Anonim

Stockholms syndrom - Greydon Square

Det här är något jag har undrat över, hur drar L slutsatsen att Kira behöver ett namn? Visst hade alla offren han undersökte sitt namn och ansikte, men hur kan han tänka sig att han behöver båda? Stunt på tv med Lind L. Tailor bevisade bara att Kira inte kan döda någon, och det finns vissa kriterier. Jag är inte säker på hur det drar slutsatsen att han behöver både namn och ansikte.

Redigera: För att klargöra så här ser jag på det. L analyserar alla offer för Kira-morden och märkte att det som sändes ut om brottslingarna var deras ansikte och deras namn. Hur drar han slutsatsen att Kira behöver båda? Varför inte bara ett ansikte? När Kira dödar Lind L. Tailor bekräftar det bara att Kira har förmågan att döda människor, till vilket L själv till och med säger "Jag kunde inte tro det förrän jag såg det, men det verkar som om du kan döda utan att vara där personligen. " När Kira därefter inte kan döda L kan L dra slutsatsen att det finns människor som Kira inte kan döda. Men han drar slutsatsen att Kira behöver både namn och ansikte, vilket jag inte förstår. För mig är 3 slutsatser genomförbara: Kira behöver ett namn OCH ett ansikte. Kira behöver bara ett namn. Kira behöver bara ett ansikte.

2
  • När jag läste igen mangan finner jag att din fråga var korrekt och jag kom ihåg detaljerna i händelserna fel. Jag trodde att L hånade Kira för att döda honom innan han avslöjade Lind L. Taylors namn. Tydligen var namnet synligt från början. +1
  • Hypotetiskt kan han ha härledt det men senare kom han till slutsatsen. Precis som i avsnitt 3 där han sa "Jag vill veta om bilderna av offret offentliggjordes" till arbetsgruppen för att se till att hans hypotes är korrekt. Och när få detektiv upptäckte att L hade rätt, avgick de tre detektiverna från arbetsgruppen.

Läs bara igen mangan och det visade sig att det var polisen, förmodligen med L-hjälp, som drog slutsatsen att Kira behöver både namn och ansikte

från Death Note Kapitel 11 One, sidan 5

Matsuda: Han behöver veta namn? Är det sant? Jag har hört att han bara behöver veta ansiktet

Chief Yagami: Brottslingar vars namn antingen var felaktiga eller dolda överlevde vissa massmord, så huvudkontoret kom till den slutsatsen

L gjorde inte stunt på tv med Lind L. Tailor för att bevisa att Kira behöver både namn och ansikte. Men snarare för att bevisa att Kira finns, kan döda människor utan att vara i närheten, och bo i Kanto-området i Japan.

Redan innan stunt på tv, drog L en antagande att Kira behövde namn och ansikten på en person för att döda honom. L kom till det antagande genom att analysera de människor som hittills har dödats. Alla uppträdde på media antingen via tv eller tidning. Detta antagande bevisades ännu mer när Lind L Tailor dödades i det offentliga TV-stuntet.

För att svara på din fråga med hjälp av detta som en bekräftelse drog L slutsatsen att Kira behöver ett namn och inte bara ett ansikte för att döda någon.

Hoppas det räcker.

5
  • Medan du förordar bra kan det vara bra att faktiskt länka svaret direkt till frågan (det vill säga faktiskt svara på frågan än att låta det vara underförstått)
  • Jag tänkte genom att säga "hans antagande bevisades" skulle jag ha svarat på frågan.
  • 1 Men Kira kunde döda Lind L Tailor bara genom att titta på hans ansikte och inte läsa hans namn, eller hur?
  • 1 Det här är en typ av min fråga. Kira dödar Lind L Tailor, hur vet L att han ens behövde namnet? Namnet och ansiktet gavs där, men hur vet L att Kira behövde båda?
  • @RipSteel han gör det genom försök och fel. Det är som att spela Sudoko, du vet inte direkt att ett nummer hör hemma i rutan men genom att dra slutsatsen att det inte kan vara andra rutor än detta.

När den falska L gick på live-TV satte de hans namn där. Detta var en av de viktigaste tipsen om att Light behövde ett namn och ett ansikte.

1
  • Det är en ledtråd, men inte tillräckligt som bevis. Ansiktet kunde ha varit tillräckligt vid den tidpunkten eftersom de aldrig utförde (eller kunde ha utfört) endast korsvalidering av ansiktet.