarar användningen här.

Således Naruto förlängning av detta till livlösa föremål verkar helt enkelt vara en förlängning av denna trope - föremål har blivit "skadade", och som dessa individs huvuden bildas svullna, alltför stiliserade stötar på dem.

TV Tropes kallar huvudfallet "kranialutbrott". Men varje sökning efter termen ger inte många resultat utöver webbplatser som TV Tropes (och någon liknande webbplats), och den här lilla anime-wikien verkar inte ha en lista för tropen, trots att det är en ganska vanlig sak. (Omvänt har det inte "ahoge".) Så det verkar som om det inte finns någon verklig, generellt accepterat Engelska term för denna trope.