Anonim

រឿង ភាគ ចិន HD អ្នកក្លាហាន ចិត្តដែក 34

När jag hör folk prata om animering är det i allmänhet antingen amerikansk animation eller japansk animation och jag får i allmänhet en känsla av att människor bara ser till dessa två platser för animering.

Vilka andra länder har en väl utvecklad animationsindustri, och vad ska jag titta på från dem?

4
  • Visst är detta helt opinionsbaserat?
  • @ F1Krazy Jag tror inte att detta är opinionsbaserat. Bra animationer kan utvärderas av många objektiva faktorer. Du kan gilla eller ogilla en stil och berättelsen men animationen kan fortfarande vara bra eller dålig.
  • @LiefLayer Även om det inte är opinionsbaserat ber det fortfarande om rekommendationer, vilket inte är ämnet.
  • @ W. Är det fortfarande en intressant fråga även om det är lite av ämnet (endast rekommendationerna). Jag tror att det kan tolereras.

Den verkliga frågan är inte "vem gör bra animering" utan "hur många bra animationer de gör". Som du säger japansk och amerikansk animering är väldigt populär och anledningen är mängden animerad produkt de gör (och vissa av dem är riktigt bra produkter). Många andra länder gjorde en bra animerad produkt men är vanligtvis en engångs sak (inte något du ser varje dag).

Exempel: Code Lyoko är en bra animerad produkt tillverkad i Frankrike. Men det finns inte många andra franska produktioner med samma kvalitet / popularitet som Code Lyoko, medan varje gång Disney gör en ny film nästan alltid är populär.

La freccia azzurra känd som How the Toys Saved Christmas i USA (förresten, Wikipedia säger att den amerikanska versionen klipptes i samma scen, förmodligen för att leksakerna i den italienska versionen inte sparar jul utan "Epiphany" en helgdag som i Italien för barn betyder Befana https://en.wikipedia.org/wiki/Befana) är en riktigt bra italiensk animerad film gjord av animationsstudion Lanterna Magica (som också gjorde den mest kända Lucky och Zorba på italienska: La gabbianella e il gatto) är en riktigt högkvalitativ produkt men studion producerar inte mycket, de gjorde bara 3-4 filmer och den sista var 2003. Dessutom, som jag sa, den amerikanska versionen av filmen är inte ens komplett.

Kinesisk och koreansk animation är redan en sak, men eftersom de vanligtvis försöker replikera anime är kvaliteten fortfarande låg för de flesta produkter, förutom en riktigt bra produkt som Big Fish & Begonia (även många japanska produkter är tillverkade eller delvis gjorda av koreanska och Kinesiska).

Det finns några riktigt bra ryska animerade produkter av berättelser, som berättelsen om snödrottningen: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Snow_Queen_(1957_film)

Så svaret är ja, det finns många bra animerade produkter som inte tillverkats i Amerika eller Japan, det enda verkliga problemet är att det är svårare att hitta, inte populära som Disney-filmer och vanligtvis är en engångs sak.

2
  • För Frankrike, om jag får, finns det ett stort problem eftersom vi har några av de bästa animationsskolorna i världen, men lönerna för animatörer i Frankrike är så låga att de nästan alla flyttar till andra bättre betalande länder. Mer exempel på bra animationer gjorda i Frankrike: Wakfu, de två sista Astérix-filmerna.
  • @Lyzvaleska Ja, jag älskar också Astérix (jag kommer från Italien). Naturligtvis gjorde jag bara några få exempel på mitt inlägg. Jag tror att problemet med riktigt låga löner inte bara är ett Frankrike-problem i animationsindustrin (även i Japan är lönerna i animationsindustrin riktigt låga), men jag är inte säker på varför.