Anonim

ASMR-massageutlösare för att somna | Talking & No Talking

Jag har läst det Dragon Ball Z Kai är en HD-remaster och recut av drak boll och Dragon Ball Z. I alla fall, Kai har 98 avsnitt medan drak boll har 153 och Z har nästan 300.

Om jag bara tittar Dragon Ball Z Kai, saknar jag något jag skulle få genom att titta på de andra två serierna? Och är något censurerat Kai som inte censureras hos de andra?

8
  • De flesta mindre bågar och fyllmedel och fysisk kontakt i slagsmål saknas. DBZ Kai slutar också efter cellvisen (hoppar över 6 volymer, som är bäst) och börjar efter Dragon Ball (de första 16). DBZ Kai är jämförbar med alla anime som har förstörts av 4Kids (4Kids-versionen av DBZ Kai är dåligt relativt. Sammanfattningsvis, se den verkliga DBZ eftersom den är bra och en klassiker och du får se Kid Trunks i aktion.
  • Det här kanske inte verkar lika mycket av ett svar som ett klagomål. Jag har bara sett några avsnitt som inte ger mig mycket att arbeta med. Men vad jag tror att jag har rätt att klaga på är att det här bara är normala avsnitt från den ursprungliga Z-serien ger eller tar några scener och förbättrade introduktioner är det minsta de kan göra är att hela avsnittet förbättras. Även avsnittens titlar verkar för långa. Jag säger inte att jag hatar det (jag älskar faktiskt temalåten som heter 'Dragon Soul' Link) REKOMMENDERAS !! Jag säger bara att det finns några saker som gör det
  • kai-en är för små barn. Det är barnversionen.
  • Viktigast av allt saknar du att Goku får sin licens!
  • ------- SVAR: ------- Jag kan inte svara eftersom de fryser på den här frågan, så jag tänkte svara i kommentarerna. Jag har just sett de första episoderna av Kai och Original DBZ. Kais dialog är kraftigt redigerad jämfört med originalet och jag känner att den förlorar mycket av sin charm i processen. Jag kan inte kommentera fyllmedlen i DBZ men jag har precis avslutat tittet på originalserien DB. Jag hatar personligen fyllmedel och har slutat titta på serier som Flash och Arrow eftersom deras fyllmedel var obetydliga men jag tyckte att Dragon Ball-fyllarna var ganska roliga och värda att titta på.

Först och främst, Dragon Ball Z Kai innehåller inget från drak boll, som är berättelsen om Goku som barn. För det andra är den största skillnaden den Kai saknar fyllnadsinnehållet i originalet Dragon Ball Zoch slutar i slutet av Cell-sagan.

Med fyllmedel menar jag innehåll som inte ursprungligen var i mangan. Vissa (som jag själv) tyckte om fyllmedlet, medan andra tyckte att det var extra luddigt. Kai är mer trogen mot mangan än den ursprungliga anime var. I vissa fall kan det dock påverka hur vissa ser karaktärsutvecklingen. Till exempel: I originalet DBZ, ett av de mest spännande och kanske rörande ögonblicken är att Gohan överlever ensam i vildmarken. Utmaningarna och händelserna han möter, liksom de människor han möter, påverkar alla personen han blir senare. Mycket av detta skars i Kai, och så, om du inte redan har sett DBZ, det kan tyckas lite hackigt.

Genom att sluta på Cell-sagan slutar den på den plats där den ursprungliga författaren Akira Toriyama ville ha det. På så sätt saknar du de två-tre säsongerna som kom efteråt.

Det finns också andra små skillnader mellan de två, inklusive olika musik i vissa fall, och nya scener läggs till / redone in Kai.

När det gäller censur uppdaterades vissa scener för att passa de nya standarderna för japansk tv. I amerikanska produktioner av anime (nämligen dubs) kunde det ha varit ytterligare censur. Jag kan inte komma ihåg namnet på företaget just nu, men man gick så långt att man gjorde karaktären Mr. Popo blå för att minska påståenden om rasism.

Med tanke på fakta kan du bestämma dig för vilken du ska titta på, men enligt min ödmjuka åsikt skulle jag gå med originalen först och senare, om du vill, kan du titta på Kai som en förkortning. Som någon som personligen har tittat på båda måste jag säga att jag bara gillade Kai eftersom jag själv kunde fylla i detaljerna. Om jag aldrig hade sett DBZ Jag tvivlar på att jag skulle ha känt mig så bekväm.

Jag hoppas att jag hjälpte! :)

2
  • 4 Inte säker på om detta behöver uppdateras, eftersom DBZ Kai vid det här laget inte slutar i Cell-sagan. Sedan april i år har de börjat sända Majin Buu-sagan också.
  • Någon borde göra någon form av guide om hur man sammanfogar Kai och originalet: ersätt originalavsnitten som överlappar varandra med Kai och behåll de som inte täcks av det. På så sätt kan vi njuta av högre trohet utan att missa historien.

Kai är inte så dålig eftersom jag för närvarande tittar på den på KIX. MEN! det finns fåniga saker som hackats bort från vad jag minns i Dragonball Z.

(SPOILER VARNING)

Cell trampar och krossar Android 16: s huvud efter att han gjort klart att Gohan ska omfamna sin inre ilska för att besegra Cell. I Dragonball Kai skärs detta ut och endast Android 16s hjärnkassett och några bultar ses MAGISKT på scenen. Ändå under Frieza-sagan får du se Krillin använda 'Destructo Disc' för att skära av Friezas svans som hände i både Z och Kai men detta kolliderar med att huvudet krossas.

För mig Dragonball Z förstör Kai i alla former och former eftersom det är mer inflytelserikt i alla karaktärers utveckling. För att inte tala om att jag ännu inte har sett Yamcha använda sin teknik The Wolf Fang Fist.

Från vad jag också har läst kommer vi att förlora på Majin Buu Saga, Kid Buu Saga och Super Android 17 Saga.

Slutligen har det inte nämnts från vad jag har läst, men även om det bara är ett fyllmedel, vad hände med vitlök Jr saga? Om jag minns rätt var den baserad efter återkomsten från Namek. Jag kan ha fel. Så mycket är klippt från Z, det är typ av deprimerande.

1
  • Super 17 Saga är inte DBZ, utan dess jävel son: Dragonball GT. Garlic Jr. saga visas inte på serier, och den är baserad på en plot som kommer från en OVA som var plot-inkompatibel med serien, så det är möjligen den bästa delen att klippa.