Anonim

JAG GOOGLER SJÄLV - ihascupquake

Det finns flera scener i Index-filmen (The Miracle of Endymion) där Touma stänger av Index när hon ska säga något till Arisa om magi eller magiker eller vad som helst.

Varför har Touma intresse av att hindra Arisa (eller någon annan) från att lära sig att magi finns? Det verkar inte som andra människor som vet om magi skulle ha några negativa effekter på honom.

2
  • Förmodligen för att hindra dem från att gå in i en värld av vetenskap-magisk konflikt som han har upplevt hittills?
  • Jag tror personligen att han kanske vill undvika konflikten mellan vetenskap och magi (eftersom det redan har hänt och händer tillsammans med anime)

I slutändan vill Touma inte att alla ska veta om sanningen i Academy City, där korruption råder och alla bara är ett testämne. Om alla vet sanningen skulle allt kaos bryta loss.

Och när människor väl har lärt sig om magi händer dominoeffekten.

Människor lär sig om magi -> Människor lär sig om maktkampen (Science vs Magic) -> Människor lär sig att Academy City är fördärvad bortom tron ​​på alla aspekter som är möjliga -> Ett stort krig följer där alla väljer en sida

Tänk bara på den magiska sidan som ett gäng som försöker ta kontroll över regeringen. Regeringen (Academy City) har svept sina egna smutsiga gärningar under mattan, liksom att dölja sina motståndare. Att lära sig om magi öppnar dörren till allt.