Anonim

MGS3 - Alla Paramedicens filmer

I Code Geass berättas invasionen av Japan i sin fulla omfattning genom bitar och bitar över många episoder, vilket gör det svårt att sammanföra vad som var den faktiska tidslinjen från beslutet i Britannia till avslutningen av invasionen. Vilka var stegen (åtminstone de största) mellan dessa två punkter?

Med massor av citat från världshistoria kod geass

Obs: kodhistoriens världshistoria löser sig främst kring stora förändringar som krig och ankomst av mystiska saker som C.C. a.t.b står för "Ascension Throne Britannia"

55 f.Kr. eller 1 a.t.b. Julius Caesar försöker invadera Storbritannien, men möts av starkt motstånd från de lokala stammarna, som väljer en superledare: den keltiska kungen Eowyn, som sammanfattas som den första medlemmen i den brittanniska kejsarfamiljen. Den julianska kalendern utformades tio år senare och Anno Domini-kalendern 470 år senare. Antingen kan de två användas av andra länder förutom Britannia och dess kolonier.

Okända år - medeltiden Sakuradite (känd som "Philosopher's Stone" på den tiden) upptäcks nära Stonehenge. Sakuraditbristen hindrar forskningen att göra den till en livskraftig energikälla. Men på sina resor reser Marco Polo längre in i öst och når Japan och upptäcker landets stora depå sakuradit.

17th Century a.t.b. Elizabeth I, som förblev singel under hela sitt liv, födde en son, Henry IX. De potentiella fäderna Sir Robert Dudley, 1st Earl of Leicester; Sir Robert Devereux, 2nd Earl of Essex; och Sir Carl, hertigen av Britannia får inflytande och makt med denna kunskap. Henry IX stiger upp på tronen efter sin mors död 1603 e.Kr. eller 1657 e.t.b., med början Tudor-dynastins guldålder.

1820-talet a.t.b. / 1760-70-talet e.Kr. Den amerikanska revolutionen (även känd som Washingtons uppror) inträffar. Hertigen av Britannia mutar Benjamin Franklin med löften om titlar och territorier i kolonierna, som anklagades för att vädja till Louis XVI om hjälp i de amerikanska koloniernas krig för självständighet. Därefter får Benjamin Franklin titeln Earl. Som ett resultat drabbar den kontinentala armén ett avgörande nederlag under belägringen av Yorktown med George Washingtons död, vilket markerar ett allvarligt slag mot den amerikanska rörelsen för självständighet.

Mitten av 1800-talet a.t.b. Den västerländska världen går in i revolutionens tidsålder, med många nationella revolutioner, förutom på de brittiska öarna, under kung Henry X, som fortsätter att hålla absolut monarki. Detta leder till bildandet av Europeiska unionen. Efter att den franska revolutionären Napoleon Bonaparte dyker upp, vinner han slaget vid Trafalgar, invaderar Storbritannien och ockuperar London. De brittiska öarna erövrades och blir en del av E.U. År 1807 e.Kr./1861 a.t.b. drar sig drottning Elizabeth III tillbaka till Edinburgh, där en revolutionär milis arresterar henne och tvingar henne att avstå och avsluta monarkin. Denna händelse blir känd som The Humiliation of Edinburgh. Men Sir Ricardo von Britannia, hertigen av Britannia, och hans vän och underordnade, Sir Richard Hector, riddare av en, tar Elizabeth III och hennes anhängare till den nya världen och etablerar en huvudstad på Nordamerikas östkust. De brittiska öarna är nu under kontroll av EU och en ny regering har upprättats.

1867 a.t.b. / 1812 e.Kr. Elizabeth III nominerar sin älskare, Sir Ricardo von Britannia, till sin efterträdare efter hennes död. Hon avslutar sin regeringstid för att vara "drottningen som älskade hela sitt stormiga liv". Den brittanniska kalendern, Ascension Throne Britannia (a.t.b.), upprättas, med ursprungsåret inställt på den första keltiska kungens uppstigning, även om kalendermånaderna och dagarna antas från den gregorianska kalendern.

1874 a.t.b. / 1819 e.Kr. Napoleon Bonaparte dör på väg tillbaka till Frankrike, efter sitt nederlag i slaget vid Waterloo; även om det aldrig bevisats, ryktas det att mördare förgiftade hans mat i enlighet med Elizabeth III: s vilja. Hennes sista ord inkluderade den berömda raden "Jag glömmer inte mina ära."

