Anonim

FULL AMV / ASMV - The Sword of the Sword - DWTS II

Under hela stycket är Seastone en återkommande bana av djävulens frukter. Medan det helt täcker deras djävulsk fruktkrafter, varför kan de inte bara använda Haki för att bryta sönder det? Haki kräver inget annat än viljestyrka för att kunna användas, och är extremt styrka, vilket skulle göra det ganska enkelt att bryta manschetten, med tanke på att Luffy verkar ha brutit igenom objekt med mycket högre densitet och massa med Haki.

2
  • Välkommen till Anime och Manga. Jag har redigerat den efterföljande frågan eftersom de inte var relaterade till din ursprungliga fråga och skulle ha gjort frågan för trist. vänligen överväga att ställa dem som separata frågor
  • Några av de andra frågorna har redan besvarats på webbplatsen, så jag föreslår att du går igenom dem innan du publicerar för att undvika dubbletter.

Som nämnts i wiki:

Vid kontakt tappar materialet offrets kropp av energi och hindrar dem från att kontrollera sina djävulska fruktkrafter - vilket har samma effekt som att kasta dem i havet.

Det låser inte bara DF-krafterna utan tappar användarens energi. Det är därför DF-användare inte ens kan simma i havet. Annars, om det bara blockerade deras DF-kraft, kunde de fortfarande ha hållit sig flytande om de hade den fysiska uthålligheten.

Till skillnad från havet som maximalt hindrar DF-användare, kan själva stenstenen ha varierande grad av kraft

Graden av "svaghet" som induceras av Seastone beror på dess densitet och sammansättning; Seastone-handbojor berövar till exempel fången deras förmågor, men låter fortfarande fången flytta sina kroppar normalt.

Så det blir bara en fråga om att se till att fångarna inte har tillräckligt med kraft för att använda Haki ordentligt. Som nämnts i kapitel 935 (Wano arc),

Luffy har angett att han försvagats av Seastone påverkar hans Haki, eftersom han inte kunde använda den med Seastone handbojor och blev kapabel när han fick bort manschetten

Mitt personliga antagande hade varit att eftersom DF-användarens kropp tappas för kraft i havsmansmanschetterna, var resultatet efter en Haki-boost fortfarande inte tillräckligt. Busoshoku Haki fungerar i allmänhet bara som osynlig rustning, som sedan kan användas på ett stötande sätt på grund av användarnas egna attacker eller vapen. Det gör bara saker svårare / tätare och ger dem inte mer 'kraft' eller kraft.

Men med tanke på ovanstående utdrag som tycks indikera att de inte kan använda det alls, kan det finnas några andra som ännu inte införts mekaniker.