Anonim

Anime Piano Rewind 2019 || 28 anime-låtar på 7 minuter

Jag tittade på en bit och märkte att det fanns ett TVXQ-namn på krediterna

Jag är något bekant med SM-städernas koreanska grupper och en av dem fick namnet TVXQ

Jag googlade och fick reda på att det verkligen var Kpop-gruppen.

Det konstaterades också att inte bara One Piece utan också Inu Yashas Ending Theme-låt "Varje hjärta"sjöngs av en Kpop Artist som är BoA.

Och Narutos temasång "Buterfly"sjöngs av KARA.

Jag har tittat på anime sedan jag var liten (nästan 20 år nu), och jag blev nyligen hooked i Kpop-musik. Det var då jag märkte det här.

Jag undrade bara varför sjunger några anime-temasångar av koreanska artister. Det finns flera artister i Japan, och skulle det inte vara dyrt att få en sångare / band från ett annat land? Finns det några skäl till detta?

7
  • boa och och kara är / var båda aktiva i japan och också ganska populära. Jag tvivlar starkt på att det har något att göra med kostnader.
  • @ ton.yeung Jag märkte inte det här, så det kunde vara för reklam- då?
  • Jag tycker att du är lite för fixerad med den koreanska / japanska saken. Det kan finnas olika orsaker till att välja en artist för en op / ed. Till exempel har studion redan en relation med en etikett, eller någon i personalen gillar en artist, eller någon bestämde att en viss låt bara passade för en OP / ED eller en kombination av ovanstående. Poängen är att det kan finnas en anledning publicerad i en artikel någonstans, men AFAICT, det finns ingen särskild anledning till varför de valde en koreansk konstnär.
  • @ ton.yeung Jag tror att du har en poäng. kan du utarbeta mer och lägga upp detta som ett svar med detaljerad förklaring?
  • nej. Jag har inga källor. Det är därför det är i en kommentar.

Jag tror att detta är relaterat till den koreanska vågen i Japan.

I början av 2000-talet började koreanska dramadramar och KPop komma in i Japan och blev snabbt massivt populära. Från Korea.net's artikel om den koreanska vågen:

Den koreanska vågen landade i Japan 2003 när KBS TV-dramaserie Winter Sonata sändes via NHK. Dramat blev en omedelbar mega-hit och gjorde dess manliga hjälte, Yon Sama, till ett känt namn, vilket tvingade sina entusiastiska japanska fans att besöka olika filmplatser, inklusive Namiseom Island, i Korea.

Wikipedia säger:

År 2000 startade K-Pop-sångaren BoA sin musikaliska karriär med SM Entertainment och två år senare blev hennes album Lyssna till mitt hjärta det första albumet av en koreansk musiker som sålde en miljon exemplar i Japan.

på grundval av en Recording Industry Association of Japan-sida om miljoner försäljningsrekord 2002.

Koreanska media har blivit så populära i Japan att det till och med föranledde en motreaktion bland vissa, som den här artikeln från The Atlantic noterar.

Tiden då Inuyasha var i luften var helt mitt i den koreanska vågen. Jag följer inte Naruto så jag vet inte exakt vilka år den aktuella låten användes, men det mesta av Naruto-anime har också varit under koreanska vågens toppår. Eftersom BoA och Kara redan var extremt populära i Japan, tappades de för att bidra med låtar för denna anime, precis som alla andra populära band skulle vara. De turnerade redan och var annars aktiva i Japan, så jag är säker på att de hade kontakter som anime-studiorna kunde komma i kontakt med för att erbjuda dem dessa spelningar.

För att ta itu med den sista punkten var det inte brist på japanska band; studiorna ville bara använda dessa koreanska band på grund av deras popularitet. Att använda ett utländskt band är sannolikt inte dyrare; det kan till och med vara billigare, om det utländska bandet inte är välkänt, för de är villiga att handla lite lön för exponering. Eftersom de redan var populära och aktiva i Japan kostar det troligen att anställa dem ungefär vad att hyra ett lika populärt japanskt band kostar.

0

Kara kom ursprungligen från Sydkorea men förgrenade sig snabbt ut på den japanska marknaden och fick framgång där. Att klippa och klistra in från Wikipedia:

Efter att ha hittat nationell framgång började gruppen att utvidga sin musik till Japan genom att underteckna Universal Music Japans dotterbolag, Universal Sigma 2010. Gruppens debut var en succé eftersom de kallades "Japans nr 1 Rookie Artist 2010" av Oricon och också ta emot priset "New Artist of the Year (International)" från Japan Gold Disc Awards. I april 2011 uppnådde gruppen sin första singel i Japan med "Jet Coaster Love", vilket gjorde dem till den första utländska kvinnliga gruppen sedan skapandet av Oricon som rankades som nummer 1 under den första veckan av släpp och också den första utländska kvinnan gruppen på trettio år för att göra det. Sammantaget lyckades gruppen sälja över en miljon fysiska singlar inom två år, vilket gjorde dem till en av de snabbast sålda sydkoreanska handlingarna i Japan.

Eftersom de undertecknades av ett japanskt märke är det rimligt att anta att de antingen flyttade till Japan eller ofta var där ändå och fick jobbet att göra den musiken via sina etikettkontakter.

2
  • 1 Menade du att skriva söder Korea?
  • Jag menade att skriva Sydkorea! Tack för att du har fått det, jag har nu redigerat svaret med rätt land.