Anonim

Lawlight - Star-Crossed Lovers, skrattar åt sanningen

Vad jag försöker säga är att Light skulle säga till Teru att det är möjligt att döda från skrappapper, om Teru höll ett riktigt dödsnoteringspapper med honom 24/7, är det säkert att i den slutgiltiga uppgörelsen, vem som helst som skrivs på det papperet de kommer säkert att dö, eller hur?

På det sättet behöver du inte ens oroa dig för bokomkopplingsschemat.

1
  • han gjorde Säg till honom. Teru Mikami (X-Kira) låste bort sin dödsanteckning och skickade sidor till Kiyomi Takada så att hon kan göra mordet. De arbetar till och med nära tillsammans för att lura SPK att tro att X gör mordet.

Hela poängen med Teru var att vara en lura. Om SPK hade sett Mikami använda ett separat papper av den verkliga dödsnoten, skulle det vara en ge bort. Till exempel. Istället för att besöka banken för att hämta den verkliga Deathnote, kan Megami ha använt papperet. Vilket fortfarande skulle ge honom bort.

Ljus såg till att Mikami inte hade tillgång till den verkliga DeathNote och sa uttryckligen att han bara skulle ta ut den på D-dagen.

Detta är i grund och botten en spekulativ fråga som innehåller Scenarier om vad om. Du kan med rimlighet säga att något kanske har fungerat, men som jag just har sagt ovan ... Chansen är att det skulle ha sprängts lättare. Eftersom SPK skulle ha varit död om Mikami hade litat på Light och inte gått för att hämta Real DeathNote från banken.

REDIGERA: Jag får frågan varför inte Mikami höll ett separat rikt DN-papper under dagen för den sista D-dagen istället för DN. Jag svarade på detta Vad-om-scenario med en rimlig förklaring att Mikami kan ha använt det för att döda Takada. Sedan fortsatte jag med att förklara att detta var anledningen till att Light inte ville ha någon bit av verklig Death Note med Mikami, för att hålla planen full bevis.

Tl; dr Mikami behöll inte DN-tidningen för att Light sa till honom att inte göra det. Detta berodde på att Ljus precis som Near ville spela ett komplett och fullständigt bevisspel men förlorade mot de externa faktorerna Mello och Mikami

3
  • Du svarar lite på en annan typ av frågor, men jag förstår vad du försöker säga. I mina tänkbara scenarier, grunden för ditt svar, kan jag se att Mikami använde papperet för att döda utanför D-dagen, så antog Near antingen att dödsnoten i banken var falsk eller att Mikami hade papper eller sådant (även om jag inte verkligen säker på att om Near vet att döda är möjligt med bara papperet, men jag antog att han åtminstone tror att det finns något som mikami kan använda för att döda), vid den tiden är det stor chans att Near antingen kommer att ändra metoden för möte avbryt bara mötet
  • @Wendy lade till en Edit för att förklara. Ljus berättade uttryckligen för Mikami att avbryta bandet med den verkliga DN för att göra sin plan komplett. Situtationen jag skapade var bara för att belysa vad som kan ha varit orsaken till detta. Svaret på frågan är, eftersom Light sa till honom att inte göra det.
  • Det antas också att Near visste allt som L / Mello visste. Mello hade upptäckt hur man dödade med hjälp av bitar av DN. Så ja ... Nära visste.

Det här är e-postmeddelandet x-kira ska tas emot före 28 januari ...

På exakt en månad och 29 dagar från idag, den 26 januari. Gå inte till banken för att hämta sedeln. Istället och jag föreslår någon gång i december. Gör två kopior, inte en av anteckningsböckerna. Förvara en i ditt korta fall och det andra i bankvalvet. Behåll originalet men begrav det genom att använda ett namn för att göra det åt dig. På så sätt kan du inte spåras. Håll sedan en sida på dig och dagen 28 januari kl 13.00. Använd den här sidan för att vila på det falska som spk kommer att använda. Skriv ner Nate River först. Döda sedan resten förutom lätt Yagami.

-LY;]

3
  • 2 Hej. Medan vissa människor kanske förstår ditt svar, vänligen förklara det fortfarande, och citer inte bara något och låt det vara. Tack!
  • Jag ber om ursäkt, om ljus och teru hade planerat detta i enlighet med detta skulle Kiras arv förbli i takt. Även om Mikami fortfarande gick till banken den dagen, skulle det genom att göra två kopior istället för bara en betyda att SPK plockar upp den falska tanken att de har bytt falsen mot sina egna, i grunden en falska för en falska medan den verkliga förblir dold. Genom att använda ett annat offer för att begrava anteckningsboken betyder det att du bara behöver ta med en sida på dagen för spk-mötet. Det du slutar göra är att göra tre förfalskningar, och den här tredje är för det.
  • Det är inte klart hur detta svarar på den fråga som ställdes.