Anonim

อยาก กิน ข้าวมัน ไก่ ทำไม ต้อง ไป สิงคโปร์? (ต่อ ถนน สะเต๊ะ)

Till exempel i En bit, Brook, och ibland Zorro, gör några stora attacker med sina svärd, men skärningarna visas inte förrän efter att de har returnerat sina svärd till mantlarna.

5
  • Attacken är så snabb att du inte kan följa dess rörelse. Jag tror att det en gång förklarades i Mahou Sensei Negima som svärd iai under Mahora Martial Arts Tournament-båge.
  • @nhahtdh Men som, de kommer att göra attacken då de kommer att hänga runt i en sekund eller två och klicka sedan in deras svärd. Fienden visar fortfarande inte någon reaktion alls förrän klicket.
  • Jag antar att det är en överdriven skildring av Iaijutsu (som fallet med ninja), där en mästare förmodligen kan klippa saker så snabbt att objektet som skärs inte separeras förrän ett ögonblick senare.
  • Den verkliga frågan är, varför väntar svärdsmannen tills skärningarna håller på att visas innan de äntligen klickar sitt svärd i manteln?
  • Om vi ​​pratar om Zoro bör du gå tillbaka till Thriller Back Arc. Kommer du ihåg scenen som Brook ser på Zoro och Samurai att slåss? Han säger att han inte ens kan följa deras rörelser. Men när de slår varandra med en attack förstår de båda vad den andra har gjort för att de kan läsa rörelser i denna hastighet. Och även dessa är fiktion .. så det finns ingen riktig verklig förklaring!

Denna trope tillskrivs vanligtvis Fist of The North Star, efter att Kenshiro attackerat någon som han pausar och säger "Du är redan död". Det är först då de inser sitt nederlag och attackerna tillämpas.

Referens. Another Reference (TVTropes)

Det liknar hur i Road Runner, Wilee Coyotee ofta springer av klippor, utan att inse att marken under honom har stannat - han faller bara när detta påpekas för honom.

Det vanliga skälet är att allt händer så snabbt att karaktären inte kan registrera vad som händer - och inte heller gör deras kropp.

2
  • 9 Också för dramatisk betoning. Speciellt när två svärdsmän byter slag och du är inte säker på vilken som blev klippt förrän ett ögonblick eller två senare.
  • Jag är ganska säker på att jag har sett tropen som OP handlar om, och även om ditt svar har ett par exempel från andra håll som liknar, har det inte övertygat mig om att tropen kommer från dina exempel.

Denna skärningsteknik förklaras i Kapitel 450: Allmän zombienatt. känd som Hanauta Sancho: Yahazugiri (bokstavlig betydelse: tre vers brummande: Pil-hack snedstreck). Snedstrecket sker i så snabb takt att det verkar som om svärdmannen helt enkelt gick förbi offret. Offret känner effekterna först efter en viss tid, det är ungefär det är dags att gå tre meter (eller tio fot) bort. Som Dr. Hogback påpekar offret fortsätter att surra tre verser, och först då inser att de har klippts. Vidare konstaterar han att endast en "mästare" svärdman kan använda denna slashing-teknik.

Svärdsmannen slider svärdet och meddelar "Jag har redan klippt dig", ögonblick innan offret känner att snedstrecket bara är för att det ser coolt ut. Offret skulle känna effekten likadant även om svärdsmannen bara stod där och inte gjorde något efter att ha skurit.

TV Tropes definierar detta som försenad kausalitet. Det är avsiktligt avsett för dramatisk effekt.

Förklaringarna i universum för det (om någon) är ofta märkbart tunga i snarare än meningsfulla. Det finns ingenting trovärdigt om att hugga upp någon med ett svärd och att de inte märker.

I ett stycke är detta starkare förknippat med Brook, eftersom hans kampstil lägger tonvikten på hastighet och "så snabbt att de inte märkte" spelar på det.

