Anonim

Ponnyer som spelar Yugioh (här uppe)

Att vara en lång tid fan av Kazuki Takahashi Yu-Gi-Oh! serien försökte jag undersöka vilken manga som han kan ha producerat efter avslutad Yu-Gi-Oh !: Millennium World, men det verkar som att han bara slutade skriva manga efter det.

Finns det en anledning till att han slutade?

3
  • Från och med dagen för detta inlägg är det enda andra arbetet som skrivits av Kazuki Takahashi Drumma. Enligt Wikipedia spelade han bara en övervakande roll i nyare volymer av Yu-Gi-Oh!. Jag kan inte hitta några engelska uttalanden som beskriver hans inaktivitet. Hans officiella webbplats har varit "under paus" i flera år.
  • Men ... varför slutade han?
  • Det är bara en vild gissning, så jag ska inte posta som ett svar, men med hänsyn till hur Yu-Gi-Oh! kortspel blev populärt, Takahashi behöver inte arbeta i något annat (inte säker på hur mycket TCG-vinsterna är uppdelade mellan honom, Konami etc., men hur som helst antar jag att han fick en bra summa). Jag kan inte göra det nu, men det skulle vara en bra idé att se om det finns lite info om hur mycket tid Takahashi spenderar på TCG-utvecklingen och / eller företagsledningen, så kanske han är för upptagen nu med RL-kortspelet att arbeta med annan manga.

Mangaka tenderar att vara något reserverad över sitt personliga liv. Takahashi har sagt om sig själv att han är bra på att skjuta upp och lämna arbetet till sista stund.

Som redan nämnts skapade han en one-shot call Drumma 2013. Han fortsätter att övervaka utvecklingen av uppföljare av Yu-Gi-Oh! sedan han avslutade originalserien 2004. Han har också deltagit aktivt i utvecklingen av kortspelet. Hittills publiceras fortfarande derivat manga och kortspelet, så han måste konsumera en del av sin tid i det.

I februari 2015, en ny anpassning av Yu-Gi-Oh! kördes i Japan. Detta berodde på produktionen av Yu-Gi-Oh !: Den mörka sidan av dimensioner, den senaste filmen av franchisen som firar 20-årsjubileet av varumärket, och som Takahashi är författare till.

Kort sagt, jag har ingen information säkert, men det verkar som att han är ganska upptagen med sina andra aktiviteter för att skapa något annat.