Anonim

Ellie Goulding - On My Mind (officiell video)

Under Cell-games-sagan skulle Herr Satan vara världsmästare i kampsport och han hölls högt respekterad av de vanligaste människorna.

Däremot upplevdes Z-fighters, av vilka de flesta bara var högprofilerade fighters från den 21: a till den 23: e World Martial Arts-turneringarna, som adelsmän av den allmänna befolkningen.

Men de var alla de bästa deltagarna i den tidigare kampsportturneringen, som inte kan vara för mycket mer än 15 år före Cell-spelen.

De var de mest profilerade kampsportartisterna under det senaste decenniet.

Om vi ​​jämför detta med modern boxning, skulle det vara analogt med att berömma Wladimir Klitschko, men helt avfärda Mike Tyson och Evander Holyfiled. (Även om Klitschko är yngre).

Jag kan förstå varför de inte kände igen Goku, men Piccolo, Tien, Yamcha och Krillin borde ha varit omedelbart igenkännliga.

Varför avskedades de så mycket?

Vanliga människor i DBZ firar i allmänhet inte direkt människor om de inte ständigt bombarderas i vanliga medier. Som Herr Satan till exempel. Han var alltid på TV och preparerade sig för att vara en hjälte av sig själv och sina kohorter. Han använde sina pengar från att vinna turneringen (inga Z-krigare deltog) som maskiner för sin hype. Z-krigarna har inget sådant intresse.

1
  • Vanliga människor är säker, men journalister som är specialiserade på kampsport borde ha sådan kunskap, och tillkännagivaren hade helt klart ingen aning om vem Z Warriors är och vad de kan.

Tänk på att den tidigare kampsportturneringen ägde rum i en annan, eller mer specifikt den tidigare serien, DragonBall. De är alla vuxna eller äldre i DBZ. Goku och Gohan dök upp där som SSJ. Ingen kände igen Gohan när han var SSJ (när han till exempel träffade Videl). När det gäller Tien, Piccolo och de andra kan man bara anta att de helt enkelt var "nobodies" som du sa, ingen skulle känna dem.

De var huvudpersoner i DB men inte lika mycket i DBZ. Piccolo har dykt upp flera gånger efter det för människor och vid tillfället där han försökte övertala människorna att ge sin energi till Goku sprang människor från honom och kallade honom ett monster. Bara några få av de viktigaste karaktärerna kände igen dem, armégeneralen och ett äldre par kände igen Goku och år senare kom Videl ihåg Gohan. Kom också ihåg att Cell Games sändes ungefär 1/5 av hela längden av hela kampen när videokameran förstördes och kom också ihåg att kameran huvudsakligen var inriktad på Goku under den korta period som händelsen var på sändes, det skumrade bara över de andra.

Så jag kommer att avsluta med att säga att det inte finns något definitivt svar på detta, men det faktum att de inte uppfattades generellt som stora större karaktärer i handlingen och som sådan skulle inte kännas igen av någon i den allmänna mänskliga befolkningen.

9
  • 1 Men de var alla högprofilerade kampsportartister 15-25 år före cellspel. Tien själv hade vunnit 22: e turneringen och Piccolo var ökänd.
  • @iKIsR och varför pratar du om saker som inträffade i buu-sagan? Allt sådant hände efter Cell-spelen.
  • @iKIsR Jag tror att du missförstod min fråga. Jag frågade INTE varför de inte kändes igen från cellspel, jag frågar varför de inte kändes igen under cellspel.
  • @SamIam är du säker på att du läser mitt svar, se första raden och sista stycket i mitt svar. Jag hänvisade bara till Buu-sagan för att visa att ingen verkligen kände Piccolo.
  • 1 @Tartori det är vad jag har försökt säga. Låt oss dock inte starta en diskussion här. Om det behövs kan detta flyttas till ett chattrum.

Z-kämparna kändes inte igen under Cell-spelen eftersom de aldrig hade gjort omfattande mediatäckning på dem tidigare.

Tenkaichi Budokai filmades aldrig, men jag är säker på att vissa personer som deltog kanske kände igen uniformerna och frisyrerna (eller bristen på dem), men det var egentligen inte en enorm grupp människor.

