Anonim

Rokenbok Go Team och Time Machine Video

Många serier som jag har sett har "x in Wonderland" avsnitt där de har återberättelser / variationer av Alice in Wonderland med karaktärerna från showen. Exempel på detta inkluderar Ouran High School Host Club (avsnitt 13), Black Butler (säsong 2 OVA 1 och 4), Cardcaptor Sakura (avsnitt 55) och Code Geass (OVA). Vad är ursprunget till detta? Finns det någon slags kulturell grund för detta?

5
  • Det har förmodligen att göra med att vara allmängods nu. Det är inte heller begränsat till anime: sv.wikipedia.org/wiki/…
  • Jag frågar inte om populariteten för Alice in Wonderland-anpassningar utan för denna specifika typ av avsnitt. Jag tror inte att jag generellt sett denna specifika typ av avsnitt utanför anime, även om jag kan ha fel.
  • Det kan bara vara en allmän popularitet av historien om "Alice i underlandet". Jag kommer att gissa att de flesta av avsnittet "X in Wonderland" bara var fyllmedel. Jag vet att "Ouran High School in Wonderland" var. Så jag tror inte att det finns en djupare innebörd för att hänvisa till "Alice in Wonderland" förutom söta referenser till en mycket glatt och stiliserad amerikansk tecknad film. Om det hjälper många människor att bidra med anime-ritningsstilen till typiska Disney-tecknade filmer från 50-talet, så många anime-artister är mycket bekanta med Disney-tecknade serier.
  • Du kanske har rätt, jag tänkte bara att jag skulle kasta ut tanken ...
  • Jag tror att anime körs i anime-cloturen så de brukar lägga till ett avsnitt "i underlandet".

Jag antar att detta beror på dess allmänna popularitet. Enligt här,

Alices Adventures In Wonderland är ett ganska känt verk: det kan associeras med världskorsande fantasi, narkotikabilder, lolita-mode och andra aspekter av viktoriansk England, politisk satir, och vem vet vad mer. Inte konstigt att det dyker upp mycket i anime, chockfasa (det är ett vanligt mål för Grimmification, vanligtvis med mycket blod) och emo-tonårsromaner. (Du vet vilken typ - vanligtvis involverar vampyrer, ätstörningar eller vampyrer med ätstörningar.)

1
  • 1 Vampyr med ätstörning, sååå Twilight?

Det här är intressant eftersom jag ser många svar som säger att det inte är begränsat till anime, men från vad jag har sett är det inte begränsat till Alice in Wonderland.

Även om det verkar vara den mest populära, har jag också sett omupplagor av den japanska sagan "Momotaru, Peach Boy", exempel inkluderar: Assassination Classroom, Maid-Sama och Free !!! (Alla dessa är fantastiska och jag skulle rekommendera att titta från mitt hjärta.)

Jag håller med om att de är många i syfte att köpa tid för animatörerna att arbeta på större bitar som finaler, de är också komiska lättnadspisoder som sätter älskvärda karaktärer i bekanta situationer.