Anonim

Enligt One Piece wikias Enel-sida kommer Enels makt inte att fungera mot Luffy eftersom han är en gummimann. Men vid något tillfälle är jag förvirrad från detta faktum eftersom belysning som slår till 1 miljon volt skulle bränna allt, till och med gummi. Han smälte också guld och lade på Luffys hand.

Så min fråga är, finns det någon logisk anledning till varför är det att Luffy inte känner sig skadad när Enel slår honom ?? Jag kommer inte att ta med vilka avsnitt detta händer.

1
  • Medan vi väntar på att fysikfabrikerna ska dyka upp kan vi läsa några av svaren på en liknande fråga som ställs på reddit eller läsa om det mänskliga batteriet, en verklig människa som tål en miljon voltchock. Jag antar att allt beror på strömmen? Ok nvm det, kan vänta på att experterna dyker upp.

Nej, det är inte logiskt, men det var medvetet. TVTropes har en trop som perfekt sammanfattar denna typ av fenomen: "Acceptable Breaks from Reality".

En villig suspension av misstro är ett måste för nästan alla fiktion. Det finns vissa delar av berättelsen eller gameplay där realism helt enkelt skulle göra ett arbete tråkigt, svårt eller förvirrande för publiken. Således finns det sätt på vilka verk kommer att vara uppenbart, obekvämt orealistiska, och ingen har något emot det.

Manga tar medvetet friheter med vissa obekväma fysiska regler i verkliga livet för dramatik eller balans; De flesta Logia Devil Fruits skulle ha varit överväldigade och / eller opraktiska om mangan troget följde fysikens lagar. Akainus magmakrafter skulle till exempel ha gjort honom otillgänglig eftersom hans magma skulle ha förångat allt utan att ens behöva ta kontakt. Av samma anledning är Luffy helt immun mot elektricitet; Enel skulle annars ha vunnit alltför lätt.

5
  • Tack för idén. Men utifrån ditt exempel kan Akainu också välja att göra sig tillgänglig. På samma sätt kan Enel öka sin elektriska kraft mot luffig. Har vi några stödjande detaljer / referenser om hur situationer som detta händer enligt OP-världen? De säger att luffy är immun mot elektricitet, men på vilken spänning kan han vara immun?
  • 1 @ Victor111 Luffy är alltid immun mot el, oavsett spänning, för det här är en fiktiv historia. Det är vad totoofze47 förklarade. Många saker är inte meningsfulla, som att Enel kan leva på månen utan syre ... Du måste ta allt med ett saltkorn. Gummi leder inte elektricitet, så om du arbetar med elektricitet bär du gummiskor och gummihandskar och det är i princip tanken, men du bör inte gå för mycket i detalj. Oda behövde en ursäkt för att Luffy skulle slå Logia-användare utan att använda Haki och det var så han kom fram till "naturliga fiendens" koncept
  • 1 @ Victor111 Det är exakt samma koncept som i Pokemon, där elattacker inte gör något mot marktyper, eftersom de är jordade, vilket är mycket mer komplicerat i verkliga livet än så, men att gå igenom en förklaring skulle vara för besvärligt (och tråkigt) för slaget shonen manga.
  • 1 Tack. Mycket specifika detaljer, så nu kunde jag berätta detta för några barn om denna "naturliga fiende". Riktigt bra tack.
  • Jag tror att detta svar bara anger det uppenbara och missar poängen. Alla vet att den här historien inte följer de strängaste fysiska lagarna på jorden. En bit är en fiktion. Du har rätt, det är sant! Men med tanke på att det är en fiktion, ger det mycket fysisk mening. Frågan var inte om det är helt logiskt utan om det finns det några logisk anledning. Och där är. Ett annat svar tar itu med det.

