Anonim

Varför Jiren vinner maktturneringen

Jag har nyligen börjat titta på Dragon Ball Z(Remastered Edition) * efter en lång paus. Det finns denna scen i S01E21 (Räknar ner) där mästare Roshi och andra kallar draken för att önska Goku tillbaka. Strax innan de kan önska honom tillbaka säger Oolong (grisen):

Ursäkta mig, Mr. Dragon kan eventuellt förstöra Saiyans som är på väg till jorden just nu.

som draken svarar på:

Din önskan kan inte uppfyllas eftersom jordens väktare skapade mig. Jag kan inte bevilja en önskan som överskrider hans makt.

Detta har satt mig i dilemma. Om drakarnas kraft bara var begränsad till jorden, varför var alla runt universum efter dessa Dragon Balls?

Här är några frågor som stör mig:

  • När draken säger "önskan som överskrider hans makt", menar han att han bara kan använda sina krafter på / för jordartarna?
  • Om ja, hur skulle de kunna önska Goku tillbaka, för tekniskt sett är han inte född på jorden?
  • Om inte, varför överskred förstörelsen av Saiyans drakens makt?
  • Alla runt om i universum letade efter Dragon Balls eftersom de kunde uppfylla någons önskan. Betyder det att det inte är obligatoriskt att vara en jordling, men det är obligatoriskt att vara på jorden för att få din önskan uppfylld av drakarna?
  • Om ja, varför ville de inte förstöra fienderna efter att de hade landat på jorden och inom effekten av drakarnas makt?
1
  • Jag tror att vad det betyder är att Kami inte är tillräckligt stark för att ta på eller besegra Vegeta eller Nappa, så Shenron kan inte förstöra dem. Det strider också mot önskningarna 'kan inte döda', men det är bara mina två cent om situationen.

Du missförstod Shenlongs ord. Shenlong skapades av Jordens väktare, Kami, i kapitel 165. Därför kunde Shenlong inte ha större krafter än sin skapare. Shenlongs krafter är inte begränsade till jorden och inte heller begränsade till jordarter. Det är inte så det fungerar och det är inte vad han menade med det. De får inte döda andra, skapa kärlek eller något som Kami inte skulle ha kunnat göra med sin egen makt.

Även om ovanstående uttalande fortfarande är ganska vagt. Jag menar, innebär detta att de kan önska att svaga jordartare dör, för Kami har befogenhet att göra det? Eller kunde Kami själv bevilja odödlighet, eftersom hans krafter borde vara större än eller lika med Shenlongs? De där regler förklaras aldrig i detalj i mangan så vitt jag vet, och det förklaras aldrig om Shenlong inte kan döda någon eller bara de som är starkare än Kami, men det är uppenbart att Shenlong inte kunde döda Nappa, Vegeta eller någon annan annan skurk Jorden har stött på, för varken Kami eller Dende var så starka till att börja med.

Dragon Ball wiki-sida

Du kan läsa mer om Dragon Balls eller Shenlongs krafter på wiki-sidan.

Earth Dragon Balls är cirka 7,5 cm (cirka 3 tum) i diameter och de kallar en drake som heter Shenron. De skapades av Kamioch senare återskapad av Dende. Shenron kan bevilja en önskan inom sina befogenheter så länge den är dödar inte, skapa kärlek, upprepa en önskan som han tidigare beviljat, överträffar dess skapares kraftoch några fler begränsningar. Legitima önskemål inkluderar evig ungdom, odödlighet, återföring av en bränd skog eller till och med en förintad planet. Det är också möjligt att återuppliva en person till liv, men endast om de uppfyller vissa kriterier, som att dö av onaturliga orsaker eller inom tidsramen för ett år (ett halvt sekel enligt Ocean Dub), och varje individ kan bara återföras en gång. Den eviga draken kommer att bevilja den första önskan som yttras efter den kallades, av vem som är närvarande.

2
  • 3 Intressant. De wiki svar rensar molnet.
  • Du bör verkligen använda Kanzenshuu som citerande källa för den här typen av saker. Eftersom den wiki-sidan är helt klart fel på några saker. Till exempel. Tidsramen för ett år angavs endast vara fallet för massönskningar. Till exempel kan du inte ta tillbaka Saiyan-planeten och ta tillbaka alla Saiyans. Men det är verkligen möjligt att få tillbaka en eller två eller till och med tre Saiyaner (med individuella önskemål). Om det vore så att drakbollarna inte kunde få tillbaka människor efter ett år så hade de inte kunnat få tillbaka Freeza i Fukkatsu no F-filmen.

Så vitt jag minns skickades Goku för att förstöra jorden. Men under hela tiden gjorde han motsatsen till det. De 2 Saiyans som du nämner om är Vegeta och Nappa. Båda kommer för att hitta Goku och förstöra honom tillsammans med jorden.

Shenron kunde inte uppfylla denna önskan eftersom han sa att han inte kan använda sina krafter för att döda eller med våld mot någon som är starkare än hans skapare.

Senare blir Dende vårdnadshavare och återskapar Dragonballs eftersom de gamla försvann när den kombinerade Piccolo / Kami dog. Efter att han har återskapat dem går det lite tid och han förbättrar dem, så att tre önskningar kan beviljas istället.

1
  • 2 Detta verkar inte ta upp någon punkt i frågan.