Anonim

Old Dirty tar på sig Great Execution Nina!

Jag tror att ett annat exempel på en karaktär kan vara när en anime ibland har samma sak eller idé som förekommer i många av sina serier som studion har producerat.

3
  • Vi kommer att hamna med en miljon objekt i en lista över alla konstigheter och det är inte tillåtet på den här webbplatsen.
  • Är det möjligt att ha ett tydligare utrymme för denna fråga? Jag är intresserad, men jag tror att du har rätt. Detta är förmodligen bättre på reddit eller ett forum.
  • Du kan försöka begränsa listan, men det kommer bara att ge dig mycket begränsade eller inga svar alls. Faktum är att forum eller kommentarbaserade anslagstavlor är en bättre plats för den här typen av frågor.

Ett exempel är Studio Gainax, som är känd för sin "Gainax Ending", vilket original härstammar från Ending of the Neon Genesis Evangellion-serien.

Ett slut som inte är vettigt eller vettigt men som är gömt under tillräckligt med Mind Screw för att inte ha en enkel förklaring. Detta är vanligtvis en avsiktlig form av Mind Screw eller avsedd som en uppföljarkrok till en uppföljare som aldrig gjordes. Oavsett anledning, efter att ha sett en Gainax-avslutning, kommer du inte att ha någon aning om vad som hände.

Efter att ha tittat på den igen, tittat på hela serien, diskuterat den med andra fans, letat efter innebörden av symboliken och utsatt hela saken för en omfattande litterär analys, kanske du fortfarande inte har någon aning om vad som hände. Om du har tur kommer det att finnas någon form av känslomässig eller symbolisk upplösning även om den inte faktiskt förklarar vad som hände med karaktärerna, och du kommer att ha kvar känslan av att serien som helhet var djupare tänkt ut än det verkade tidigare.

Om du har tur, kommer du att ha fler frågor än när du började och känslan av att serien som helhet har ogiltigförklarats av den betydelse du en gång läste i den.

Du kan se detta i Royal Space Force: The Wings of Honnêamise, He Is My Master, Monchromatic och många andra serier gjorda av Gainax.

Mer nyligen har dock Kill la Kill (av Studio Trigger - där många av de anställda är före detta Gainax) en av protaganisterna som hoppas att "Gainax inte förstör slutet"

1
  • 1 Det finns också en Gainax-studs.