Anonim

Robotics; Notes Elite är AMAZING - Review

Dessa serier alla verka för att vara ansluten, men förutom att dela samma produktionsföretag och ha semi-kolon separera sina titlar kan jag inte se någon relation mellan dem. Tomterna verkar vara helt ojämna.

När jag letade upp Chaos; Head och Steins; Gate, hittade jag också Robotics; Notes, men det verkar inte heller vara anslutet. Kan någon förklara sambandet mellan dessa serier för mig?

Kaos; Huvud och Steins; Gate finns i samma ("Science Adventure") universum, men på olika världslinjer.

  • Kaos; Huvud händer i Shibuya och händelserna inträffar ett år tidigare Steins; Gate
  • Steins; Gate händer i Akihabara
  • Robot; Anteckningar händer på Tanegashima Island och händelserna inträffar nio år efter Steins; Gate

Händelserna i Kaos; Huvud överensstämmer med händelserna i Steins; Gate inom Beta-världen, divergensförhållande: 1,130426%. Steins; Gate och Robotik; Obs finns på "Steins; Gate" världslinjen, divergensförhållande: 1.048596%. (Steins; Gate var också ursprungligen i samma världslinje som Kaos; Huvud, som förändrades efter att Okabe skickade den första D-posten och skickades till en annan världslinje.)

Det nämns "Knight Hart" som är online-personalen till Kaos; Huvudhuvudperson Nishijou Takumi, i avsnitt 4 av Steins; Gate. I Steins; Gate spel nämns att denna karaktär också letade efter IBN 5100 (den icke-koniska 8-bitarsversionen av spelet blir mer djupgående i hans motivationer).

Kurisu förklarade konceptet "Time Leap Machine" för Okabe med NOZOMI-papper från Kaos; Huvud.

På stor-TV utomhus kan FES prestanda ses i Alpha-tidslinjen. Att ge rätt svar på Faris mail tjänar spelaren Ayases porträtt och FES: s musik, sjungen av Kanako Itou, som inkluderar Kaos; Huvud OP, "Find the Blue."

Det finns en Seira-tan cosplay-komo Steins; Gate också:

Robotik; Obs kopplar de två serierna lite mer genom att avslöja att "300-kommittén" är drivkraften mellan de stora händelserna i alla tre serierna.

Nae från Steins; Gate visas som vuxen i Robotik; Obs. Daru och Kurisu dyker upp i Twipo-nätverket i Robotik; Obs som "DaSH". I VN-spelet använder Kurisu en trippkod. I anime postar Kurisu i @channel under handtaget "KURI_KAME" i avsnitt 15 (cirka 2D- och 3D-begränsningar).

Daru skriver programmet som utraderar Kimijima Kou från Iru-o.

SERN (och deras projekt) nämns också flera gånger i båda Steins; Gate och Robotik; Obs

1
  • Avser den nyare ockultiska; nio också de tre? Om så är fallet, hur?

Steins; Gate, Chaos; Head och Robotics; Anteckningar äger rum i samma universum men vid olika tidpunkter.

Det finns också flera Steins; Gate-referenser i kaos; Head, och det finns flera Steins; Gate-referenser i Robotics; Notes.

Dessa kan vara bara för komiska ändamål eller de kan antyda ett förhållande. Robotics; Anteckningar äger också rum i Steins; Gate Divergence Ratio 1.048596.

Annat än att de visuella romanerna från alla tre skapades av 5pd och Nitroplus.

1
  • : o jag såg kaos först, så jag måste ha missat alla referenser

Frasen "Vems ögon är de ögonen?" visas i både robotik; anteckningar och kaos; huvud. I det första avsnittet av Robotics; Notes kan du höra Airi säga det. Det är samma fras som Nishijo Takumi upprepar nästan varje avsnitt i Chaos; Head, för han känner att någon observerar honom. Det är också en av Kishimoto Ayases låtar i Chaos; Head.

1
  • 2 Jag redigerade ditt inlägg för grammatik och tydlighet. Om du inte gillar några av mina ändringar kan du klicka på "Redigera" under inlägget och ändra tillbaka dem.