Anonim

Taiwan-fråga: Varför Indien måste stödja Taiwan för att kontrollera Kina

Det finns många människor i verkliga livet som övar stängsel för skojs skull. De flesta av dem (åtminstone de flesta runt omkring mig) spelar också dataspel om att slåss. Sword Art Online passar helt klart in i kampens genre av dataspel. Jag gjorde inte en undersökning, men i något spel om stängsel är det verkligen möjligt att hitta någon som gillar att göra samma saker i verkliga livet.

Som jag minns, i SAO-världen är kombinationer snabba, men mycket förutsägbara, särskilt de starka, och deras hastighet överstiger inte mänskliga gränser.

Som jag antar, om en verklig svärdman skulle få tag på (eller hans sinne) på SAO, skulle han förstöra alla. Man kan flytta sitt vapen utan kombinationer, förlora lite fart, men få en enorm fördel av att kunna använda finter. Plus att han skulle kunna stoppa sina attacker för att blockera fiendens slag etc.

Ja, han skulle nog vara svagare i början på grund av att han inte kände till animationerna ännu och de flesta kombinationer var mycket korta. Dessutom skulle han antagligen behöva vänja sig vid SAO-takten, som kan skilja sig från det verkliga livet. Men på högre nivåer kunde han båda identifiera en combo med sina första "ramar", och snabbt reagera. Det skulle också vara nästan omöjligt att slå honom om han inte förväntar sig en attack.

Man skulle kunna hävda att han skulle förlora muskelminnet - det skulle han inte, eftersom denna process är mer mental snarare än någon förändring tillämpas på musklerna.

Varför hände inte detta i romanen, varför dominerades det av en massa Mary Sue-esque karaktärer? Eller saknade jag något?

4
  • du ställer två olika frågor här. Jag föreslår att man tar bort en från denna fråga och frågar den som en separat fråga
  • @ Memor-X Gjorde det
  • Om jag minns från Hollow Fragment gav Suguhas Kendo-färdigheter (som Kirito slutade göra) henne inte mycket av en fördel i SAO. du måste också överväga utrustning och nivå, medan jag befinner mig på våning 92 och inte har hittat hur det har hänt (jag misstänker hacking) Alberich kan överleva på de övre våningarna trots att Kirito och Asuna märkte det under en duell med Kirito (för att testa honom innan han svarar på hans begäran om att gå med i Assult Team) är hans faktiska stridsförmåga en noob trots hans utrustning på mycket hög nivå som inte har kunnat tas lätt
  • på de "mary-sue" esque karaktärerna ........... Fråga Kawahara-san

Först och främst var mängden människor som aktivt spelade spelet riktigt låg. Från 10000 människor i början dog 2000 under den första månaden och 3000-5000 stannade i startstaden av rädsla för att dödas. Det lämnar bara cirka 3000 som aktivt spelade spelet och av dem var bara 300 "i frontlinjen", med vila som släpar efter.

För det andra var de flesta som köpte spelet hardcore MMO-spelare. Överlappningen mellan erfarna kendo / fäktningsspelare och MMO-spelare är ganska liten. Så sannolikheten för att erfaren svärdman dras in i den är liten, men inte omöjlig, Kirito är det främsta exemplet.

Men även om en sådan spelare hittades skulle det inte hjälpa honom. Från anime-anpassningen kan det tyckas att SAO är nästan helt realistisk simulering. Det kan inte vara långt ifrån sanningen. I romaner betonas det flera gånger att SAOs fysiksimulering faktiskt är ganska skit. Till exempel kan spelaren inte bara "ta på sig en kappa eller" ta "ett vapen och vätskor är i stort sett ett ögon-godis med minimala fysikinteraktioner. Jag skulle hävda att samma system skulle gälla för svärdstrider. SAO-svärdstrider skulle inte vara lika prickiga när människor nästan flyger runt. Det skulle mestadels vara två killar som står stilla mot varandra och spammar svärdsfärdigheter och låter dem göra alla rörelser. Och att bara slå någon med svärd är inte så bra om svärdskicklighet inte är inblandad. Så spelarens verkliga svärdupplevelse skulle vara praktiskt taget värdelös i detta scenario.

