Anonim

CUTE FURRY KITTENS (Official Music Video)

Det finns manga / anime som heter "något; något", vad för? serverar det något syfte för att identifiera det som en serie? exempel: steins; gate, robot; anteckningar.

1
  • Det finns, afaik, bara tre av dessa (nämligen Chaos; Head, Steins; Gate och Robotics; Notes). Alla tre är en del av den så kallade "Science Adventure" -serien. Jag tycker att det inte är särskilt förvånande att en serie spel / anime skulle använda samma namngivningar hela tiden.

Wikipedia-posten för Steins; Gate börjar med följande två meningar (betoning min):

Steins; Gate (シ ュ タ イ ン ズ ・ ゲ ー ​​Shutainzu Gēto?) Är en japansk visuell roman utvecklad av 5pb. och Nitroplus och släpptes för Xbox 360 den 15 oktober 2009. Det är det andra spelet i 5pb. och Nitroplus 'Science Adventure-serie efter Chaos; Head och efterträddes av Robotics; Notes.


Inlägget för robotik; anteckningar är ganska lika:

Robotics; Notes (ロ ボ テ ィ ク ス ・ ー ツ Robotikusu Nōtsu?) Är en japansk visuell roman utvecklad och publicerad av 5pb. Spelet släpptes på PlayStation 3 och Xbox 360-spelkonsoler den 28 juni 2012, med en PlayStation Vita-port släppt den 26 juni 2014 under titeln Robotics; Notes Elite. Det är det tredje spelet i 5 pbs. Science Adventure-serie som följer Chaos; Head and Steins; Gate och beskrivs som ett "Augmented Science Adventure" (拡 張 科学 ア ド ベ ン チ ャ ak Kakuchō Kagaku Adobenchā?).


Slutligen avslöjar posten för Science Adventure följande:

Science Adventure-serien (科学 ア ド ベ ン チ ャ ー シ リ ズ Kagaku Adobenchā Shirīzu?) Är en japansk videospelfranchise skapad av 5pb. i samarbete med Nitroplus. Serien består för närvarande av fyra huvudsakliga visuella roman spel; Kaos; Huvud, Steins; Port, robotik; Anteckningar och kaos; Barn som har fått olika portar, uppföljare och spin-offs, samt olika manga- och anime-anpassningar.


Så, ja, det är som du antog: De är en del av samma serie, gjord av samma företag.

När det gäller varför utvecklarna bestämde sig för att använda ett semikolon i namnet: varför inte?