Anonim

Surfing och skimming på BODYBOARDS - Kalani Robb, Johnny Redmond & Ultra KOOK !!!

Ultra Ball (japanska: ハ イ パ ー ボ ー ル Hyper Ball) har en 100% högre chans att fånga en Pokémon än en vanlig Poké Ball och en 33% högre chans än en Great Ball. Den har en fångstmultiplikator på 2,0.

Vad är den faktor som gör att Poké Balls som Ultra Ball och många andra skiljer sig från vanliga Poké Balls?

8
  • Tekniken som förbättrar fångstgraden? Hur som helst, siffrorna i ditt offert kommer troligen från spelet.
  • Medan jag vill känna mig själv röstade jag för att stänga. Jag tror inte att anledningen till varför de kan fånga pokemon bättre förklarades aldrig, inte i spelen, manga eller ens i anime. Heck Jag tror inte ens att mekanismen förklaras alls (kan dock vara fel på den).
  • Hmm .. Jag antar att jag måste förbättra frågan. Men @PeterRaeves din kommentar ska publiceras som ett svar. Det är bra: D
  • @EroSennin Bra tack. xD Lade till en rikedom, jag skulle vilja veta ett möjligt svar också nu.

+50

Mitt svar bygger på fakta om kanon, men så vitt jag vet tror jag inte att mekanismen någonsin förklarats. Wiki på Poke Ball-mekanismen håller med om att mekanismen hittills är okänd.

Som min egen spekulation skulle jag säga att det kan ha något att göra med stängningsmekanismen. Som vi kan se i kapitel 38 skadade Giovanni Reds Poke Balls-fönsterluckor under hans gymkamp och förhindrade Poke Balls från att öppna och fånga Gyarados och Venusaur inuti tills bollarna reparerades. Slutaren måste vara nyckeln till att fånga / fånga en Pokémon i bollen. Det kan alltså vara så att Ultra Ball har ett mer avancerat eller starkare lås än en vanlig Poke Ball, vilket gör det svårare för Pokémon att öppna låset och fly från bollen. Med att Master Ball har det perfekta låset, eftersom inte ens Mewtwo kunde fly efter att ha fångats av Red, i kapitel 35, medan han fortfarande var på nästan full kraft.

Som vi kan se är Poke Balls tomma inuti. Det enda som det verkar göra är att krympa Pokémon. Det finns ingen inducerande gas eller något inuti för att försvaga Pokémon. Pokémon genomgår dock en karaktärsförändring när de fångas. Vi har sett den mest dåliga ass Pokemon förvandlas till lojal tjänare / vänner efter att ha fångats. Men detta kan bero på Pokémonns ära som underkastar sig sitt nederlag, eller det kan vara så att Poke Ball faktiskt gör något åt ​​Pokémon under studseprocessen. Vi vet inte riktigt det rätta svaret på detta hittills. Återigen kunde Mewtwo ses som ett bra exempel, eftersom han inte började rasa efter att ha släppts från sin boll, men han kom att respektera sin tränare Blaine.

Den här videon förklarar hur Pokeballs fungerar på det bästa sätt jag har sett: https://www.youtube.com/watch?v=nvCZNEsld54

1
  • 5 I sin nuvarande form är detta i själva verket ett enda länk-svar som avskräcks från Stack Exchange. (Länkar kan försvinna med tiden, och i så fall kommer värdet av inlägget att gå förlorat.) Kan du kanske sammanfatta de viktigaste punkterna från videon som du tyckte var viktiga i ditt inlägg?