6
  • Poängen är att om mekaniska färdigheter i spelet överlappar med (även om de inte är så höga) verkliga fäktningskunskap, skulle resultatet bli bra. Kirito förlorade sin kamp mot GM eftersom han försökte använda en kombinationsruta - tänk om någon bara förlorade kombinationer alls till förmån för friformsstängsel?
  • @Baskakov_Dmitriy Kirito förlorade sin kamp mot GM på grund av systemutnyttjande. Går inte längre på grund av spoilers lol.
  • 2 @NZKshatriya nej, Baskakov har rätt. Kirito förlorade för att han använde en svärdskicklighet, Starburst Stream, som samtidigt var en 16-hit-kombination men dess drag är ganska förenklade och blockerades därför enkelt av Heathcliff. I romanen medgav Kirito att han gjorde ett misstag genom att använda detta drag men inte kunde stoppa det (rörelserna).
  • @AyaseEri Ändå skulle Kirito sannolikt inte ha vunnit det första mötet med Heathcliff / Kayaba
  • 2 Ah, jag förstår nu. Jag tror att Baskakov pratar om den slutliga duellen mellan dem eftersom han nämner användningen av combo, medan du pratar om deras första duell. Ja, i den första duellen förlorade Kirito på grund av Heathcliff-fusk.

Man skulle behöva ta reda på hur många stängslen det finns i Japan vid den tiden, hur många av dem var VRMMO-spelare. Efter det, ta reda på hur många av dem som köpte in en VRMMO som alla var svärd ingen trolldom. Detta skulle sannolikt lämna en liten bit fäktare som spelare.

För att ta itu med frågan om varför en fäktare inte steg till toppen och dominerade spelet: Jag ass + u + mig att du hänvisar till Kendo (japansk svärdstridning), i motsats till europeisk folie / rapier-stängsel. Hur som helst är modernt stängsel i allmänhet en mot en, hederskod för slagsmål som inte skulle fungera bra i allmänhet närstrid mot flera motståndare, särskilt när blandade vapen och kampstilar är inblandade ..

Och låt oss inte glömma helheten om du dör i spelet dör du i verkligheten. En utmärkt verklig konkurrent, som är van vid reglerna för duell i verkliga livet, kanske inte reagerar på vad som utgör dödlig strid, med samma iver som de har i kontrollerad konkurrens.

5
  • OK, låt oss säga, en enda svärdfighter kommer in i SAO. Varför blev han inte världsmästaren?
  • 1 "kanske inte reagerar med samma spänning på idén att gå ut i strid där de faktiskt kan förlora sitt liv." glöm inte att ingen av SAO-spelarna gick in i SAO med den förväntan.
  • @ Memor-X Vissa människor är byggda annorlunda ur ett psykologiskt perspektiv. Det fanns "armén" som vanligtvis stannade på våning ett, och det fanns frontlinjegruppen. De alla troligt gick med i spelet för en flykt. Men en gång i, vem de verkligen framkom efter att ha kastats i kris. Och naturligtvis fanns det mördarna .........
  • @NZKshatriya sant men det anpassade sig till situationen (och verkligen var armén prickar). innan det såg ut som om en spelare skulle ha valet att spela Death Game eller inte och hittills är det bara i spelet där vissa karaktärer utifrån kom in men bara en av dem gjorde det villigt (men det var att vara med någon snarare än att vilja uppleva Death Game)
  • 1 Meh, jag tror att tanken att stängsel inte är det bästa runt om kampstil är den största anledningen. Heck, det finns ingen enda bästa stridsstil. Tänk på det. En solospelare kan bara gå så långt utan att behöva stöd. Jag tror att till och med en viss någon tänkte på den.

Jag tycker att stängselregler och erfarenhet inte borde gälla direkt i SAO på grund av två huvudskäl:

Först var spelet ursprungligen avsett för spelare att bekämpa monster, inte andra spelare med svärd. I så fall skapas den dynamik som behövs för att vinna för att besegra de monster, som bara inte liknar människor som kämpar med svärd.

För det andra påverkas striderna och deras resultat direkt av de färdigheter som spelarna tjänar och bedömningen om när de ska användas, och även spelarens nivå, eftersom detta ger tillgång till överlägsna färdigheter och vapen och ger fler träffpunkter. Med andra ord, för att vinna en kamp är det viktigt att se till att din nivå är tillräcklig och att du måste hantera kampen och resurser (träffar poäng och färdigheter) klokt, samtidigt som du har studerat din motståndare.

Sammanfattningsvis tror jag att det inte skulle vara av betydelse för SAO-slagsmål att ha verkliga fäktningsfärdigheter, tekniskt sett. Men en verklig stängsel som gillar staket eller till och med älskar det kommer säkert att älska SAO-upplevelse på grund av den nya miljön och det fantasiliknande äventyret han påbörjar när han använder ett svärd som vapen, det är precis som någon som älskar att köra bil och spelar en racing spel, jag vet för att jag älskar att köra och jag har alltid älskat att spela racingspel och körsimulatorer. Så det verkliga livet fäktare kommer att vara något mer in i spelet än andra, kanske denna faktor kommer att driva honom att dyka i spelet mer än andra och i slutändan kommer han att vara lite mer avancerad än vanliga spelare.

