Anonim

Kirito VS Asuna VEM VILL VINNA? Svärdkonst online

Använde Heathcliff Yui (vilket var möjligt för att han var Kayaba trots allt) eller förlitade han sig helt och hållet på att be dem om hjälp med den slutliga chefen?

I avsnitt 1x11 ber Asuna och Kirito om ledighet från Knights of the Blood Eath. Överraskande håller Heathcliff med. Han säger sedan, "Jag är säker på att du inte kommer att hålla dig borta från slagfältet länge." Detta förklarar tydligt att han kommer att manipulera dem så att de kommer tillbaka.

Hur gjorde han det?

Yui uppträdde bara under en sidostory i den andra ljusromanen så vi kan säga att hon inte spelade en roll i deras beslut.
I grund och botten visste Heathcliff att Kirito och Asuna kände ett ansvar för att rensa spelet så att de var några av de starkaste spelarna.

Asuna tog sedan plötsligt bort sitt leende och mumlade:
Fram till nu hade jag bara kämpat på de övre våningarna. Jag hade helt glömt bort att det fanns människor som levde ett normalt liv
Jag betyder inte vi är speciella; men eftersom vi befinner oss på en tillräckligt hög nivå för att slåss i frontlinjen, antar jag att det också betyder att vi har en skyldighet gentemot dem.
Jag hade aldrig tänkt så på det Jag kände alltid att det att bli starkare bara var ett sätt att överleva .
Jag tror att många människor kommer att räkna med dig från och med nu. Naturligtvis inkluderar det mig .
utom med min personlighet, att höra den här typen av förväntningar får mig bara att springa iväg .
Åh .
När Asuna gillade av missnöje strök jag hennes hår och hoppades på att livet skulle fortsätta en stund till. För Nishida och de andra spelarna måste vi återvända till frontlinjen någon gång. Men åtminstone för nu-
Baserat på de meddelanden som Agil och Klein hade skickat till mig visste jag att de hade svårt att försöka rensa sjuttiofemte våningen.

Han skyllde dem lite med sitt budskap:

Den kvällen fick vi ett meddelande från Heathcliff, där vi bad oss ​​delta i kampen mot sjuttiofemte våningschefen.
...
Eftersom vi tillfälligt hade lämnat guilden kunde vi avslå begäran. Men den sista raden i meddelandet, att

Båda utdrag är från den första lätta romanen Aincrad (översättningar av Baka-Tsuki).

I anime gjorde han inte riktigt ... De inser att de var ansvariga för spelarna. Deras kroppar, deras IRL-kroppar kunde inte vara för evigt med dem i det här spelet. Spelet behövde slås, och eftersom Kirito och Asuna var av de starkaste människorna behövde de gå tillbaka till frontlinjen ... Ärligt talat är det möjligt att hedekliffen, Akihiko Kayaba, manipulerade spelet och gjorde fienderna starkare. i fängelsehålan så att de skulle höra om kampen för att rensa nivån. Men det är en gissning och inte riktigt förklarad.

Det är möjligt att manipuleringen hade kommit om saker och ting var annorlunda

Tänk på det här ... Han visste hur hårt den här bosskampen skulle bli och hur många som skulle dö i striden. Han bad dem att hjälpa till med striden och om de sa att de skulle utesluta denna kamp skulle de ha lärt sig om dödsfallet och känt sig skyldiga för att inte slåss.