Anonim

Steven Universe Panel | SDCC 2019 | Cartoon Network

Jag ser för närvarande om Ett visst magiskt index (Inklusive II) och En viss vetenskaplig järnvägspistol (Inklusive S) i ordning efter anime släppdatum. Således har jag omklockat Mirakel efter II men innan S. jag kommer ihåg S inkluderade en återberättelse av originalets starkaste vs svagaste plot Index säsong, så den här ordningen matchar i allmänhet inte kronologin i universum. Mitt försök att placera när Mirakel beror på följande fakta:

  • Uiharu är förvånad över att höra om en rullstol som använder Kurokos tidiga urladdning från sjukhus, vilket tyder på att detta föregick hennes kurande kuroko under Daihaseisai. Särskilt, Mirakel verkar springa mellan Tree Diagram Remnant och Daihasei Festival bågar. (Eftersom jag inte har läst mangan och inte kommer ihåg det S ja, jag känner bara till indexbågen för den här festivalen.)
  • När Index frågar Touma vad Endymion är, nämner han att det har varit synligt tidigare, även när hon håller en livsmedelspåse när hon står bredvid honom. Denna flashback är att ta bilder från slutet av den första II öppning. Detta strider inte mot ovanstående placering av Mirakel, även om det kräver att nämnda bilder ska inträffa tidigt i (eller före) II.

Men det finns en viktig subtilitet:

Filmen återspeglar flera scener från Toaru Majutsu no Index-anime för att på något sätt passa den uppenbara hissen i tidslinjen.Toaru Kagaku no Railgun S skulle senare sätta in hissen i scener där de skulle visas som visas i filmen.

I synnerhet är de ovannämnda återblicken doktrerade; till exempel II öppningen inkluderar inte Endymion.

Min läsning av allt detta är det Mirakel inträffar när jag har föreslagit, men resulterar i vissa retkoder för vissa scener efter behov. Har jag rätt, eller är retconning mer radikalt än så? Om så är fallet kan tidpunkten för Uiharu-lärandet av Kurokos ansvarsfrihet förändras.

När Index frågar Touma vad Endymion är, nämner han att det har varit synligt tidigare, även när hon håller en livsmedelspåse när hon står bredvid honom. Denna flashback är att ta bilder från slutet av den första II-öppningen. Detta strider inte mot ovanstående placering av Miracle, även om det kräver att nämnda bilder inträffar tidigt i (eller före) II.

I synnerhet är de ovannämnda återblicken doktrerade; till exempel inkluderar II-öppningen inte Endymion.

Detta är tänkt att vara en tung-i-kind gag. Index bryter den 4: e väggen lite genom att påpeka hur konstigt det är att denna rymdhiss aldrig påpekades förrän trots att den var under konstruktion hela tiden i bakgrunden (för i verkligheten hade den inte varit tänkt ännu så uppenbarligen Det kommer inte att vara med i berättelsen då), och Touma återupprättar det tillfälligt med några återblick där det har införts i några scener.

Detta är ett sätt att erkänna den besvärlighet med vilken den sätts in i seriens kanon och tidslinje och låter filmen berättas framåt utan ytterligare uppmärksamhet åt den.

Så, som svar på din ursprungliga fråga är tidpunkten som du har gjort det. Det är tänkt att äga rum mellan träddiagrammet och festivalbågen, och de kopplade lekfullt igen några scener för att få det att passa in i tidslinjen trots brist på bevis för dess tidigare existens. Kommentarspåren på filmen bekräftar också att detta är fallet.

1
  • Tack. Jag skulle vara tacksam om du kunde citera eller sammanfatta relevanta delar av kommentaren, eller länka till den eller ett transkript därav.