Anonim

Blade: Trinity [Theatrical Version] (2-Disc New Line Platinum Series) - DVD Review

Efter att ha ätit några människor ungefär fyra eller fem enligt Kyoko i avsnitt 5 kommer de att växa till häxor själva.


familjer är "projektioner av den magiska flickans hjärta innan hon blev en häxa".

När en magisk tjej faller i förtvivlan förvandlas hennes själspärla till ett sorgfrö, vilket gör henne till en häxa. Vad betyder "projektioner av den magiska flickans hjärta"? Betyder det att en magisk tjej kan bli mer än en häxa? Hur påverkar detta också den universella entropin?

När en magisk tjej faller i förtvivlan förvandlas hennes själspärla till ett sorgfrö, vilket gör henne till en häxa.

Låter rätt. Roliga tider runt! Bra gamla 'Dokes.

Vad betyder "projektioner av den magiska flickans hjärta"?

Madoka är ganska meta i det är Magic ibland. Tänk på önskningar, som bara går sönder Allt lagar någonsin, enligt Kyuubeys ord. Den exakta mekaniken mellan häxor och bekanta berörs inte mycket längre än de är någon form av livscykel, men vi kan dra slutsatsen om vissa saker.

  • "Projektioner av den magiska flickans hjärta innan hon blev häxa."Eftersom det är en enkel resa, verkar häxor ha en begränsad pool av erfarenhet att basera familjen på.

  • Häxor håller hinder för att skydda sig själva och fånga offer.

  • Bekanta är en del av en häxas väsen som efter att ha konsumerat flera människor kommer att växa till en häxa med sin egen barriär.

Häxor verkar vara känslor varelser, med tanke på att de är födda av sorg, och deras utseende är en komplex cocktail av flickans känslor, önskningar och rädslor. Detta gör att raden om "hjärtprojektioner" är mer meningsfull.

Jag föreställer mig att processen är ungefär så här.

  • Magical Girl blir en häxa. Hennes utseende och krafter definieras av hennes tidigare erfarenheter.
  • Witch känner en av hennes minns känslor i sin essens
  • Känslorna är så starka att den är "uppdelad ur kärnan" och blir sin egen, autonoma varelse med sin egen kärna, baserad på den känslan.
  • Att mata på människor utvecklar det bekanta till en häxa på något sätt, vid vilken tidpunkt det kan resa sin egen barriär och bli verkligt autonom.

Och ett exempel:

  • Charlotte är en häxa. Hennes magiska tjej älskade själv ost.
  • Charlotte vill ha ost.
  • Charlotte verkligen vill ha ost.
  • Charlotte vill ha ost så hård, det lite av "VILL OST" skjuter ut från "henne", delar upp sig från hennes väsen och tappar av.
  • Naturligtvis är det helt "VILL OST" och är därmed ensidig och svag.
  • Det förbrukar en person. Detta växer på något sätt sin väsen lite. Det är lite smartare och starkare.
  • Upprepa detta tills det har vuxit nog att hantera en barriär. Vid den här tiden kan den lämna sin "förälders" närhet säkert och kan skydda sig själv som en fullvuxen häxa.

Även om detta väcker frågan: Bry alla bekanta att jaga och döda människor? Hur snabb är deras tillväxttakt? Häxorna i serien verkar aldrig hantera mer än 10-20 personer samtidigt, så det kanske inte är så livskraftigt, med tanke på att häxan också behöver matas. Något att tänka på. (haha)

Betyder det att en magisk tjej kan bli mer än en häxa?

Med den logik vi har presenterat kan jag inte se någon anledning till varför inte. Men det nämns inte om en bekant växer till sin förälders häxa eller något annat. Det väcker dock frågor om "Witch Farming" som en livskraftig taktik.

Kyoukos "Vänta tills de blir häxor" verkar vara en mycket passiv väg. Varför inte direkt mata dina bekanta människor om du verkligen bryr dig inte? Ser ut som att en flickas hjärta är det enda som håller oss säkra. Montering, inte?


Notera:

Från diskussionen i kommentarerna har det blivit klart att vi inte riktigt vet om bekanta! Häxor faktiskt släpp sorgfrön bortsett från dessa linjer från Kyouko

"Du måste bara vänta tills den äter fyra eller fem personer och blir en häxa. På det sättet kan du få en sorgfrö från den. Varför skulle du vilja slakta kycklingen innan den lägger några ägg?"

Ja, Kyouko tänker de gör det, men vi ser det faktiskt aldrig hända. Således gör det nästa avsnitt endast relevant om de gör det. Om de inte gör det är allt bra och det finns ingen obalans i första hand, så potatis-patato.


Hur påverkar detta också den universella entropin?

På samma sätt som resten av serien gör, förändrar detta inte nödvändigtvis någonting.

Inledningsvis tänkte jag på det här, ja, jag blev lite freaked om du potentiellt skulle kunna få femton häxor där du hade en, och det skulle definitivt kasta något någonstans längs linjen.