Upplevde du någonsin att bli skuren eller skadad och du märkte det senare eftersom snittet eller skadan var obetydlig att du inte märkte det tills det påpekades för dig eller om du känner smärta senare på grund av en rörelse som beror på platsen där du skadas eller klippa?

Det är antagligen inspirerat av den här typen av situationer i verkligheten men med lite överdrift (att klippningen är kritisk för att du inte kan vara så dum att du inte kan märka och du kan ganska mycket förutse det exakta ögonblicket offret kommer att känna skadan varje gång utan att misslyckas)

Denna trope är inte ens en trope i den meningen att de flesta tropes är. Dvs att det är en slags löjlig händelse som vanligtvis används i modern skrift på grund av att det är en lämplig plotapparat, och den har sitt ursprung tidigare, innan någon animering eller film till och med existerar. Det har rötter i verkligheten som går längre än film / anime-skrivare som ger dramatisk effekt.

Det hänvisar till att bli så skicklig med ditt svärd, din teknik och mänskliga fysiologi att du kan göra ett snitt rent genom någon del av en person inte bara extremt snabbt utan samtidigt stöta på väsentligen noll motstånd (till exempel från att slå ben) I teknisk mening , det skulle bero på att din muskelkontroll, kantkontroll, teknik och kunskap är så perfekt att - låt oss säga i en halshuggning - kanten på ditt blad rör sig naturligtvis bara på platser mellan benen snarare än ett slarvigare slag som helt enkelt är en vild hugg .

Om man var tillräckligt skicklig, kunde de leverera en enda förödande, uppdelande / dödlig, slag som levererades med sådan finess och så perfekt att deras motståndares reaktion försenades kraftigt eftersom bristen på våld i strejken i sig inte var tillräckligt för att ens bryta deras tankekedja, det är först när deras ögon kommer i kontakt med såret att de inser att något allvarligt har hänt.

Det är lite löjligt här att folk tänker att de skulle veta omedelbart om de förlorade en arm eller på annat sätt slogs med ett sådant slag - eftersom kroppen egentligen inte har en diskret sinnesbild som följer uppdelningen. Kroppen planerar att aldrig bli uppdelad - och som sådan har den ingen speciell nervsignal som säger "HEY, ARM CHOPPED OFF" och som sådan kan den inte skilja mellan "OMG OW MY ARM" och "OMG DU HAR AV MIN ARM". Därför är förverkligande visuellt en nyckelkomponent för att veta vad som har hänt i den här situationen (vilket jag bara påpekar för att vara tydligare om varför denna trop inte egentligen är så löjlig som man skulle tro vid första anblicken).

Med tanke på en livstids erfarenhet som människa, där varje gång du känner smärta i handen och du tittar ner, är din hand alltid där. Den enda gången det inte är är definitivt en chock, och förutsatt att dess borttagning inte åtföljs av samtidig krossning av varje lokalt ben och sagda snitt administrerades med ovannämnda skicklighet, teknik och ett mycket vass blad, en lämplig reaktion på det som helt förstår dess allvar skulle definitivt försenas, och det skulle vara så för alla vanliga människor som inte tillbringar sin dagliga dag och förväntar sig att en lem saknas varje gång de känner en krångel.

Effekten, som ett resultat av träning och teknik, beskrivs som sådan i The Five of the Rings Book av Miyamoto Musashi - en samuraj från 1600-talet som är mest känd för att ha vunnit fler dueller till döden än ... ja, troligen någon någonsin ( något som 60 duell till döden vinner mellan åldrarna 12 och 30.) Och en revolutionär mästare på bladet. En av hans motståndare väntade på att lägga honom i bakhåll tillsammans med sina vänner och livvakter efter att ha utmanat Musashi till en duell; Musashi upptäckte bakhållet och kunde fortfarande springa fram till mannen, ta bort huvudet med ett enda svärdslag och sedan komma undan oskadd trots att dussinet + andra män väntade där och tänkte bara på att döda honom,

Så hans uppgifter är solida. Ja det fungerar för dramatisk effekt, men det är bara inte så dumt och outlandish som svaren här gör det.