Anonim

Elvis Presley - Var inte grym

En fråga som störde mig varje gång jag tittar på FMA \ FMAB, det är tydligt att en kropp och själ måste betalas (plus arm), men varför Al och inte Ed? när som helst jag frågade mig själv att jag sa till mig själv att det råkade vara så, men det kan vara tvärtom och Eds kropp och själ tas och det finns ingen speciell anledning till det.

Och det är min poäng, finns det en anledning eller så råkar det vara så utan någon anledning alls (förutom författarens skäl förstås ...).

Vad sanningen tar är inte godtyckligt, utan ironiskt; det krävs något symboliskt för vad alkemisten som öppnade grinden önskade. Detta förklaras av Fader i kapitel 102 i mangan (finns i Volym 25) och sammanfattas av FMA Wiki som:

Fader diskuterar ironin bakom sanningen, som tog Eds väg att "stå för sig själv" och sin "enda familj", Al's kropp så att han "inte kan känna moderns värme som han längtade efter", Izumis "förmåga att vårda livets frö" och nu, när Mustang kommer i full cirkel, "beröva mannen som hade en stor vision att rädda sitt land synen och förneka honom att se vad hans älskade nation kommer att bli" .

När broderskap följer mangan, står anledningen också där; i anime från 2003 kan resonemanget vara liknande, men existerar sannolikt helt enkelt för att det gjordes i mangan, och resonemanget hade ännu inte avslöjats där.

Inom din fråga finns det ett falskt antagande att "en kropp och själ" kan bytas mot ett annat mänskligt liv; mänsklig transmutation är inte möjlig, och ingenting togs som någon form av motsvarande utbyte. Al's kropp togs som priset för att öppna porten, liksom Eds ben (hans arm var inte en del av detta utbyte), Izumis organ / reproduktionssystem och Mustangs ögon.

Vidare, Als själ var aldrig en del av priset. Det togs inte av sanningen; bara hans kropp togs. Det visas inom Brotherhood och mangan att Al's själ var det som animerade den misslyckade mänskliga transmutationen; det var närmast en människa (den kemiska sammansättningen var korrekt) som delade en blodlänk till honom. Eftersom den misslyckade transmutationen inte kunde överleva på lång sikt gav Ed sin arm inte som en del av den första transmutationen, men för att tvinga Als själ till det närmaste mänskliga föremålet och binda det innan det förlorades.

10
  • Jag menade inte att säga att En kropp och själ är för transmutation för mänskligt liv men priset för dem som de gjorde det förbjudna, med ditt svar är det nu klart.
  • För att vara tydlig var en själ aldrig en del av utbytet, bara en kropp och ett ben.
  • Det är inte meningsfullt, Ed sa tydligt "ge mig tillbaka min bror" och i kampen mot fader Els själ kommer äntligen tillbaka till sin kropp - bortom sanningens port verkar det rätt för mig att det var där själen var innan Ed returnerade den. (FMAB)
  • Det stavas i showen och manga; Jag lägger till ett förtydligande i mitt svar för att göra det klart för dig.
  • Missförstå mig inte, jag håller inte med dig, jag förstår det bara inte, särskilt vad jag påpekade, vilken ep i fmab är det?

Enligt wikipedia

Det enda som alkemister är förbjudna att överföra är människor och guld. Det har aldrig skett en framgångsrik mänsklig transmutation; de som försöker det förlorar en del av sin kropp och resultatet är en fruktansvärd omänsklig massa. Attemptees konfronteras med Sanningen ( , Shinri), en panteistisk och halvcerebral gudliknande varelse som hånfullt reglerar all alkemianvändning och vars näst intilliga utseende är relativt den person som Sanningen talar med; seriens antagonist, far och några andra karaktärer, hävdar och tror att sanningen är en personlig gud som straffar de arroganta, en tro som Edward förnekar, med hänvisning till en brist i fars tolkning av sanningens verk.

Efter att ha avslutat sin alkymiträning under Izumi Curtis försöker bröderna få tillbaka sin mor med alkemi. Men transmutationen slår tillbaka och i lag med ett likvärdigt utbyte förlorar Edward sitt vänstra ben medan Alphonse dras in i Sanningens port. Edward offrar sin högra arm för att hämta Alphonses själ och binder den till en rustning med en blodförsegling.

den bättre motiveringen av motsvarande handel ges på bloggen dotandline.net

Det finns inget motsvarande utbyte när det gäller kärlek, liv eller varandra. I alla slags förhållanden kan du aldrig verkligen betala tillbaka någon. Det finns ingen praktisk valuta att byta mot dem som älskar oss. Både Ed och Al ger upp allt för den andra och de hamnar precis där de började, dock med en mer sann känsla av vad det innebär att vara människa och att älska. Varje människa är bara vatten, kol, salt, järn, en handfull andra ingredienser och allt vi någonsin har känt. Varje liv vi någonsin har förändrat. Varje misstag vi någonsin har gjort. Varje person vi inte kan spara. Varje val vi inte kan ändra. Du kan inte sona för det du har gjort. Du kommer inte heller att belönas för det, inte i någon form av motsvarande form. Det är bara vägen framåt. Enheten att fortsätta lära, att göra bättre, att bära den rörighet som krävs för att fortsätta och samla hjärtesorg och små mirakel du stöter på under vägen. Solnedgångar, vinden på din hud, den skada du orsakar och det goda du kommer att göra, de risker du kommer att ta, alla du någonsin har hållit eller övergivit eller fått dig att känna dig levande. i sig är ett slags magi.