Anonim

Duracell Optimum | Beach x Bear

Jag känner igen Lancelot och Mordred som riddare från Arthurs legender. Det finns också en katt som heter Arthur.

Vad sägs om andra namn som Schneizel, Cornelia och titelkaraktärerna Lelouch och Nunally Lamperouge? Finns det andra verk de har tagit referenser från?

Detta är bara ett partiellt svar eftersom jag faktiskt inte tror att namnen på tecken kommer från något annat, bara valda namn.

Men när det gäller Britannian Terminology kommer mycket av det från legender.

Arthur-legender

  • Elitgruppen Suzaku ansluter sig Riddarna i rundan, är baserad på riddarna vid det runda bordet. Jag är ganska säker på att var och en av deras Knightmares är uppkallad efter medlemmen Knights.

  • Lloyd Asplunds Irregular Special Research Division, Camelot, är uppkallad efter slottet / kungariket Arthur skulle härska.

  • Britannian Capital Pendragon är familjens namn på monarkin som styr Camelot. dvs. Uther Pendragon och Arthur Pendragon.

Nordisk mytologi

  • De Ragnarok System heter efter det förutsagda slutet / återställningen av världen, Ragnarok.

  • Luciano Bradleys Valkyrie Squadron är uppkallade efter Valkyries, som, precis som skvadronen, alla är kvinnor.

grekisk

  • Sky Fortress Damocles är möjligen uppkallad efter Damocles i den grekiska anekdoten Damokles svärd. Liksom svärdet skulle fästningen hänga över planeten som en överhängande och ständigt närvarande fara med sin nyttolast av F.L.E.I.J.A. Stridsspetsar, hade den nått omloppsbana. (Roligt nog, fästningen och F.L.E.I.J.A.-skjutbrytaren liknar svärd)

Övrig

  • På Wikia under Trivia för Akashas svärd den nämner Nasuvers användning av Akasha. På Wikipedia matchar detta Akashic-posterna; detta är dock en teosofi men det finns andra betydelser för Akasha.

Som en anteckning står det under triviaen av Kyoshiro Tohdohs första riddare i The Black Knights, Zangetsu,

Zangetsu är också namnet på huvudpersonen Ichigo Kurosakis Zanpakut i den anime-serien Bleach. Ichigo Kurosakis engelska röstskådespelare är Johnny Young Bosch, samma engelska röstskådespelare som Lelouch Lamperouge. Tohdohs Zangetsus färgschema är också svart och rött, samma som Ichigo Kurosakis.

Det bör noteras att Bleach först sändes före början av Code Geass, så det är möjligt att välja att kasta Johnny Young Bosch som Lelouch i den engelska dubben härstammar från hans roll som Ichigo, wielder of Zangetsu.