Logiskt talande,

Luffy skulle vara den person som är mest utsatt för blixtattacker, eftersom gummi, som ett motstånd, inte kan kanalisera en hög koncentration av el som metaller kan. Lyckligtvis för Luffy betyder det att ett blixtnedslag sällan någonsin skulle träffa honom, och om han träffades är det osannolikt att det kan döda honom, eftersom elen inte skulle ha en chans att passera genom hans inre organ, men skulle orsaka allvarlig skada på platsen för strejken. Höga spänningar och blixtar smälter vanligtvis bara gummi.

Roligt nog skulle den karaktär som är mest logiskt kapabel att möta Enel vara Gan Fall, som om blixtar skulle vara mer benägna att slå honom, skulle varje strejk kanaliseras av hans rustning av metall runt hans kropp, i marken och aldrig passera genom någon inre organ, vilket förhindrar skador. Se: Faraday Cages; https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

Om One Piece-världen styrdes av jordisk fysik, skulle Enel lätt kunna slås av en riddare i (lysande) rustning. Men för att vi ska upphäva misstro genom att tro på alla galna saker som händer i One Piece-Land, antar jag att vi också måste acceptera detta.

2
  • 1 Blixt går på väg mot minst motstånd, så det skulle antagligen gå runt honom om vi antar att det är lättare att strömma genom luften än gummi, vilket antagligen är som Oda tänkte att det skulle vara.
  • Så att blixt inte når honom men urladdning med direktkontakt borde bränna honom, va? Ska vi sedan anta att Eners tredje attack på Luffy var mycket nära men inte en direktkontakt? Det skulle förklara allt! Jag gillar det. Så till slut hade Luffy bara turen att Ener aldrig tog tag i honom innan han släppte en blixt?

För att vara ärlig var Enel löjligt stark ändå, även med sitt handikapp mot Luffy. Även om han har fullständig kontroll över blixt och elektricitet, skulle han förmodligen kunna smälta Luffy till en pöl av goo inom några sekunder, realistiskt sett.

Men tanken att en riddare i glänsande rustning skulle kunna slå Enel låter realistiskt genomförbart tills du tar hänsyn till vad Enel kan göra. Kommer du ihåg hur han omedelbart kunde smälta ner guldet och manipulera det genom elektromagnetism? Vad de inte säger är att han tekniskt kunde göra det med vilken metall som helst så länge den har ett magnetfält. Enel skulle kunna krossa Gan Fall bokstavligen i sin egen rustning. Att närma sig Enel med vilken som helst metall är faktiskt självmord eftersom han i huvudsak är en oförstörbar Magneto.

Om han kommer tillbaka blir han en mördare i den nya världen eftersom han med sin haki kunde flytta sina kroppsdelar ur vägen för hakianvändare med svärd. Med en liten förbättring kunde ingenting röra honom.

Jag vet att det här är gammalt, men .... låt oss använda anime-logik och anta att gummi verkligen har ett oändligt motstånd. Om högspänningskälla appliceras på Luffy skulle det fortfarande inte vara någon ström som flyter genom Luffy, vilket gör honom helt säker, eller hur?

När det gäller Pokémon håller jag verkligen inte med om deras inställning. det borde vara tvärtom. Marken bör vara extra svag mot el. Eftersom de är direkt jordade, strömmar massiv ström genom dem när de är anslutna till en spänningskälla, vilket orsakar dem extra skada. Så marktyper borde ha ställts in för att vara extra svaga mot el.

Däremot är flygande typ knappast ansluten till något annat i luften, så el utan tillräckligt hög spänning borde inte ens påverka dem, så flygande typ borde ha ställts in för att motstå elektricitet mer än normalt ....

Vad tycker ni?

1
  • Välkommen till Anime.SE! Det är okej att svara på gamla frågor, men försök att hålla fast vid den faktiska frågan, som handlar om One Piece, inte Pokémon. Om du försöker svara på Peter Raeves kommentarer om det accepterade svaret, använd inte svar för att göra det; det är inte vad de är för.