Men när du kommer till det finns det några informationspunkter vi kan använda.

  • Magiska tjejer har funnits en mycket lång tid. Tänk på de historiska som vi ser med säkerhet. Faktum är att Kyuubey planerar ut att vi fortfarande skulle vara i grottor utan hans slag, så den här typen av datum. Men om du litar på hans ord är en helt annan sak.

  • Endast med "Den mest kraftfulla häxan" kommer inkubatorer att kompensera Entropy för ett rimligt belopp, och det var hon löjligt kraftfull. Jag kommer inte att resonera om det här för plotens skull men hon är en fullständig lust är min poäng.

Så, slå ihop det här.

Om Magical Girls har funnits länge och först nu, med denna helt, allmänt, OP Witch, kommer vi faktiskt att göra en bucklan, kan vi dra slutsatsen att Entropy betalade tillbaka för en "normal" häxa egentligen inte är så mycket . Kyuubey kan satsa på sin "enorma mängd energi" allt han vill, men från utseendet på saker gör de inte riktigt mycket.

Hur Kyuubey behandlar tjejerna, även bortsett från hans främmande fristående, skulle föreslå att de är disponibla för honom. Och det är de, för hela systemet är extremt långsiktigt. Han har en kvot att nå, ja. Men hans deadline är bokstavligen universums död. En tjej här eller där, några häxor, det spelar ingen roll. Tusentals miljoner, nu kan de ha betydelse. Men effekten av den genomsnittliga enskilda flickan eller häxan verkar inte. Tack för att du fick mig att förstå den här skrämmande nya uppenbarelsen, jag gillade den verkligen. :)

Således:

  • Normala häxor är värdelösa i det stora ordningen, eftersom vi har kämpat mot dem i flera år och Kyuubey nämner inte framsteg.
  • Entropi skulle behöva många multiplar av tiden Magical Girls har funnits för att ens börja återbetalas.
  • Så du kan ha tio, femton häxor från en tjej och det är fortfarande chumpbyte.

Och ja, det betyder att det finns tio, femton häxor på orten nu. Men allt Kyuubey behöver göra för att återbalansera lagen är att ljuga för tre, fyra små flickor. Och vi vet alla hur bra han är på det!

5
  • Om häxgården. Det verkar inte möjligt eftersom inte alla häxor tappar en själspärla och det ser ut som om bara moderhäxan har en själspärla, berömda häxor har bara den barriärkraft som den antar. Bra en btw.
  • @Entei Jag gillar idén med Soul Gem == Grief Seed, alltså bara "Moder" häxor har en. Men Kyoukos linje i avsnitt 5 är "Du måste bara vänta tills den äter fyra eller fem personer och blir en häxa. På det sättet kommer du att kunna få en sorgfrö från den.Varför skulle du vilja slakta kycklingen innan den lägger några ägg? "Den är mogen för återupptagning om de vill göra det, men som det ser ut är det all information vi måste fortsätta.
  • Det verkade för mig att informationen är felaktig om man tittar ur hennes synvinkel. De vet vissa häxor innehåller sorgfrö men de vet inte vilken. De tycker bara att det slumpmässigt sjunker så det är rimligt att låta dem döda 5 personer om det finns en chans att greiffrö tappar ur karaktärsperspektivet, även om de har fel.
  • Tillägg till entropin. Svar: En annan förklaring är att trots att "enorm" häxenergi är, kan universum använda många gånger så mycket tid det tar att förstöra en häxa. Så i det stora schemat är det fortfarande inte värt mycket. Annan förklaring är Entropy har varit i en preliminär balans, med flickor som adderar och universum subtraherar, kanske vi har svävat runt som, 40% Total energi för alltid? Händelserna i serien kan sedan driva det till att gilla, 400%, skapa fri energi för alla och frigöra inkubatorer från sina uppgifter (en tid)
  • 1 @Entei Du har rätt, det finns ingen anledning att ta Kyoukos ord för att det är så det fungerar. Ja, hon har funnits ett tag, men hela Magical Girl-saken är en massa lögner till att börja med, så vem litar vi på? Kyuubey, per definition, kan inte ljuga, men han burk inte berätta hela sanningen. Egentligen har inte hela det här spikats tillräckligt in-canon för att göra annat än att spekulera.

"Hjärtans utsprång" kan betyda några saker. Tolkningen som jag får från wiki är att familjärerna bygger på starka känslor. Dessa kan vara vanliga känslor i vardagen eller de kan vara starka mot något. I.E. Charlotte önskar en viss typ av ost framför allt så hennes bekanta Pyotr enda plikt är att söka efter ost. När det gäller hur de skapas anges inte mycket. Man kan anta att det bekanta föds vid sidan av häxan eller att häxan skapar det bekanta med hjälp av "projektionerna". ref (Madoka Magica Characters)