Anonim

Samurai Champloo ska äga rum på en fiktiv version av Japan under Edo-perioden. Vissa inställningar / karaktärer / händelser verkar dock baseras på verkliga händelser (fallet med Shimabara-upproret är en av dem).

Vilka är de inställningar / karaktärer / händelser som visas i Samurai Champloo som är baserade på verkliga händelser? Och hur historiskt noggranna är de?

Enligt denna wiki,

Showen förlitar sig på faktiska händelser i Edo-era Japan, såsom Shimabara-upproret ("Unholy Union;" "Evanescent Encounter, del I"), holländsk exklusivitet i en tid där en edik begränsade de japanska utrikesförhållandena ("Stranger Searching" ), Ukiyo-e-målningar ("Artistic Anarchy") och fiktiva versioner av verkliga Edo-personligheter som Mariya Enshirou och Miyamoto Musashi ("Elegy of Entrapment, Vers 2").

Det finns dock ett antal saker inom showen som inte är historiskt korrekta, till exempel "banditer beter sig som" gangstas "". Det finns också en stor mängd hiphopkultur inom showen, som inte är modern för perioden.

Enligt Wikipedia:

Den exakta placeringen inom världshistorien är dock tveksam och förmodligen snedvriden av konstnärlig licens. Till exempel antyder utseendet på en sex shooter i avsnittet Misguided Miscreants del I att historien äger rum efter 1814, det är då den vapenstil först uppfanns, men i avsnittet Stranger Searching står det uttryckligen att handelsförbindelser mellan Japan och det holländska östindiska kompaniet existerar, varav det senare upphörde 1798.

Sex skyttar:

I utställningen: