Anonim

450K Blood Runes Later - Set Is Complete! (276)

Juuni Kokuki / The Twelve Kingdoms är baserad på en serie ljusromaner av Ono Fuyumi. Med tanke på det ganska plötsliga slutet på anime undrar jag hur komplett det är jämfört med romanerna. Och om det inte stämmer överens med dem, varför var det så?

Jag undrar hur komplett det är jämfört med romanerna

Youko Nakajima är huvudpersonen i anime, medan hon i manga bara är en av många huvudpersoner och hennes berättelse fokuseras på endast två romaner.
De flesta av huvudpersonerna är desamma, även om vissa lades till som stödpersoner, vars roll var att externa några av Youkos problem som var interna i romanerna.

Flera händelser och befintliga karaktärer i serien utvidgades i anime-serien, även om seriens allmänna upprätthåller den övergripande plot och teman som introducerades i romanerna. Anmärkningsvärt introducerar anime händelserna i den fjärde romanen, The Twelve Kingdoms: Skies of Dawn, före den tredje romanen, The Twelve Kingdoms: The Vast Spread of the Seas.


Och om det inte stämmer överens med dem, varför var det så?

Den ursprungliga omfattningen av serien inkluderade anpassning av den sjätte romanen, Tasogare no Kishi, Akatsuki no Sora (med Youko som leder de tolv kungarikena för att hitta Taiki); delar av den sjätte romanen hade redan antydts under hela den andra bågen i serien. Serien avbröts emellertid efter avslutad båge med Shoryu och Enkis förflutna.

Det anger dock inte orsaken till avbokningen.


Källa: The Twelve Kingdoms Wiki-sida på anime