Anonim

Hur förbereder du dig innan du tar itu med ett problem?

Anime-filmen Odin: Photon Space Sailer Starlight släpptes i Japan med en löptid på 139 minuter, men Central Park Medias U.S.lanseringen av filmen är bara 93 minuter lång. Detta resulterar i en jättestor 45 minuter av bilder redigerade ut. Jag inser att det inte fanns någon riktig slut på filmen eftersom den ursprungligen var planerad att vara en trilogi, och att själva filmen är ganska långsam till att börja med. Men vad redigerade den amerikanska utgåvan? Var det en viss del av berättelsen som togs bort? Eller tog de på något sätt bort alla panorering, slumpmässiga åtgärder och långa stillbilder under hela filmen?

Från Wikipedia:

Många tidigare teaterfilmer från anime hade långsam avsiktlig stimulering vilket resulterade i löptider som var över två timmar. Odin: Photon Sailer Starlight, vars ursprungliga körtid var två timmar och 15 minuter hade en pre-credits-sekvens, många surrealistiska specialeffektscener, långa dialogscener, tysta ögonblick samt en musikalisk avslutning (speciellt utseende av Loudness, bandet som spelade några av musiknumren), som alla klipptes, vilket resulterade i en 90 minuters engelsk dub.

Så svaret verkar vara "Allt ovanstående".

(Jag har inte sett filmen än.)

3
  • Ingen aning om hur jag missade det på wikipedia, jag skummade den sidan innan jag frågade. Konstigt om musikvideobiten Loudness, eftersom det hände under avslutningspoängen. Tog de bara ut krediterna och gjorde dem mycket kortare?
  • @JonLin Wiki nämner före-krediter och musikalisk slutar snarare än helt enkelt poäng. De kan vara tre olika saker.
  • Tja, det är därför jag är lite förvirrad, det finns definitivt en lång sekvens i början av filmen med rockmusik i bakgrunden, men den "musikaliska avslutningen" är helt enkelt under avslutningskrediterna, pre-kredit-sekvensen är detta verkligen lång, uppsättning skott med skeppet, gör ingenting, så jag kan se dem bli av med det. Men det musikaliska slutet verkar vara detsamma som krediterna. Det slutar i slutet av poängen.