Jag tror att det första vi bör tänka på är att en idrottare inom ett visst område inte kan lyckas inom alla andra områden, även om du är professionell idrottsman, betyder det bara att din kropp är mer i form och dina reflexer är skarpare än den genomsnittliga spelet, men du har inte din kropp i spelet och dina reflexer är begränsade av din karaktärs statistik, så i princip vet du bara några regler och rörelser som du inte har lämpliga verktyg (din egen kropp) till sätta i bruk, och vad är bra för dessa regler när ingen annan bryr sig om dem?
Och den andra viktiga saken är att SAO använder sin egen uppsättning färdigheter, du måste slå en viss pose för att utlösa färdigheten och sedan använda den, så även de färdigheter du har och de rörelser du känner är värdelösa eftersom de bara inte är lika kraftfull som färdigheterna i spelet. Jag tycker att spelet är snyggt balanserat så att alla måste börja från början och uppleva samma spänning och ingen skulle ha fördelen från början av spelet.

1
  • Jag håller helt med detta svar. Jag tror inte att alla dina muskler överförs som data när du går in i SAO. Så det bästa exemplet är när du var riktigt bra i en sport och sedan slutade göra det i några år. Så om du var bra på att stänga, när du går i spelet kommer du att begränsas av din statistik. Du vill göra saker, ditt "sinne" kommer att veta hur du gör dem men din kropp kommer inte att följa eftersom du inte har samma kropp.

Tänk på att ett staket svärd kontra ett stort röv stort svärd ett staket svärd kommer förmodligen att förlora.På sao skil l behövs det inte i alla fall, för en kämpar de vanligtvis inte mot andra spelare, och vad är det som är snabbare än alla andra kommer att göra mot en chef som kan ge dig?

1
  • Detta går tillbaka till hela vilken typ av stängsel. Modern 1v1 Kendo, eller europeisk folie / Rapier fäktning. Om Kendo tar jag en trevlig Masamune, men håller också ett kort svärd redo.

Bortsett från vad som redan nämnts är erfarenhetsnivåer och saker också ett problem. Kommer du ihåg första gången som Kirito konfronterar en grupp PK? Han regenererade snabbare än de kunde skada honom.

Det är ett enormt klyfta i makten som inte kan överbryggas genom någon verklig svärdsmansskicklighet.

När spelet startade gick de tidigare betatestarna till de enklaste, mest lukrativa uppdragen, och snappade snabbt upp de bästa artiklarna och de mest upplevda att producera uppdrag tillgängliga. Det gav dem ett enormt försprång samtidigt som de förnekade samma uppdrag för andra spelare.

En riktigt bra svärdman som inte var en del av betatestet skulle ha blivit kvar i början och försökte ta reda på hur man gör de mest grundläggande saker som att ladda upp sina strejker, använda menyerna, hitta uppdrag etc.

Medan faktiska svärdfärdigheter kan vara en fördel, skulle det inte vara nära lika viktigt som att ha erfarenhetsnivåer och rätt saker, och att komma ikapp med spelarna som rensade ut alla enkla tidiga uppdrag och som fortsatte att slåss i frontlinjen skulle vara nästan omöjligt.

Och att komma ikapp med Kirito skulle helt enkelt ha varit ifrågasatt, med tanke på hur mycket ett försprång han lyckades och det faktum att han hela tiden ledde vägen.

En annan fråga är att svärdspelet i spelet uppenbarligen skiljer sig tillräckligt från svärdspelet i den verkliga världen för att det kräver en betydande mängd anpassning. Ta till exempel Kiritos förälskelse med stora, tunga svärd.

Helt opraktiskt i den verkliga världen. I den verkliga världen skulle du vara mycket svårt att hitta ett långt ord som väger mer än 4 pund och glömma att skära igenom ett svärd med ett annat.

I spelet är dock styrka och andra fysiska attribut inte så begränsade som de är i den verkliga världen, vilket kan ses av allt i spelet som hoppar runt och hur betongväggar och golv tenderar att bryta vid slag med spelarkroppar.

Det finns så många skillnader att den verkliga svärdspelupplevelsen till stor del är irrelevant och faktiskt kan få en dödad eftersom förväntningarna på vad som är och inte är möjligt är väldigt olika.

Slutligen hade Kirito själv en verklig kendo-upplevelse. Han kan mycket väl ha varit en av de bästa fäktarna i det verkliga livet i systemet.

På samma sätt finns det inget som tyder på att toppspelarna inte också var bra på svärdspel i verkliga livet, så till och med förutsättningen för din fråga kan inte verifieras:

Hur vet du att SAO faktiskt inte dominerades av bra verkliga fäktare?