Anonim

Styx-herr. Roboto Lyrics

Jag pratar om att titta på dessa program på webbplatser som ger dem gratis. Jag hade naturligtvis råd att prenumerera på betalda webbplatser som Crunchyroll och liknande, men ofta kunde jag inte hitta serien jag ville se där. De fria är vanligtvis värd för en massa anime- och dramatitlar.

Tittar på gratis anime och japanskt drama i Japan anses vara säker?

4
  • Jag kallar hela listan att du skrev en massa skit. första länkens beskrivning lyder som clickbait och de första platserna omdirigerar dig bara till en annan webbplats när du försöker titta på en video. medan det inte är olagligt gör det dem ganska tveksamma. första webbplatsen skickar dig bara till en annan som deras juridiska informationslänk bara omdirigerar dig tillbaka till hemsidan.
  • animeshowwebbplatsen i listan är olaglig.första avsnittet av blekmedel kan initialt inte hitta filen förrän jag byter till en annan spegel som visar en stillbildsskärm i början av ett avsnitt som inkluderar en irc url och en webbadress som tar dig till en webbplats som visar lunaranime som en fansub grupp som sedan serien har licensierats på engelska bör du inte titta
  • Polisen skickar ninjor för att jaga dem som tittar på anime från olagliga webbplatser i Japan. LOL
  • Jag omformulerade din mening lite för att inte längre kräva en länk till olagliga leverantörer. Ta också en titt på hur vi hanterar upphovsrättsskyddat material

I Japan eller inte är andra webbplatser än officiella webbplatser som tillhandahåller streaming för upphovsrättsskyddat / lagskyddat innehåll olagligt och mot lagen. Således är svaret på din fråga nej, det är inte säkert, det strider mot lagen, det är ett brott.

Ur IT-synvinkel (informationsteknik) är många sådana webbplatser faktiskt skitwebbplatser som är fulla av annonser, klickbete och länkar som bara kommer att omdirigera dig utan att visa innehållet om det finns något. Sådana webbplatser kan också skicka adwares, malwares och liknande till din dator. Det kan också användas för att stjäla din identitet. Således är det inte heller säkert ur IT-synvinkel.

Om du är i Japan kan du dock titta på anime när den sändes. Detta är helt lagligt. I själva verket kan du också spela in det om du vill titta senare. AFAIK från anime som jag såg, det här är också lagligt. En del anime visar att det är okej att spela in en sändning. Till exempel i Futsuu no Joshikousei ga [Locodol] Yattemita., Inspelade Yukari en show som sänds. I Doraemon, Doraemon och Nobita spelade ofta in en show eftersom den sänds samtidigt som en basebollmatch som fadern gillar att titta på.

Naturligtvis eftersom det är begränsat till bred-castade anime, kommer du inte att kunna se äldre anime.

6
  • Jag vet att det är olagligt överallt men jag är mer bekymrad över frågan om det har förekommit fall där människor kastades i fängelse för att ha tittat på anime online gratis (bara titta på, ingen nedladdning). Jag vet inte vilken som är strängare för upphovsrättslagar mellan Tyskland eller Japan men saken är att jag har bott i Tyskland i mer än 2 år och jag tittade alltid på anime, men laddade aldrig ner den, i princip varje dag men jag fick aldrig problem relaterade till upphovsrättsintrång. Jag undrar bara om situationen är annorlunda i Japan eftersom det är moderlandet för dessa anime.
  • Om jag skulle nämna "lagliga" webbplatser som är värd för en anime av kompletta avsnitt, finns det den berömda YouTube. Även om det är relativt knappt att hitta hela avsnitt på den här webbplatsen, kan människor verkligen arresteras för att titta på YouTube-videor?
  • Jag tror att det inte har förekommit ett sådant fall eftersom det skulle vara mycket mer effektivt att stoppa källan, det vill säga webbplatsen än tittaren. Vaktmästaren kan använda falsk IP eller falsk MAC vilket gör det svårt om inte omöjligt att upptäcka var de befinner sig. Webbplatsen har dock definitivt statisk IP. De kan upptäcka dess trafik och gripa ägaren till webbplatsen. När det gäller youtube kommer de att ta bort videor som bryter mot upphovsrätten.
  • Det är ganska lättande måste jag erkänna. Det är dock inte som att jag gillar att kränka upphovsrättsskyddat föremål, det är bara att jag fortfarande gillar att titta på gamla animer från 3-5 år sedan och som ni sa är det svårt att hitta dem på lagliga webbplatser. I Tyskland betraktas det som säkert att titta online men att ladda ner det kan leda till ett liv i fängelset - jag känner till vissa människor som gjorde det. Jag antar att titta online är fortfarande i säker zon, men att ladda ner det är nej.
  • 2 När du gör detta, såväl som det är tekniskt olagligt, skadar du också företaget som skapade serien genom att inte ge dem pengar för att titta på. medlen för Anime kommer inte från ingenstans, de behöver pengarna. de får det bara om folk köper sin serie. din bästa insats skulle vara att prenumerera, snarare än att strömma på en potentiellt osäker webbplats.

