Anonim

PS3 rött ljus från döden

Jag såg bara det första avsnittet av Knights of Sidonia, och den främsta anledningen till att jag tappade det var att CG sprang på ett outhärdligt lågt framerate. Jag tittade bara på det igen, och det ser ut som att det mesta förbi öppningssekvensen var "på tre".

Jag kan förstå varför det är sällsynt att anime gör handritade animationer (förutom stekpannor / etc) på sådana - det tar mycket arbete!

Men jag kan inte förstå varför detta skulle hända med Sidonia - det var 100% CG! Det verkar som att vrida frameraten upp till två eller bara skulle vara en fråga om att ändra en inställning i vilket verktyg de använde för att göra CG. Förra årets "Aoki Hagane no Arpeggio" var också full-CG, och det hade inte detta problem ...

Vet vi varför CG framerate var så låg? Var det produktionsfrågor, eller ett konstnärligt val, eller ...? (Sidfråga: blev det bättre i senare avsnitt och / eller på BD?)

3
  • Kommer det från vissa fansubs eller den ursprungliga BR-utgåvan? Kan vara problemet med omvandlaren om den är den första.
  • @SakuraiTomoki Jag hänvisar till den ursprungliga TV-sändningen. Det är inte möjligt att detta är ett nedströmsvideokonverteringsproblem, eftersom bakgrunder och så vidare fortfarande körs med 24 bilder per sekund.
  • En relaterad diskussion om japanska Yahoo! Svar (inte postat som svar eftersom det inte finns någon officiell anledning, även FPS blir bättre sedan avsnitt 3)