Anonim

Death Note ~ Angels ~ Beyond x Misora

Finns det någon annan mangakonstnär (er) eller berömd eller inte så berömd som passar anime eller manga som CLAMPs stil?

Jag pratar om cross-over stil eller återanvändning av anime-karaktärer från en av deras mangakreationer till en annan och divergerande av deras berättelser. CLAMP är känd för den stilen och definierades löst som "Clamp Universe" eller "Clamp Multiverse".

Om det finns, vem är då den mangakonstnären / -erna och vad är den anime / manga som mangakonstnären / -erna har skapat, och om möjligt en förhandsgranskning av anime / mangas plot?

2
  • Bara för att klargöra: vill du veta vilka mangakonstnärer (andra än CLAMP) som har cross-overs eller vilka artister som liknar CLAMP?
  • Manga artister som har cross-overs och har samma "multiverse" stil som CLAMP.

Osamu Tezuka, kanske?

I hans mangas skulle samma karaktärer visas i olika roller. Med tanke på mängden arbete han producerar är det inte en stor överraskning att han kunde göra det. Tror inte att det var intensivt som CLAMP, men användes bra i specifika situationer.

Tezuka hade sitt Star System, och hans karaktärer skulle visas i många berättelser, ibland utan en formell referens (inte identifierad som sådan).

Exempel:

Black Jack gjorde några uppenbarelser i Astro Boy ... Astro Boy gjorde många uppenbarelser i Black Jack och i andra mangor.

1
  • Liknade deras berättelser CLAMP som hade komplott kolliderade med varandra?

Eftersom titeln nämnde "manga" men din beskrivning sa "anime eller manga", ska jag bara lägga den här. Jag är i konflikt eftersom den här har många medier (Light Novel, Anime, Manga, Visual Novel).

Typ-Moon (Ödet-serien, Kara no Kyoukai, Tsukihime, etc) har sin berömda Nasuverse.

Universumet av skrifterna av TYPE-MOONs scenariedirektör Kinoko Nasu. Den består av flera "underuniverser" ("franchises" som delar karaktärer) som äger rum i samma värld med samma regler, men intressant nog går det sällan uppenbart.
~ tvtropes

Det finns också den här bilden av Nasuverse Character Chart.

Skillnaden med CLAMP är, medan CLAMP gillar att göra karaktären tydligt framträdande i andra serier, är Nasuverse inte så, och det är därför, ovan beskrivs det som

... äger rum i samma värld med samma regler, men intressant nog, sällan uppenbarligen korsa över. ~ tvtropes

Så förvänta dig inte att se något så uppenbart som när Syaoran och Sakura från TRC dyker upp i XXXHolic (som till och med visar sig att deras plot är relaterat). Enligt vad jag förstår satte Nasuverse kraftigt sin kedja mellan serier kring sitt begrepp med magi, magiker och övernaturlig varelse. Det finns en del karaktärsrelaterade, men ändå är det inte som om de ser ut, hur Sumeragi Clan från Tokyo Babylon involverade sig starkt i X. Så vitt jag vet är deras karaktärsförhållande 'underförstådd', som X från Y-serien är lärare i School Q , och '' tillfälligt '', i B-serien, är A student i skolan Q.

För all förhandsvisning av anime och manga kan du se det i tvtropes-länken jag gav ovan. Nästan alla har magi som en av berättelsen, som också utgör en av dess universums kedja. För djupare förklaring av universum kan du se dess analys sida, fortfarande på samma webbplats.

CMIIW.