Anonim

Så i Dragon Ball Super manga # 51 visar att Moro är starkare än en Goku SSJ3. Och senare i manga # 52 går han med Goku till tidskammaren för att träna, med Goku avsikt att träna med honom för att kunna väcka Ultra Instinct igen. Så om Merus är tillräckligt stark för att vara en sparring av Goku, varför kom han inte med Goku, Vegeta och Buu för att slåss mot Moro?

1
  • Det verkar som om Meerus har en stor anledning att dölja sin sanna makt. Oavsett vilken anledning är, spelar det ingen roll vid denna tidpunkt. Kanske vill han inte att höga nivåer (som Beerus / Supreme Kai / etc) ska få reda på honom. Eftersom påstås Beerus / Supreme Kai sökte i deras universum efter de starkaste kämparna under TOP och drog slutsatsen att Goku var bäst (bortsett från Monaku-skämtet), men Meerus är faktiskt bättre än Goku, betyder att de inte vet att Meerus existerar eller är lika kraftfull som han verkligen är.

Kapitel 55 förklarade att Merus var en ängel i utbildning, vars lagar förbjuder dem att slåss.

Som förklarats av Grand Minister och Whis styrs änglar av flera lagar som syftar till att förhindra onödigt ingripande i dödliga händelser. De ska hålla sig så neutrala som möjligt och får inte använda sina ängelkrafter så länge de är i träning.

Merus som agerade som en Galactic Patrol-agent tilläts som ett "grått område" typ av beteende, eftersom han bara använde vapen, rustningar och prylar för standardutgåva för att slutföra sina uppdrag (tillsammans med sin naturliga snabba hastighet).På samma sätt tilläts Merus träning Goku eftersom han inte använde sina ängliska krafter och bara förmedlade kunskap till en dödlig.

Du kan läsa om dessa lagar och begränsningar i Dragon Ball Super 55: s officiella release på Mangaplus.