Anonim

Fotvandra Diamond Head Crater Hawaii

Denna fråga innehåller spoilers för tidiga mangaläsare och anime-tittare

Konan nämner under sin kamp med Tobi att Tobis dematerialiseringsteknik bara kan vara i 5 minuter. Detta kan bekräftas som sant eftersom Tobi tillgriper Izanagi för att undkomma sin ultimata teknik, Kami no Shisha no Jutsu. Det avslöjas senare att Tobis dematerialiseringsteknik faktiskt bara teleporterar sig själv till sin alternativa dimension med Kamui.

Men tidigare under Five Kage-mötesbågen hade han teleporterat Sasuke och Karin och hållit dem i den alternativa dimensionen under ganska lång tid. Han höll också Fu och Torune i den alternativa dimensionen i flera dagar. Detta visar att han inte möter några signifikanta biverkningar, som att dränera chakra, genom att hålla människor i den andra dimensionen. Att stanna i den alternativa dimensionen verkade inte heller ha någon negativ effekt på åtminstone Sasuke och Karin.

Varför kan Tobi inte hålla sig i den alternativa dimensionen i mer än 5 minuter? I synnerhet, varför kunde han inte bara undkomma Konans ultimata teknik genom att stanna i sin alternativa dimension i 10 minuter, snarare än att använda Izanagi?

4
  • Jag är inte riktigt säker på hur / om jag ska använda spoilerblocket här. Jag föredrar att undvika att lägga hela frågan i ett spoilerblock. Jag har gått igenom diskussionerna om meta men kunde inte komma till en slutsats om vad jag ska göra. Om någon har bättre idéer om att omstrukturera frågan är du välkommen att redigera.
  • Nej! tekniken du följer är bättre. Du varnar för att den har spoiler, det räcker antar jag :)
  • vilket kapitel är fihgt mellan konan och Tobi?
  • @debal Kapitel 509, 510.

Det finns inget definitivt svar än.

Tekniken handlar om att skicka delar av dig själv till den andra dimensionen, för att undvika att bli träffad.

Två skäl som jag kan tänka mig är:

  • Eftersom det är en teknik för aktiverat läge tappar det hela tiden hans chakra. Fem minuter är hans gräns.
  • Han kan inte hålla delar av sin kropp åtskilda så länge, för det kan finnas någon form av biologisk begränsning av att överföra syre och blod till organen i den alternativa dimensionen.

Det första låter mer genomförbart för mig, men eftersom det inte uttryckligen anges kan vi inte ge dig ett definitivt svar.

5
  • 1 Tack för svaret. Jag hade den andra anledningen i åtanke, och det är vettigt när en del av hans kropp teleporteras. Det borde inte vara en begränsning när hela honom är i den andra dimensionen.
  • 2: a punkten är fantastisk! :) så röstande svaret ..
  • Den andra punkten är intressant men är det spekulationer eller har du något för att säkerhetskopiera det? Den första punkten verkar mycket mer sannolikt.
  • Som jag sa finns det inget definitivt svar på den här. Allt är spekulation eftersom det inte avslöjades i mangan.
  • Kanske kan vi uppdatera svaret nu. Vi vet att han behöver suga upp saker för långvarig lagring, men det tar tid, några sekunder i vissa fall verkar det, medan dematerialisering är omedelbar,

Svaret är enkelt, de två situationerna du beskriver är faktiskt två olika tekniker. Detta svar innehåller en mindre spoiler om förmågan, särskilt hjulspelet i det andra Mangekyou Sharingan-ögat.

Kamui har två förmågor.

1) Användaren kan skapa virvlar som transporterar allt de suger in till Kamui-dimensionen. Objekt kan förbli i den dimensionen på obestämd tid verkar det. Nackdelen är att det tar tid att suga in föremål, och de är sårbara när de gör det.Om Tobi försökte använda detta skulle han vara vidöppen och ta full kraft av dessa explosioner av Konan. Senare berörde Truth Seeking Balls (bollar som förstör nästan allt de rör vid) honom nästan medan han försökte använda denna förmåga, för de kom till honom snabbare än han kunde teleportera. Han tvingades avbryta vortex-teleporten för att undvika dem.

2) Ge användarnas kropp immateriella egenskaper genom att tillfälligt transportera delar av användarens kropp till Kamui-dimensionen när föremål i huvuddimensionen kommer i kontakt med deras kropp. Användaren kan inte attackera medan den här är aktiv. Detta är den med en 5-minutersgräns, eftersom det inte är en fullständig teleportering. Endast överlappande segment flyttas. Tobi använde detta för att undvika den 4: e Hokages förmågor, men stängde av den för att attackera, vilket är hur Minato slog honom med sin Rasengan. Denna förmåga kan kastas nära omedelbart, även om den kan svalna efter att den har stängts av innan den kan sättas på igen. En annan nackdel är att om någon befinner sig i Kamui-dimensionen kommer kroppssegmenten att vara tydliga för dem och de kan attackera den.

Nu hade Tobi det högra ögat, som har förmåga 2, och kunde skapa virvlar, men bara centrerat runt själva ögat. Det kunde styra riktningen på virvelns sugkraft till en konform, så att han kunde bestämma om det var hans mål eller om han själv sugs in. Kakashi hade vänster öga, som bara kunde skapa virvlar, men kunde göra det inom räckhåll , men styrkan kunde inte kontrolleras, den var alltid sfärisk.