Anonim

Steve och Bree's FAKE Relationship EXPOSED!

Jag pratar om anteckningsboken som ses i avsnitt 21 av Amagami SS. Hon sa att det innehöll något som kunde få henne att lämna skolan (kanske utvisas?).

Om det är så allvarligt, kan det vara ett brott? Missade jag en viktig plotdetalj som förklarar den? Förklaras innehållet till och med i en annan anpassning av Amagami som mangan eller VN, eller är de helt okända?

4
  • Detta störde mig från slutet av S1 hela S2, men jag glömde bort det när anime SE öppnade. Tyvärr verkar det inte som om jag får ett mycket tillfredsställande svar ...
  • Logans svar var tillräckligt uppfyllande för mig.
  • Jag menade inte att det inte var ett bra svar (det är nog det bästa vi kunde få). Snarare är jag besviken över att det inte berörs mer i det ursprungliga VN.
  • Jag antar att du har rätt. Men återigen verkar teorin som de utarbetade på Logans länk vara tillräckligt rimlig för att ta det som ett (nästan) definitivt svar på mysteriet.

Det exakta innehållet i anteckningsboken nämns inte i original-VN eller anime. Det finns ett par korta uppföljningsspel som jag inte har gått igenom, så i princip kan det finnas någon förklaring där, men med tanke på hur viktigt detta är tvivlar jag på att de skulle vilja förflytta det till ett sidspel. Därför har författarna definitivt och medvetet gömt vad som finns i hennes anteckningsbok.

Det finns dock några bra teorier. Den vanligaste synvinkeln är att hon använde anteckningsboken som en dagbok för att få bort sin frustration med alla andra, särskilt hennes syster. Trots att Tsukasa är hårt arbetande verkar hennes syster alltid vara mer populär. Naturligtvis har hon mer att lura om än så, och det är ganska säkert att gissa att dagboken innehöll alla möjliga saker om alla. Därför skulle hon, om det någonsin gick offentligt, inte kunna gå i skolan längre.

Detta foruminlägg ger en ganska komplett och ganska konsekvent bild av Ayatsuji ur en psykologisk synvinkel. Segmentet om hennes anteckningsbok citeras nedan:

Födelsen och funktionen i hennes dagbok

Vi tror att [att ha någon / något att lyssna på henne] var funktionen av hennes dagbok, som hon så desperat bevakade. Här skrev den inre Tsukasa ner sitt liv, sina frustrationer och hennes tankar som hon inte kunde dela med någon. På ett sätt var det hennes sätt att ta itu med det som gav henne svårt. Någon form av offline-blogg, prata med sig själv. Det förklarar också varför innehållet skulle vara så skadligt att hon "inte kunde komma till skolan längre" om de någonsin skulle komma ut.

Vi kunde se i avsnitt 3 hur mycket hon var irriterad över de tre tikarnas latskap och småhet. Hennes fasad hade aldrig tillåtit att visa sin ilska - i stället krävde det snarare att hon skulle gå igenom en förödmjukande uppriktig tårig ursäkt och offra hennes (helt berättigade) ilska och stolthet för den ultimata framgångens skull. Tidigare skulle hon antagligen ha gjort ett inlägg i dagboken - den här gången gjorde hon det personligen med katastrofala resultat.

Så här avslöjade Junichi den "Inre" Tsukasa - när han tog upp dagboken. Tsukasa trodde att han faktiskt hade läst den och att det inte längre fanns något behov av att behålla fasaden mot honom. Det bevisar också att Ayatsuji inte har någon splittring eller bipolär personlighet: Den inre Tsukasa har alltid kontroll - hon kunde släppa fasaden på en sekund.

1
  • Det verkar som att jag inte Google det tillräckligt hårt. Utmärkt svar.