Anonim

Flauridia - Avstånd

Det är en ganska gammal film. Fortfarande...

SPOILER VARNING

Jag slutade titta på filmen och mangan för några år sedan. Jag har precis avslutat romanen av Shinkai-sensei.

Efter att ha tittat på och läst igenom dessa kan jag inte helt räkna ut varför Takakis relationer inte kunde hålla.

Han hade 3 relationer, 2 under sitt universitetsliv och 1 med Mizuno. Låt oss bara lägga de två första åt sidan, jag tror att han går bra med Mizuno. Men äntligen, när han tog Mizuno till stationen där han och Akari mötte varandra igen, kunde han bara inte och grät. Varför?

För att döma av romanen verkar det som om han inte var fast i minnena med Akari när han skulle ut ur Mizuno, för att inte säga att han hade glömt minnena.

Enligt min mening var den sista scenen, där Akari och Takaki gick förbi varandra, bara Takaki lättad och började verkligen gå vidare.

Men vad var egentligen Tatakis kamp?

5
  • Kan orsaken kanske vara obskär och otydlig med avsikt? Det kanske bara ska vara det där typ av berättelse där man måste lita på att det är så det är och det är utanför karaktärernas kontroll. Och sedan kommer sorgsen eftersom ingenting kan göras. Så här ser det ut för mig.
  • @hakase Jag är mer benägen att tro att det är vad Shinkai-sensei vill att vi ska ta reda på.
  • Att döma av animationskvaliteten tycker jag att handlingen här är mycket sekundär till den visuella delen av filmen. Det är bara inte deras mål här, de visar upp hur bra de kan rita, men de behöver också vissa tomt, så det är vad de tänkte på. Som en bonus kan det förvirra oss och ha en anledning att titta på det igen, vilket är bra för dem när det gäller ytterligare biografbiljett och suddig försäljning.
  • @Hakase Jag tror att istället för att titta på filmen igen, läs romanen och manga skulle vara tusen gånger bättre. Det finns många saker de inte visade i filmen. Poängen du gjorde liknar den som min vän sa till mig.
  • Jag måste hålla med. Jag fick den nya crunchyroll-dubben ....... som måste göras om av någon som Sentai eller Funimation ......... och för hela mitt liv gillade jag den inte lika mycket som mangan. Filmen tycktes sakna allt djup och karaktär som mangan hade. Nu behöver jag bara hämta romanen.

Jag tror inte att detta har ett definitivt svar. 5 cm handlade om kärlek, uppväxt och allt det innebär. Så i sanning vet bara Shinkai exakt vad som menades.

Vad jag kan erbjuda är vad jag kände var Takakis fråga.

Han kom aldrig riktigt över det faktum att han misslyckades med att skicka det brevet.

Enligt min åsikt kunde det ha varit en självpåförd känsla av att inte vara värt att vara i ett förhållande, eller andra sådana saker som vi gör mot oss själva när saker inte fungerar.

i andra fall verkar han komma i ett förhållande och försöka fylla tomheten efter att ha tappat sin första kärlek. Och det är ett misstag som många slutar göra. Slutlektionen i livet är att du inte kan fylla ett tomrum som lämnas av en person med en annan person. Det tomrummet kommer alltid att finnas där. Man måste bara lära sig att leva med smärtan som händer i kärlek och liv. Takaki verkar inte göra det så bra.

Mitt svar kanske inte är det som man kan säkerhetskopiera med forskning, och du kanske inte håller med om det, men det är det enda svaret som jag tror kan ges för den här specifika filmen / boken.

Jag läste mangan och tittade på filmen flera gånger, den har en skiva av livets genre, så jag kom till en slutsats. Han kan bara inte gå vidare. Känslorna, minnena och Akari. Men ... I den sista scenen bestämde han sig för att gå vidare. Kommer du ihåg det passerande tåget? Det symboliserar att livet går vidare och så gjorde han.

3
  • 1 gå vidare hur? och från vad? snälla gör ditt svar självförsörjande coz just nu måste du veta saker som vissa läsare inte vet eller kommer ihåg att förstå ditt svar
  • 2 Det är inte klart för mig hur detta svarar på OP: s fråga. Frågan handlar om en aspekt av novelleringen av 5 cent per sekund, som du inte verkar ha läst.
  • Från det sätt som du skrev din första rad, kommer du över att säga att detta var en bit av livanime ledde dig till slutsatsen att han inte kunde gå vidare.