Anonim

Så, för att klargöra det först, pratar jag om Yu-Gi-Oh! kort som får attack baserat på hur många kort du har i dina händer.

Säg att om jag hade 3 "Slifer The Sky Dragon" -kopior och hade en massiv draglek skulle jag ha "Veil of Darkness" x3, "Pot of Greed" x3, några dragningsformulär, några monster med drageffekter, och en massa mörka monster.

Veil of Darkness låter mig rita ett kort om jag ritar ett mörkt monster i dragfasen och är en kontinuerlig trollformel. Om jag har 3 slöjor kan jag dra tre kort för att kasta bort ett enda mörkt monster. Om ett av dessa tre kort är en Pot of Greed, kan jag dra 2 till, men då har jag en oändlig dragkedja på grund av mina olika Pots and Draw-trollformler.

Det betyder att om min starthand efter att ha kallat Slifer är 5 och jag har dragit 21 kort totalt kommer jag att ha haft totalt 26000 ATK på Slifer, vilket gör nästan alla försök att vinna mycket smal.

Chanserna för att min motståndare har ett kort som Magic Cylinder eller något moteffektmonster är också nästan omöjligt. Detta innebär att ett kort som Ascension Sky Dragon kan missbrukas av samma knep, med tanke på att det inte är beroende av den nordiska arketypen och lätt kan stödjas av krukor och olika Draw-kort.

Har någon ett motargument?

3
  • Denna fråga verkar mer lämplig för bräd- och kortspel.
  • Först och främst kanske du är intresserad av One Turn Kill och First Turn Kill. Därefter, beroende på traditionellt / avancerat format, kan du inte ha mer än 1 Pot of Greed på ditt däck. Om man ignorerar alla begränsningar kan det vara möjligt att missbrukas, men jag har inte spelupplevelse alls, så jag kan inte säga för motargumentet ...
  • Annat än det ser det ut som att Slifer kan ha upp till 40000 ATK på traditionellt format.