Anonim

LifeVantage Incitament - Vänd omkopplaren - LFVN

Jag undrade varför Giftias livslängd bara är 10 år, finns det någon specifik anledning till det? Något händer med deras operativsystem eller vad när deras livslängd är klar?

Enligt Plastic Memories-wikien blir Giftias programmering korrupt eftersom den inte skriver över gammal information efter 81 920 timmars tjänst.

Det finns inga detaljer för varför detta händer, men ur IT-synvinkel kan detta hända antingen för att datalagringen i Giftias är utformade för att fungera så länge och det börjar gå sönder (i dagens termer börjar enheten bli dålig sektorer), eller lagringen kan bara skrivas en gång medan data fyller upp det i en stadig takt över 81.920 timmar, och efter att det är fullt gör operativsystemet försök att överskriva gamla data, vilket inte är möjligt, men den här processen kan vara den gamla eller till och med lagringen själv. Men naturligtvis är detta bara gissningar.

1
  • Så allt beror på lagring haha

81920 timmar motsvarar 9 år och 4 månader. Siffror som karaktärerna uttryckligen anger.

9, eller , uttalad ku, på japanska är symboliskt kopplad till . Det uttalas också som ku. Det är kanji för lidande. 9 är antalet eviga lidanden i det ockulta, för det återgår alltid matematiskt till sig själv. 9x1 = 9, 9x2 = 18 1 + 8 = 9, etc.

4, eller , uttalas shi. Den är symboliskt kopplad till , död. Även uttalad shi.

I livet lider vi och dör sedan.

I plastminnen är detta två centrala teman som alltid finns. Det övergripande budskapet är dock andligt. Takeaway är att giftias har själar, medvetande. Giftias förkortade livslängd får lidandet hos de människor som älskar dem som är kvar att sörja. Men eftersom de har själar kan de en dag återförenas med dem de värnar om. Orden Tsukasa säger till Isla innan han ger henne dödens kyss.

I titelöppningen ser vi Isla i mörker tillsammans med många andra människor. Det är hennes själ tillsammans med alla andra giftia-själar som hämtats och gjort sin underjordiska resa för att tvättas av allt dess tidigare lidande och sedan reinkarneras som någon annan ... som i shintoismen och den antika grekiska tron.

När Isla dör returneras hennes kropp till terminalstationen med en ny själ ... 9 månader senare. Dräktighetstiden för en ny människa. Är det Islas medvetande som andligt återvänder till sitt ursprung?

De kan ha tidsgränsen för att undvika tre mycket obehagliga resultat:

  1. Androids hårdvara börjar bli föråldrad och misslyckas och du måste byta delar tills Android blir utan tvekan en annan Android. Således startar en ganska frustrerande etikdebatt om Theseus skepp.

  2. Att ta bort tidsgränsen kan ta bort den enda handikapp som placeras på Android. Med handicapp kan Giftias inte ersätta människor så effektivt som de kan och det ger också människorna en anledning att sympatisera med Android. Det gjorde att äga en Giftia mer besläktad med att ta hand om en döende släkting än att anställa någon som är ett hot mot dina jobb. Så att ta bort gränsen kan bli ett hot mot social stabilitet.

  3. Tappat vinst som planerad föråldring är det som håller SAIs Giftia-verksamhet lönsam och 9 år är redan ganska generöst med tanke på att Giftia i huvudsak är en specialteknik.

Så ja, om jag är personen som designar Giftia kan jag medvetet ha lagt in tidsgränsen av en grym kärlek. Jag kan förhindra att Giftia drabbas av en långsam och smärtsam död av föråldring. Jag kan ha en mycket bättre chans att lobbya regeringen för att acceptera Giftia som ett kännande varelse och genomföra Android-skyddslagar om de inte är ett hot mot väljarnas jobb. Och jag kan fortsätta att stödja giftia genom att minska risken för SAI: s konkurs.

Med det sagt skulle jag verkligen vilja se Tsukasa träffa Giftias skapare i en OVA eller en uppföljare.

Ur en teknisk synvinkel existerar gränsen, som anges av en av karaktärerna, som "Giftias är inte programmerade att glömma", vilket betyder att efter vad Gorzius sa tidigare,

... lagringen kan bara skrivas en gång medan data fyller upp det i en stadig takt över 81.920 timmar, och efter att det är fullt gör operativsystemet försök att skriva över gamla data vilket inte är möjligt ...

...

... detta kan hända antingen eftersom datalagringen i Giftias är utformade för att fungera så länge och det börjar gå sönder (i dagens termer börjar enheten ha dåliga sektorer)

Giftias slutar arbeta när deras minnen är fulla, och byte av operativsystem återställer lagringen, vilket raderar Giftias personlighet och minnen, och frigör utrymme för nya minnen med avvägningen att få alla Giftias befintliga minnen och därmed personligheten förstörd. Lagringen börjar dock försämras före detta skede, vilket visas där Islas mentala statistik minskar över tiden, vilket tekniker säger är oåterkallelig. Denna försämring påverkar inte Giftas livslängd, vilket vi känner till, trots att Islas minne inte löper ut tidigare än normalt.

Den exakta tidpunkten för svängningen bestäms av den tidpunkt då hela Giftias minne förbrukas, med små variationer, antagligen orsakad av antingen den ursprungliga storleken på operativsystemet som skrevs till det, eller minnenas vikt Giftia skapar. På denna teori måste minnet av en Giftia konsumeras med en konstant hastighet, inklusive under sömn, vid vilken tid data som lagras skulle motsvara vanliga 0s på en datorns hårddisk, vilket resulterar i ett enkelt tomt minne av händelsen , som fortfarande tar plats i Giftias minne.

Den exakta storleken på Giftias minneslagring är förmodligen vad det är för det enda syftet att få det att löpa ut efter 9 år och 4 månader, vilket bara är av betydelse som en extern referens för att bidra till historiens moral som nämnts tidigare av användaren Tony Dutra och har inte avsiktligt implementerats av SAI.

... 81920 timmar motsvarar 9 år och 4 månader. Siffror som karaktärerna uttryckligen anger.

9, eller , uttalad ku, på japanska är symboliskt kopplad till . Det uttalas också som ku. Det är kanji för lidande. 9 är antalet eviga lidanden i det ockulta, för det återgår alltid matematiskt till sig själv. 9x1 = 9, 9x2 = 18 1 + 8 = 9, etc.

4, eller , uttalas shi. Det är symboliskt kopplat till , döden. Även uttalad shi ....