Anonim

SHUTDOWN NA ANG COMPANY KO !!

Oavsett vad jobbet är, att hitta katter, att hämnas ett mördat barn, allt som krävs för att Yato ska bevilja dessa är bara en måttlig 5. Jag misstänker att denna praxis går tillbaka från den tid då Yato var aktivt känd som katastrofens Gud.

Eftersom det finns inflation, medan 5 nu värt nästan ingenting, måste det ha varit värt mycket mer tidigare. Om detta är anledningen, hur långt förr var det året då Yato aktivt var känd som katastrofens Gud om vi skulle använda den verkliga världens valutavärde?

Om detta inte var fallet, varför är avgiften bara 5 medan andra gudar har det mer, vilket kan ses av deras överdådiga och rikliga antal helgedomar?

Det beror på den japanska kulturen, inte det monetära värdet.

Japanska för five yen, go en ( ) är en homofon med go-en ( ), en som ett ord för kausal anslutning eller relation, och go är ett respektfullt prefix. Som ett resultat ges vanligen fem-yen-mynt som donationer vid Shinto-helgedomar i avsikt att skapa en god koppling till helgedomens gudom, och det anses allmänt att det är bäst att sätta in ett enda fem-ynsmynt i en ny plånbok. innan du sätter in några andra pengar.

Anledningen till att det femåriga myntet har tur är att det kallas ett go-EN mynt. Siffran 5 är go på japanska, och yen uttalas mer som sv.

För att vara exakt betyder go-EN högt lycka till särskilt när det gäller relationer. Så människor kastar in dessa mynt i ett tempel i hopp om att träffa nya människor som kan ge förmögenhet, affärer, vänskap eller kärlek.

Källa: Tokiotours

0

Kofuku hade nämnt att om ingen kom ihåg en gud, att Gud skulle försvinna för alltid. Yukine hade också sagt Yato att höja kostnaden för honom lite, men istället sa Yato "och inte få några kunder alls".

Enligt min åsikt tror jag att Yato vill att folk ska komma ihåg honom eftersom det också betyder att han kommer att få inkarnationsförmågan. Naturligtvis kan jag ha fel.

Jag tror att anledningen till att Yato bara ber om 5 yen är att symbolisera hur desperat han är för ett jobb. Jag menar skulle du personligen betala en slumpmässig kille på gatan (som säger att han är en gud) för att göra något åt ​​dig om de prissatta liknar en professionell. Detta ökar bara Yatos likhet, eftersom det gör att läsaren / tittarna sympatiserar mer med honom och får honom att verka som ett litet barn som tycker om att få lite fickpengar. Yatos karaktär som att vara en fånig och oansvarig kan innebära att Yato, tänkte vilja vara en Gud, han bara vill bli ihågkommen och stanna själv ... även om det innebär att hålla sina priser desamma för att fortsätta bli ihågkommen som den billiga guden. Jag tror att detta också görs för att få oss att ha medkänsla med Yato när vi får reda på hans mörka förflutna eftersom vi genom återblickarna ser en väldigt annorlunda och dyster Yato medan vi under hela serien bara har sett det roliga och barnsliga nästan Yato. Detta kan återigen vara en anledning till att Yato bara tar ut 5 yen för sina tjänster eftersom han kan försöka ta bort folks tankar från sitt 'onda' (som vissa kanske säger) och istället få folk att fokusera på hur billigt han tar ut.

2
  • Intressant svar. Även om jag ändå föreslår att du tar med källor (avsnitt, mangakapitel, etc) som kan stödja ditt svar, eftersom det ser ut som det ser mest ut för mig.
  • Ja, du har rätt, men jag har inte läst mangan ännu, jag kommer definitivt att försöka ta reda på mer nästa gång. Tack