Anonim

A Thousand Miles Away-The Heartbeats-original song-1960

Den ursprungliga tv-serien Transformers skapades av det amerikanska företaget Hasbro och anpassades också till japanska. Vid någon tidpunkt delade den japanska franchisen upp sig i sin egen kontinuitet och lanserade sin egen uppsättning uppföljare och spin offs.

Frågorna är: Vilken del av den amerikanska franchisen anses vara kanon av den japanska? Mindre detaljer som namnändringar är inte som ska beaktas.

Enligt Wikipedia-artikeln om transformatorer:

Emellertid kompletterades den japanska sändningen av serien med en nyproducerad OVA, Scramble City, innan den skapade helt nya serier för att fortsätta historien, utan att ignorera slutet på den amerikanska serien 1987. Den utökade japanska körningen bestod av The Headmasters, Super-God Masterforce, Victory and Zone, sedan i illustrerad tidningsform som Battlestars: Return of Convoy och Operation: Combination.

Också,

Efter den första säsongen av Beast Wars (bestående av 26 avsnitt) som sändes i Japan stod japanerna inför ett problem. Den andra kanadensiska säsongen var bara 13 avsnitt långa, inte tillräckligt för att sända på japansk TV. Medan de väntade på att den tredje kanadensiska säsongen skulle slutföras (vilket gjorde 26 avsnitt totalt när de lades till säsong 2), producerade de två egna exklusiva cel-animerade serier, Beast Wars II (även kallad Beast Wars Second) och Beast Wars Neo, för att fylla i klyftan. Dreamwave avslöjade retroaktivt Beast Wars för att vara framtiden för deras G1-universum, och IDW-serietidningen Beast Wars: The Gathering från 2006 bekräftade så småningom att den japanska serien var kanon i en berättelse under säsong 3.

Robots in Disguise var en rent japansk skapelse som var mycket censurerad och sedan förbjuden från kabel-TV i USA eftersom den ursprungliga körningen i Japan slutade i slutet av 2001, och den hade referenser till förstörelse och terrorism.

Också,

I Japan visade serien Transformers: Cybertron inga band till de två föregående serierna och berättade sin egen historia. Detta orsakade kontinuitetsproblem när Hasbro sålde Cybertron som uppföljning till Armada / Energon. Författarna försökte ändra vissa plotelement från den japanska versionen för att avhjälpa detta, även om detta till stor del sammanfattade ingenting annat än hänvisningar till Unicron, Primus, Primes och Minicons.