Anonim

Coldplay - Speed ​​Of Sound (officiell video)

Nära slutet av Cell Saga blåser Cell upp sin kropp för att förbereda jorden, men Goku motverkade sina planer genom att teleportera den till King Kais planet. Som ett resultat dödades kung Kai och Goku av Cells explosion. Efter att Cell äntligen besegrades använde de dock Dragon Balls för att återuppliva alla som dödats av Cell. Goku skulle inte återupplivas eftersom han redan togs tillbaka en gång, men borde inte kung Kai, Gregory och Bubbles ha återupplivats? Cell var den direkta orsaken till deras död.

3
  • för vem var det det rörd bomben som heter Cell to King Kai's Planet?
  • @ Memor-X Så vad du säger är att Goku är mer ansvarig för King Kais död eftersom Cell inte hade för avsikt att döda King Kai, men Goku var helt medveten om vad som skulle hända om han teleporterade Cell till King Kais planet. Därför anser Shenron att det är Goku som dödade kung Kai. Vill du skriva ett svar om det?
  • Jag skulle men jag har inte förtroendet för att jag kan bilda ett tillräckligt bra svar om jag inte tittar på avsnittet igen för att bekräfta några saker. titta på Team Four Star's Abridge-version New Shenron skulle ha haft tre önskningar som Porunga men det var nerfed till 2 att ta bort den "enda 1 uppståndelsefångsten" som Shenron hade och jag vet att Goku sa till de andra att han inte ville ta med honom tillbaka med hänvisning till alla tidigare hot mot jorden kom på grund av honom. behöver bara kontrollera den första önskan för att bekräfta vilka andra faktorer som kunde ha hindrat Goku från att återuppstå i den första önskan

Den exakta önskan (åtminstone i engelska dub) var

Vänligen återuppliva alla de på jorden som dödades av Cell.

Det inkluderar inte de andra som dog på King Kais planet.

2
  • 1 Formuleringen i den engelska dubben av Kai som Yamcha talade var "För vår första önskan vill vi att du tar tillbaka alla som dödades av Cell." Jag antar att din formulering kommer från originalserien. I det här fallet skulle ytterligare undersökning av de japanska versionerna och mangan förbättra detta svar.
  • Även i Kai uttrycker Piccolo en besvikelse efteråt att Goku inte återupplivades (tydligen höll han fast i ett svagt hopp om att den nya Shenron skulle kunna återuppliva honom). Enligt formuleringen av den önskan du har gett, skulle Piccolo inte ha någon anledning att tro att Goku skulle återupplivas eftersom han varken dödades av Cell på jorden eller är för närvarande på jorden. Naturligtvis är det möjligt att Piccolo inte visste att Yamcha gjorde "fel önskan".

När Goku pratade med dem förklarade han att kung Kai kunde ha väckts till liv av önskan men vägrade så att han kunde stanna hos Goku och vägleda honom, men varför han behövde vara död för detta förklarades aldrig. Två fläktsteorier jag har läst för att förklara detta är att han inte kunde komma in i himlen om han inte var död och att han genom att vara död kunde ignorera sina plikter som North Kai, men ingen av dessa är meningsfull för mig, eftersom vi ser en livlig South Kai i himlen i mangan och vi kan inte säga vad som faktiskt krävs av honom när det gäller hans Kai-uppgifter, som vi antagligen ser att han har återupptagit på sin planet i Super medan han fortfarande är död.

Så för att komma tillbaka till din fråga valde han att inte återupplivas vid den tiden och Goku försökte aldrig återuppliva honom sedan, på grund av att glömma och inte se det som en stor sak eftersom han är en gud, tills kung Kai uttryckte sin önskan om det.

1
  • 1 Jag har också sett detta i forum, men det hämtades inte. Vet du vilken volym eller mangakapitel som fanns i? Anime-avsnittet skulle också vara acceptabelt (även om jag föredrar manga). Det exakta citatet av vad King Kai sa skulle också vara bra.