Anonim

BÄSTA LIVESTREAM FÖR AKOUSTISKA TÄCKOR 2020 | Norby David - ep.28

Jag vet att S-rang / klass ligger över standard A-F-rangordningar / klasser. A-F används för att de är de första bokstäverna i alfabetet. Finns det en anledning till att S används och / eller står det för något? Kanske super eller överlägsen?

3
  • Jag tror att istället för one-punch-man kan detta vara under trope tag eftersom denna typ av rankningssystem är vanligt i andra anime / manga
  • Här är en relaterad fråga om Arqade S.E.
  • @Nathan Tack! Jag visste inte att taggen fanns, det var den jag verkligen ville ha.

Det finns egentligen inget om vad det står, så vitt jag kan minnas. Faktum är att S-rank inte bara används i One Punch Man. När man läser runt några artiklar verkar det som om de flesta av dem tillskriver S-rankningen som sitt ursprung i Japan. Betydelsen av 'S' är dock fortfarande okänd och är föremål för spekulation.

Enligt vad jag har läst verkar det dock som om det finns två möjligheter till var det härstammar:

  • Japanska videospel - det finns en fråga om det i Arqade, med artiklar som säger att det härstammar från japanska videospel men det saknar citering, eller snarare, källorna som svaret länkade har inga citat eller referenser. En reddit-tråd från japaner ger dock spel och manga från 90-talet som använder S-rank. Det nämns till och med hur konsertplatsbiljett också använder S-rank.

Nu (2017) klassificeras i Japan konsertbiljetter normalt i "S 席 (= säte)"> "A 席"> "B 席". Jag googlade och åtminstone hade den använts 1972.

  • Japanskt betygssystem - från Reddit-tråden som länkats ovan nämndes också att det är möjligt att det kom från ett tidigt klassrankningssystem på 1910-talet. För att citera:

Jag tror att "S 席" kan betyda "Special Seat". I Japan åtminstone 1910 användes "特等" -klass för de högsta klassplatserna (http://parasiteeve2.blog65.fc2.com/blog-entry-1135.html). "特等"> "一等 (första klass)"> "ニ 等 (andra klass)" eller "特 "> " (normal eller grundläggande)" användes tidigare (dessa är också används ofta för sittplatser även nu). " " är förkortning för " " = "Specialgrad". Så S kan betyda Special.

Andra styrelsediskussioner länkar skolans webbplatser och andra forum med användare som går till universitet eller skolor som använder upp till S-rankingssystem (Källa 1, Källa 2) Det finns också en Wikipedia-artikel som visar att S-rank används, men sällan , i skolor.

Mest diskussion om vad "S" betyder är spekulationer, och de verkar vara centrerade om att det kan betyda "speciellt" eller "super".

Som för One Punch Man, det finns inte heller någon officiell information om vad det betyder i Saitamas värld. Baserat på vad jag kunde hitta, dock Jag tror att det härrör från det rankningssystem som finns i Japan och mangaka kan ha baserat det här på det.

1
  • 2 Per "S" härleds från enligt det japanska klassningssystemets svar, det är vettigt i samband med hjälteklasserna, eftersom det inte finns några hjältar under C. Om de vore det skulle det vara misslyckanden.