Det avslöjades senare att annonsören knappt hade känt igen Goku och Piccolo. Vid den tiden var herr Satan majoritetsvinnaren av alla Budokai (erna) därefter. Han var i grunden tidens Mayweather. Helt obesegrad i ringen antog världens vanliga människor att han var den starkaste.

Som du kan se gör anime mycket mer inkonsekvenser än mangan. I mangan hade Goku aldrig fångats på kameran någonstans före Cell-spelen. Hela biten av Goku som fick nyckeln till världen efter att ha besegrat Demon King Piccolo hände inte i mangan. Kungen tog faktiskt fart och lämnade Goku, ett barn, för att bekämpa Piccolo ensam. Bulma och co. dök upp senare efter att Goku redan hade lämnat ringde media och berättade för dem att världen räddades av de goda krafterna.

Så bortsett från de två andra striderna och en förstaplatsstrid vid Budokai Tenkaichi, hade Goku inte sett av hela världen tidigare. Han hade bara några kampsportfans innan turneringen blev så vanlig som den så småningom blev. Hur kan du känna igen någon du aldrig har sett, eller hur? Vegeta hade dykt upp på kameran en gång under Saiyan Saga, och detsamma för några av våra hjältar, men bara mycket kort. Gohans utseende förändrades dramatiskt. Stammar var från framtiden så ingen kände igen honom. Krillin borde ha känts igen eftersom han inte växte mycket från barn till vuxen.

Det är förmodligen det bästa svaret någon kan ge. Jag såg några andra inlägg som gav riktigt bra svar och du sköt ner dem. Jag förstår inte varför. Det är en tecknad film. Jag vet inte vad du förväntar dig.

Dessutom tror jag att det vore bättre att fråga: Varför kändes inte Z Fighters från Cell-spelen under turneringen före Buu Saga?

För mig är det en mycket bättre fråga, för de hade faktiskt sett på TV vid den tiden. Dessutom fanns det lite maskotmänniskor som gjorde show på turneringen, som mycket liknade alla Z Fighters. Du kommer att tänka att någon skulle ha lagt två och två tillsammans då. Det är dock helt förståeligt för alla som håller mangan i högre grad än anime.

Här är några anledningar:

  • Hela fokus var på Cell, som skulle förstöra världen, och Hercule, världsmästaren. Världens kung erkände något Goku som pojken som besegrade kung Piccolo (men inte helt upprättade anslutningen för att han var SS) och tillkännagivaren visste att de besegrade Cell. Relativt var det bara Goku som (knappt) spelades in för att slåss mot Cell.

Och de ansågs alla vara galna (Piccolo var grön och Tien som hade ett tredje öga kanske inte har hjälpt) för att ha dykt upp för att slåss mot Cell och togs inte som seriösa krigare.

  • Z Fighters uppträdde bara i turneringen högst 3 gånger. Och jag kan inte tänka mig en gång att de kändes igen av någon slumpmässig person.
  • När Piccolo gick in i nästa turnering var han orolig för att hans namn skulle kännas igen, men var inte bekymrad över hans utseende, faktiskt ingen av dem var (förvänta sig Gohan, men hans skäl var annorlunda). Så de förväntade sig inte att bli igenkända, kanske för att för mycket tid hade gått.
  • Dragon Ball Z skiljer sig från Dragon Ball. Alla deras turneringsuppträdanden hände i den senare. Och det finns många andra inkonsekvenser (som Piccolo som en demon)

Så det kan ha varit för att fokus var på Hercule, Z Fighters inte togs på allvar, för mycket tid har gått och, mer troligt, att Dragon Ball Z bara inte är Dragon Ball.

4
  • De saker som du nämnde där kan vara sanna, men ingen av dem är svar på denna fråga
  • @SamIam Jag hoppades att jag gjorde det till formuläret på ett svar
  • så det är ditt svar? att Dragonball inte ens är kanon?
  • @SamIam Nej, men att det finns skillnader mellan de två (även om det mesta är ganska konsekvent övergripande)