Anonim

Iggy Azalea - Bounce (officiell musikvideo)

I ett antal serier är magi ögonbaserat, där ögonen antingen driver magin eller är ledningen för det. Exempel på detta är Fai i Tsubasa Reservoir Chronicle och Uchihas och Hyuugas i Naruto, samt några andra familjer i Naruto. Är detta baserat på en specifik tradition eller har en specifik kulturhistoria. Om inte, var var första gången detta uppträdde i anime / manga?

2
  • Detta kan relateras till det gamla ordspråket "Ögonen är fönster för själen."
  • bra fråga, +1

Först och främst var var första gången detta uppträdde i anime / manga? Jag tror att det skulle vara Basilisk, som är baserad på en roman The Kouga Ninja Scrolls skrev 1958.

Eftersom jag inte kunde hitta en bestämd källa som säger att den kom ifrån kommer allt jag säger här huvudsakligen att vara spekulation.

Ögonkrafter är huvudsakligen baserade på myter. På Internet finns det massor av myter angående speciella ögonkrafter som The Eye Myth och Black eye myth

Det finns också ett uttalande Ögonen är fönster mot själen. Många anime-ögonkrafter är baserade på en själ eller annan form av kraft. Ett exempel skulle vara Naruto:

Chakra är viktigt för även den mest grundläggande tekniken; det är formningen av den fysiska energin som finns i varje cell i kroppen och den andliga energikällan

Ett annat uttalande som är lite mer från det vetenskapliga hörnet är "Ögonen och sinnet är fortfarande ett stort mysterium"

Även inom vetenskapen är det ett stort mysterium vad din hjärna används exakt till (åtminstone vissa fläckar i hjärnan). Eftersom ögonen är direkt kopplade till hjärnan tror forskarna att ögonen kan påverkas av dessa oaktiverade delar av hjärnan

De 10% av hjärnmyten är den vidsträckta stadslegenden att de flesta eller alla människor bara använder 20%, 10% eller någon annan liten andel av deras hjärnor. Det har missfördelats till människor inklusive Albert Einstein. Genom förening föreslås att en person kan utnyttja denna oanvända potential och öka intelligensen. Även om intelligensfaktorer kan öka med träning, vilar den populära uppfattningen att stora delar av hjärnan är oanvända och senare kan "aktiveras" mer i populär folklore än vetenskaplig teori. Även om mysterier om hjärnfunktion kvarstår e.g. minne, medvetande fysiologin av hjärnkartläggning antyder att de flesta om inte alla delar av hjärnan har en funktion.

Ett möjligt ursprung är reservenergiteorierna från Harvard-psykologerna William James och Boris Sidis på 1890-talet som testade teorin i den accelererade uppfostringen av underbarnet William Sidis för att åstadkomma en vuxen IQ på 250 300; Därför berättade William James för publiken att människor bara möter en bråkdel av deras fulla mentala potential, vilket är ett troligt påstående

Detta är också en anledning till att den kan användas i anime / manga. Eftersom en hel del manga / anime innehåller fantasyobjekt ger fage teorier som detta perfekta kreativa potentialer.

Ögonen är också en bra placering för speciella förmågor. Ögon finns nästan alltid på skärmen eftersom de flesta animeuttryck kommer att visas genom deras ansiktssvar (stora ögon över överdrivna leenden etc etc). Som betraktare kommer din huvudsakliga uppmärksamhet också att läggas på dessa kroppsdelar.

Som jag sa är detta främst min egen synvinkel och kommer att se fram emot fler svar / information.

2
  • Vad menar du med "fantasyobjekt fage teorier?"
  • @Krazer var inte riktigt säker på hur man säger det eftersom jag inte är en engelsktalande. Massor av anime innehåller icke-realistiska, Fantasy-baserade våningar, karaktärer, krafter och sådant. Öppna teorier kan användas i din egen fantasi för att skapa något som skiljer sig åt vad jag kan tänka mig och så vidare

Magi som kommer i ögonen är en del av Magic Eye Trope som kan kopplas till ursprunget till att ha psykiska krafter som redan började 1870, vilket jag tror också är ursprunget till karaktärer som har källa till kraft eller magi från sina ögon.

En karaktärs öga har stor övernaturlig kraft. Vanligtvis ger ögat användaren makt över perception, antingen målets (illusion, mind control) eller användarens (telepati, föranledningar, klarsyn, etc.). I de flesta fall krävs direkt ögonkontakt eller åtminstone siktlinje. Andra begränsningar kan gälla.

4
  • Vi vet hur tropen blir till i vanliga medier, men vad sägs om anime / manga?
  • Det är detsamma för anime och manga. Det finns många exempel som nämns på länken jag har gett.
  • Frågan frågar om ursprunget i anime / manga men ditt svar adresserar bara när tropen i allmänhet kan ha börjat, men inte för anime / manga.
  • Jag tror att det var där anime / manga också kom ifrån. Många mangakonstnärer baserade sina karaktärer / karaktärers personligheter från ämnet diskuterat från psykologi, och ett av de goda exemplen är psykiska krafter.