TL; DR: Ja. Det är säkert men med en fångst.

Streamingtjänster som har licens för att sända innehåll inom Japan som Niconico är perfekta.

Streamingtjänster som är avsedda att distribuera anime utomlands som Crunchyroll och Hulu är också lagliga att se i Japan. Som sagt, båda webbplatserna har regionfilter eftersom de inte har licens för att visa många serier inom Japan. När jag besökte Japan i april 2016 reducerades Crunchyrolls massiva katalog till mindre än 20 artiklar som var licensierade för visning.

Andra olicensierade metoder är både olagliga och farliga. De japanska myndigheterna tar piratkopiering mycket seriöst. Olaglig visning kan hamna i fängelse i två år, även som turist. Detta inkluderar innehåll som publiceras på webbplatser utan licens för att sända det innehållet i Japan, YouTube, nedladdningar / fildelning, skärmdelning (RabbitMQ) och att använda en VPN för att komma runt regionlåsning på webbplatser med licens att sända någon annanstans.

Relaterat: Hur fungerar online-anime-streaming i Japan?

Om inte webbplatsen du vill titta på sponsras och stöds av producenterna själva, kan du anta att de är det inte säker. Men om du vill göra en liten bakgrundskontroll på webbplatsen, till exempel att söka "är GenericAnimeStreamingSite.com legal "kommer att göra jobbet (i de flesta fall).

Inget företag vill att deras innehåll, som kan tjäna dem pengar (som anime är tänkt att göra) ska piratkopieras. Om du tittar på en tredje parts webbplats som inte ger pengar till producenterna (eller hur som helst de överför pengar för att få rättigheter till anime), är det precis vad du gör.

Om du vill vara säker är det bästa att prenumerera på en officiell webbplats, som Crunchyroll, som du sa. Naturligtvis (som Memor-X påminde mig om) så erbjuder Crunchyroll liksom vissa andra gratisalternativ, även om de inte är optimala på grund av annonserna. Om du önskar det mesta problemfri och Rättslig tittarupplevelse är din bästa satsning helt enkelt att prenumerera till en webbplats som Crunchyroll. Om det inte är något problem är det ett av dina alternativ.

Den andra är naturligtvis att köpa Blu-Ray-versionen, men det är dyrare.

2
  • 1 bör påpeka att en laglig webbplats fortfarande kan ha en anime som du kan titta på gratis men som crunchyroll är den begränsad och / eller i kombination med många annonser som du kan komma runt om du betalar för prenumerationen
  • Eftersom OP är intresserad av äldre anime är det kanske inte så dyrt att köpa BD-skivor eller DVD-skivor som vanligt. Medan en ny begränsad upplaga av BD kan kosta upp till 9000 yen per volym (vanligtvis med 6 volymer för 12 avsnitt), inom några år kan man vanligtvis hitta hela uppsättningen som används för en bråkdel av priset, ofta under 10000 yen. Fortfarande ett stort köp, men det kan fungera om du inte tittar mycket. Internationella utgåvor är fortfarande billigare (och AFAIK är lagligt att importera till Japan även om producenter försöker stoppa detta).