Anonim

I avsnitt 2 av Arpeggio of Blue Steel anime. I-401 hade en strid med Takao, då han laddade super-gravitationskanonen bestämde han sig plötsligt för att inte sikta mot Takao efter att ha sett Takaos mentala modell.

Har det funnits någon förklaring om hans beslut?

Ansvarsfriskrivning: Detta är bara min spekulation men jag kommer att försöka stödja det med fakta.

Mänsklighetens historia är full av krig. När tiden gick lärde vi oss att krig, dvs. döda våra fiender, inte alltid är det bästa sättet att få det vi vill ha. Att föra krig är dyrt, och vi lärde oss att det är mycket billigare att förhandla och komma överens och resulterar i mindre blodsutgjutelse.

Gunzou är en rationell tänkare. Han är också en taktiker. Han vet från historien att det verkligen inte är ett bra val att döda din fiende efter att du har besegrat dem. I det ögonblick Gunzou lyckades ladda supergravitationskanonen och rikta den mot Takao, nådde han redan seger och besegrade Takao. Men han bestämde sig för att skona henne enligt den anledning jag tidigare nämnde. Visst att han kanske har gjort ett dåligt val och Takao kan komma för hämnd. Men som du har sett i det avsnittet var Iona och besättningen emot överväldigande odds, och ändå lyckades de fortfarande uppnå seger. Detta indikerar för oss och för Takao förmodligen att hon verkligen inte har någon chans mot Gunzou.

Sparing Takao är också i linje med Gunzos tro. Han tror att det finns en möjlighet för människor och dimman samexisterar i fred. Wikia säger:

Han är också en av få människor i världen som ser möjligheten att "Fleet of Fog" och människor samexisterar (relativt) fredligt.

Det är ett steg mot framtiden som han hoppades på.