Anonim

marmormaskin med färgseparation

På Full Metal Alchemist Wiki under kategorin Alchemy. Det står detta ...

Cirkeln i sig är en ledning som fokuserar och dikterar strömmen av kraft och utnyttjar de energier som redan finns i jorden och materien. Det representerar det cykliska flödet av världens energier och fenomen och vänder den makten till manipulerbara ändar.

Men kommer inte denna energi från en parallell värld på andra sidan porten där alkemi tog en annan form av vetenskap? Kom det inte från livet för dem som dog i den världen? Eller är detta annorlunda i FMA Brotherhood, för jag är säker på att detta är vad Hohenhiem sa till Edward i FMA Anime (2003).

Svaren uppskattas. :)

1
  • det är annorlunda i brödraskapet då fader (dvärg) lärde ut alkemi för folket i Amestris på ett sätt där han kunde stänga av all alkemi själv (som om han var gud), Xings alkemi kallad Alkahestry som Von Hohenhiem lärde fungerar annorlunda så även efter far stäng av allas Alchemy, May kan fortfarande använda sitt Alkahestry för att hjälpa Elrics fly

Ja, det är annorlunda. Den ursprungliga FMA-anime väntade inte på att mangan skulle komma ikapp (som DBZ gjorde), så det skilde sig istället.

Vad du slutade med var 2 helt olika ändelser och 2 olika förklaringar till varför alkemi fungerar:

  • I den ursprungliga anime var förklaringen att den kom från andra sidan av porten.

  • I manga och i broderskap kom det från energi som redan fanns på jorden.

Jag tror att Alkahestry (den andra formen av alkemi från ett annat land som heter Xing) drivs av denna sak som kallas 'Dragons pulse' (i huvudsak tektonisk rörelse) och Faderns filosofs stendrivna alkemi i Amestris, åtminstone i Broderskap det gjorde.

1
  • Regelbunden alkemi drivs av tektonisk rörelse. Det var därför fader, som kontrollerade de tektoniska rörelserna inom Amestris, kunde "stänga av" Elrics krafter, men Scars och May's krafter (som härrör från alkehestry) var opåverkade. Vi vet inte hur alkahestry drivs, det förklaras aldrig riktigt annat än att det kommer från "drakens puls", som du nämnde.