Okända år - sent 19 till början av 1900-talet a.t.b. Ett krig med stridsvagnar och diken utkämpas som framgår av C.C.: s återblick i avsnitt 25 av R1, som troligen utkämpades i EU. Också i flashbacken, C.C. sköts av möjligen en tysk soldat (med tanke på silhuetten).

1944 a.t.b. / 1889 e.Kr. Japan förlorar ett större krig (beskrivet 2010 a.t.b som ägt rum 65 år tidigare) och omfamnade demokrati som ett resultat (Mamoru Iwasa, Code Geass Stage-0-Entrance Light Novel, s.120-121).

1984 a.t.b. / 1929 e.Kr. Första prins Odysseus eu Britannia är född.

1986 a.t.b. / 1931 e.Kr. Första prinsessan Guinevere su Britannia är född.

1990 a.t.b. / 1935 e.Kr. 2: a prins Schneizel el Britannia är född.

1991 a.t.b. / 1936 e.Kr. 2: a prinsessan Cornelia li Britannia är född.

1992 a.t.b. / 1937 e.Kr. 3: e Prins Clovis la Britannia är född.

1998 a.t.b. / 1943 e.Kr. Den 97: e kejsaren av Britannia störtas och Charles zi Britannia stiger upp till den Britanniska tronen. Charles gifter sig också med Marianne vi Britannia. Med V.V. de planerar att bygga ett vapen för att förstöra gudarna.

2000 a.t.b. / 1945 e.Kr. 11: e prins Lelouch vi Britannia är född Suzaku Kururugi, son till Japans premiärminister Genbu Kururugi och framtida riddare av sju, riddare av noll, och andra noll, föddes.

2001 a.t.b. / 1946 e.Kr. 3: e prinsessan Euphemia li Britannia är född.

2003 a.t.b. / 1948 e.Kr. 4: e prinsessan Nunnally vi Britannia är född. Femte prinsessan Carine ne Britannia är född.

2009 a.t.b. / 1954 e.Kr. Marianne vi Britannia dödas av V.V. Hennes barn, Lelouch vi Britannia och Nunnally vi Britannia, skickas till Japan som politiska gisslan.

2010 a.t.b / 1955 e.Kr. Efter att den indokinesiska halvön erövrades av Britannia och fick namnet Område 10 beslutade Japan, som ursprungligen var neutralt, att anpassa sin politik till den kinesiska federationen och EU: s politik och tillämpa ekonomiskt tryck på Britannia - en händelse som kallas Oriental Incident. Både den kinesiska federationen, EU och deras allierade blockerar Britannias hamnar i ett försök att komma till förhandlingar.

10 augusti 2010 a.t.b / 1955 e.Kr. Andra Stillahavskriget utbrott; Enmånadskriget leder till att Britannia erövrar Japan. Krigets slut betecknar Japan som en formell koloni av Britannia, bytt namn till område 11 och dess medborgare "Elevens".

2017 a.t.b. / 1962 e.Kr. Viceroy och tredje prins Clovis la Britannia dödas av Zero. Andra prinsessan Cornelia li Britannia utnämns till underkonge i område 11 och utser tredje prinsessan Euphemia li Britannia till underkonge. Cornelia börjar omedelbart sin kampanj för att föra noll inför rätta. Noll utgör svarta riddarnas ordning. Dess medlemskap expanderar med varje seger. Alla försök att förstöra de svarta riddarna misslyckas. Med sin kraft försöker Euphemia li Britannia skapa en särskild administrativ zon i Japan. Det är "avslöjat" som ett komplott för att massakrera Elevens, och hon dödas av Zero. Black Rebellion bryter ut. De svarta riddarna tänder upplopp över hela landet när de fortsätter att driva mot området 11 Viceroy Palace. Upproret skjuts så småningom tillbaka och krossas, med de flesta svarta riddarna dödade eller fångade. Område 11 degraderas till ett korrigerande delområde. Andra prinsessan Cornelia li Britannia är försvunnen under Black Rebellion. Hennes position som Viceroy of Area 11 senare intas av Calares.

