Anonim

TCR # 103: Dr. Jack Kruse

Jag läste över Deus på Mirai Nikki-wiki. Jag läste följande mening här men jag förstår inte vad det menas med "orsak och verkan". Här är ett utdrag av den meningen:

Deus Ex Machina är tidens och rymdens Gud och en huvudkaraktär av Future Diary manga och anime ...... Kan manipulera tid, rymd och lagarna i orsak och verkan, Deus är den mäktigaste karaktären i serien och fungerar som domare för överlevnadsspelet.

Men jag förstår inte vad lagar av orsak och verkan är? Vad betyder det här? Betyder det att han kan påverka andra öden eller liv? Ändra resultatet?

Vilka är lagarna om orsak och verkan? Jag kan inte komma ihåg att de nämndes tidigare. Så för att sammanfatta frågar jag ....

  1. Vad är lagarna om orsak och verkan. T.ex. dom är....
  2. Vad är de. T.ex. Man kan inte göra detta .... du kan göra det ....

Vet någon?

3
  • Jag tror att detta inte betyder någonting, bara några ord som en wikiredaktör tyckte skulle vara coolt att kasta in för effekt.
  • "han kan påverka andra öden eller liv" Deus ingriper aldrig spelet, men han ger lite kraft till Minene eftersom muru muru försöker manipulera spelet. Med det kan han göra vad som helst och ändra resultatet av spelet om han vill.
  • men jag tvivlar på om "lagar om orsak och verkan" här betyder att han kan förändra någon öde. Det handlar mer om dagboken, om någon gör något annorlunda efter att ha sett hans dagbok, kommer det att förändra vad som händer härnäst. Som när Yuki bestämde sig för att öppna dörren förstår Deus helt vad det är och det förändrar spelet för överlevnad helt och ändrar varannan dagbok. Det är ungefär som Butterfly-effekten

Jag tror att det bara hänvisar till generalen Kausalitet begrepp.

Från kausalitets Wiki-sida

Kausalitet (även kallad orsakssamband) är förhållandet mellan en händelse (orsaken) och en andra händelse (effekten), där den andra händelsen förstås som en följd av den första.

Det finns också Orsak Wiki-sida

Från Gud och vetenskapens lagar: kausalitetslagen

  • "Principen att ingenting kan hända utan att orsakas" ("kausalitet", 2009).
  • "Principen att allt har en orsak" ("Kausalitet", 2008).

och kausalitetsprincipen

Ingenstans i världen kan det finnas några fenomen som inte ger upphov till vissa konsekvenser och inte har orsakats av andra fenomen.

Och enligt länken du gav kallas även rummet där Deus ligger Katedralens katedral

Hoppas att de ovanstående svarar på den första frågan.

För den andra frågan antar jag att du hänvisar till lagens innehåll? Såvitt jag vet och förstår är det helt enkelt detsamma som dess definition:

"... ingenting kan hända utan att orsakas" ("Kausalitet," 2009).

Hoppas att detta hjälper, och ledsen om jag inte är ämnet eller får din fråga fel.

Som jag förstår det gjorde han detta uttalande för att beskriva sitt skapande av framtida dagböcker. Med det sagt, oavsett de ursprungliga lagarna om orsak och verkan, och oavsett hans förändringar i var, vet vi att resultatet är att människor nu kan känna till händelser som kommer att ske i framtiden.

Så åtminstone kan man dra slutsatsen att lagen om orsak och verkan som ändrats är lagen att det är omöjligt för en person att känna till framtida händelser, men förändringen av denna lag har flera lösa ändar som måste behandlas som väl:

  1. Räcker dagbokhavarens bara kunskap om händelsen för att förändra framtiden? I anime är svaret nej. En spelare måste vidta åtgärder i strid med eller motsatta till den förutsagda händelsen.

  2. Är en dagboksinnehavares benägenhet eller viljan att vidta åtgärder i strid med en förutsägelse tillräcklig för att ändra den? Detta görs inte helt klart i anime, eftersom en karaktärs vilja att vidta olika åtgärder ibland förändrar förutsägelsen, medan andra gånger inte gör det.

Så de två ovanstående punkterna utgör sannolikt de "förändringar i lagarna om tid och rum" som Deus gjorde.