Anonim

外国人 が 夏 祭 り へ 行 っ て み た! ☆ 浴衣 を 着 て 夏 祭 り で 飲 ん だ!

Split-cour-sändningsformat är en märkbar trend i animeindustrin nyligen. Till skillnad från de flesta flersäsongsshow som sänds två eller flera säsonger i följd, har split-cour-shower en paus däremellan som vanligtvis varar 3 månader (1-kurs). Dessa kurser produceras dock som en enstaka produkt under flera månader, inte två separat anime i sig. För mer information om kurser och split-kurser kan den här frågan hjälpa till.

Nya exempel på anime som följde detta format är:

  • Space Dandy - Vinter 2014 [paus: våren] Sommaren 2014

  • Hitsugi no Chaika - Våren 2014 [paus: sommar] Hösten 2014

  • Aldnoah.Zero - Sommaren 2014 [break: Fall] Vinter 2015

  • Tokyo Ghoul - Sommaren 2014 [break: Fall] Vinter 2015

Några kommande anime som meddelas att vara split-cour är Durararax2, F / SN UBW och Grisaia VN-franchisen, men jag är inte riktigt säker. Hur som helst, som titeln säger: Jag vill veta vad som var den första anime som använde det här formatet att ha en 3-månaders paus mellan kurs / er.

1
  • Jag är inte säker på de tre sistnämnda jag nämnde eftersom jag ännu inte följer dem, så kan någon verifiera det? Du kan också lägga till mer anmärkningsvärda serier som använde formatet om du tror att fler kommer att känna igen dem än mina exempel.

Baserat på en AniDB-sökning (detaljer nedan) skulle jag utföra den första en sådan serie Öde noll. Den började sändas den 02.10.2011, hade 1 kursavbrott efter avsnitt 13 den 25.12.2011, återupptogs den 06.04.2012 och slutade den 24.06.2012.

Jag körde en avancerad sökning baserat på följande kriterier:

  • () tecken i titel (AniDB markerar kurser genom att sätta årets datum inom parentes)
  • måste vara en TV-serie
  • mellan 10 och 28 avsnitt (din definition, som jag förstår den, kräver "vanliga" kursformat)
  • första avsnittet sänds redan

På grund av brister i AniDB-sökmotorn kunde jag inte ange flera användbara indikatorer, till exempel uppföljning-förhandsförhållande. Så jag sorterade resultaten efter flygdatum och undersökte var och en för sig.

Det finns äldre serier som sänds med en split, men du begärde att den skulle vara exakt 1 kurs (3 månader) lång. Speciellt beskrivs Mobile Suit Gundam 00 av Wikipedia som planerat från början till slut innan det sänds:

Personalen, som består av över 300 personer, spenderade ungefär två år på att planera serien.

Uppdelningen tog dock två kurser, från 29.03.2008 till 05.10.2008. Om inte för 3 månaders tillstånd, skulle jag säga att detta verkligen var den första serien som sändes i split-cour-format.

Ett annat fall är Major, som också hade längre uppdelning (från 10.06.2006 till 06.01.2007) men fortfarande sändes före Gundam 00. Vid tidpunkten för sändningen var det dock inte en "färdig produkt" utan pågående anpassning av fortfarande oavslutad manga.

3
  • Tack för ditt detaljerade och väl undersökta svar, +1! (Jag väntar en stund innan jag accepterar eftersom det kan finnas andra utmanare.) MSG 00 och Major kan också vara ett giltigt svar eftersom jag bara i grund och botten baserade 3-månadersregeln på frågan länkad ovan. Det kan eller inte kan finnas en uttrycklig regel för delningens längd, även om jag antar att 3-banor är gränsen.
  • @senshin Det hittar inte första kursen i delad serie, eftersom den behåller originalnamnet (utan årsdatum inom parentes) och det är precis hur jag ville ha det. Det tar andra (och så småningom senare) kurser, och andra kursen i Valvrave finns på sidan 4 i resultat länkade i mitt svar. Det fångar också uppföljare med samma titel och några icke-splittrade serier som använder parenteser i titeln, varför jag tittade kort på varje resultat.
  • @Red Åh, du har rätt, min dåliga.

White Album var tekniskt sett en split cour, långt tillbaka 2009