2018 a.t.b. / 1963 e.Kr. De återstående medlemmarna av de svarta riddarna uppmanar upplopp i Babel Tower som dödar Calares. Inom det kinesiska federationens konsulat för område 11 dyker noll upp igen och förklarar Japan igen. Den tidigare riddaren av prinsessan Cornelia, Gilbert G. P. Guilford, förklarar sig vara ny vicekonge. Han tillkännager sedan att avrätta Black Knights medlemmar, även om det misslyckades tack vare Zero's listiga strategi. Prinsessan Nunnally vi Britannia blir vicekonge i område 11 och återupprättar Japans specialadministrationszon. Noll ger sitt stöd under förutsättning att han förvisas. Noll, tillsammans med över en miljon av hans anhängare klädda som honom, förvisas från område 11 och söker asyl på ön Penglai som ligger inom de kinesiska federationens politiska gränser. Li Xingke och Zero stör det arrangerade politiska bröllopet mellan första prins Odysseus eu Britannia och kejsarinnan Tianzi från den kinesiska federationen. High Eunuchs avrättas sammanfattningsvis för lèse majesté mot kejsarinnan. En allians mellan de svarta riddarna och den kinesiska federationen skapas. Efter den kinesiska federationens fragmentering förbereder sig andra prins Schneizel el Britannia för att annektera många av dess territorier genom en kombination av diplomatiska medel, vilket resulterar i misslyckande. Ratificeringen av United Nations of Nations är slutförd, med Order of the Black Knights att tjäna som dess främsta militära gren. Dess första resolution är att vidta åtgärder mot de ockuperande brittiska styrkorna i Japan, vilket leder till en krigsförklaring mellan U.F.N. och det heliga Britannian Empire. U.F.N. inleder andra striden vid Tokyo för att återta område 11. Den första användningen av F.L.E.I.J.A. av britterna resulterar i massiva skador på koncessionsområdet för Tokyo bosättningen. Noll rapporteras ha dödats under det andra slaget vid Tokyo. Det finns dock rykten om att detta är förfalskad information av okända skäl. Mot bakgrund av Nolls påstådda död förhandlas en vapenvila mellan U.F.N. och Britannia, med ett fredsavtal som utarbetas. Fördraget leder till Japans neutralitet. En statskupp antas av andra prins Schneizel och riddaren av sju, Suzaku Kururugi. Under tiden initierar Lelouch vi Britannia sitt eget uppror och tvingar sina anhängare till sin vilja med kraften från Geass. 98: e kejsaren, Charles zi Britannia dödas av Lelouch, den tidigare 11: e prinsen. En månad efter det andra slaget vid Tokyo kröner Lelouch vi Britannia sig själv som den 99: e kejsaren i det heliga Britannian Empire och utser titeln "Zero Knight" till Suzaku Kururugi (hittills riddaren till sju). Med hans uppstigning kommer många förändringar i Britannias politik, inklusive förstörelsen av det kejserliga mausoleet och avskaffandet av privilegier till adelsmän. Detta leder till många försök att göra uppror (varav ett leds av riddaren av en, Bismarck Waldstein), var och en meningslös mot "rättvisans kejsare". Britannia försöker gå med i U.F.N., och förhandlingarna äger rum i Japan, nu en neutral zon. Men ledarna för U.F.N. och Black Knights försöker övertyga kejsaren Lelouch att sänka Britannias rösträtt som en balans för U.F.N .. Försöket misslyckas, och som svar Britannia inleder en invasion mot Japan och fångar ledningen för U.F.N .. F.L.E.I.J.A. bomb släpps på den brittiska huvudstaden Pendragon från Aerial Fortress Damocles, skapad av Toromo-institutet, av före detta andra prins Schneizel vilket resulterade i fullständig decimering av huvudstaden. Slaget vid Fuji-berget börjar. Båda sidor drabbas av stora förluster, men så småningom kan kejsare Lelouch ta kontroll över Damocles och avsluta striden, liksom kriget mellan Britannia och FN, med en maktuppvisning från Damocles. Två månader efter striden använder U.F.N. som politiskt verktyg för att tvinga E.U. för att skjuta, förklarar kejsare Lelouch vi Britannia sig världsledande. Under övervakning av avrättningar av Black Knights och U.F.N. ledare, återkommer Zero och mördar Lelouch för att slutföra Zero Requiem. Nunnally vi Britannia efterträder sin äldre bror som Britannias 100: e kejsarinna och börjar arbeta i samarbete med U.F.N. för att uppnå fred.